Varmefordelingsplader: Hvad er det?


Er du træt af at gå rundt med kolde tæer på et koldt gulv og bare føle, at alt er koldt? Sådan en vintermorgen, når du lige er vågnet, og du rejser dig fra sengen. Din dvaletilstand bliver med et afbrudt af et chok, når du sætter dine varme fødder på et iskoldt gulv. Det er her, du beslutter dig for, at tiden er inde til at installere gulvvarme.

Når du skal installere gulvvarme, er der mange ting, du skal have styr. For eksempel dine penge. Det kan nemlig godt være en dyr omgang at lægge gulvvarme. Dog er det en af de forbedringer, der virkelig kan betale sig. Det giver merværdi til din bolig, og det er så evigt rart med varme gulve. Mange foretrækker også, at der ikke står radiatorer langs væggene i hele boligen. Det kan du også imødekomme ved at installere konvektorer, hvis du ikke er klar til at lægge gulvvarme under hele gulvet. 

Men noget af det vigtigste, du skal tænke ind i din gulvvarmeløsning, er varmefordelingsplader. De er nemlig meget vigtige i forhold til at få varmen bredt godt ud i hele rummet. På den måde får du det optimale ud af din gulvvarme.

Relaterede produkter

 

Derfor skal du huske varmefordelingspladerne

I de fleste tilfælde er der tale om vandbaseret gulvvarme, når der skal installeres ny gulvvarme i boliger. Det vil sige, at det er varmt vand, der bliver ført ind i boligen under gulvet. Det varmer så gulvet op, og voila! Der er varme til dine fødder, uanset hvor koldt der er udenfor.

Hvis du ikke støber et nyt betongulv men i stedet vælger at installere gulvvarmen under et trægulv, skal du huske varmefordelingspladerne. Det kan nemlig være lidt svært at holde styr på varmtvandsslangerne, hvis de ikke er støbt ned i gulvet – og det er de jo ikke, hvis du har et trægulv. 

Her kan du afhjælpe problemet med varmefordelingspladerne. For det første har du et spor, som du kan lægge dine slanger ned efter. Desuden er varmefordelingspladerne konstrueret med aluminium. Aluminium er særdeles godt til at fordele varme. Og for din varmeregnings skyld: Aluminium holder også godt på varmen.

Når de varme gulvvarmeslanger er i berøring med aluminiummet, der ligger under hele trægulvet, vil varmen fordele sig jævnt. Det vil sige, at du ikke har kolde områder på dit gulv, og du får det maksimale ud af din nye gulvvarme. Derfor er det så vigtigt, at du tænker varmefordelingsplader ind i gulvvarmen. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto