Filter
Viser 13 produkter

Solvogne og liggestole til sommeren

Med en solvogn eller en liggestol kan du tage en slapper i solen og nyde det gode vejr. Ja, på en god sommernat kan du sove næsten lige så luksuriøst som i din egen seng. Især hvis du vælger nogle af de mere raffinerede solvogne og liggestole i vores sortiment. Se dem her på siden, og læs mere om, hvordan du finder den rigtige solvogn og liggestol til haven.

Det er sommer, det er sol og det er tid til solvogn. Eller en god liggestol. Begge dele giver masser af mulighed for afslapning udendørs. Det gælder, uanset om du er til solbadning eller bare vil nyde udelivet fra en kølig og skyggefuld plet i haven.

Med en solvogn eller liggestol kan du hurtigt få gjort dig det mageligt. Især med et par gode hynder, der passer til. De følger faktisk med til nogle af de dyrere modeller. Men køber du en hynde til solvognen separat, kan du få dem lige præcis i den tykkelse og pasform, der passer perfekt til dig og din nye solvogn eller liggestol.

Sådan vælger du den rigtige solvogn eller liggestol

Når der skal vælges solvogn eller liggestol, handler det først og fremmest om at se på dine præferencer for komfort og brug.

Skal solvognen eller liggestolen bruges til ren solbadning, er det måske meget rart, at den er god at ligge på, men ikke for varm. Samt at den er nem at rengøre efter brug, hvis solens varme har fået dig til at svede ekstra meget.

Liggekomforten er vigtig

Skal du bruge den til at snuppe en middagslur eller ligge og læse en god bog på, vil du måske gerne have en mere behagelig og komfortabel liggestol med en god, tyk hynde. Netop liggekomforten er dog som regel meget individuel. Nogle vil gerne ligge hårdt, og andre drømmer om at ligge blødt, når der skal dases og slappe af.

Din krop og især din ryg har dog imidlertid brug for et godt og solidt underlag, der støtter op om rygsøjlens naturlige forløb. Ved længere tids brug kan solvognen eller liggestolen derfor let give dig problemer. Både hvis den er for hård og lige at ligge på, og hvis den er så blød, at ryggen krummer unaturligt.

Derfor bør du også overveje, hvor lang tid ad gangen du forventer at ligge på din liggestol eller solvogn. Jo længere tid du påtænker at ligge på den, jo bedre bør den støtte op om din ryg.

Design, farver og materialer

Kravene til liggekomfort og anvendelse giver nogle individuelle krav til valget af design og materialer. Samtidig har de fleste også nogle præferencer for, hvilken farve deres liggestol eller solvogn skal have.

Alle tre dele skal naturligvis også gerne passe ind til de andre havemøbler, som I har på terrassen eller i haven. Skiller din nye solvogn eller liggestol sig for meget ud fra resten af møblementet, kommer den nemt til at virke forkert eller ikke passe ind.

Designmæssigt kan du både få liggestole og solvogne, der ligner traditionelle havemøbler eller mere minder om de møbler, du har stående inde i huset. Ja, du kan tilmed få dobbelte solvogne, der på det nærmeste ligner den dobbeltseng, I har stående i soveværelset.

Farvemæssigt fås de fleste havemøbler i enten hvid, sort eller en neutral farve. Det gælder også solvogne og liggestole, der oftest er enten hvide eller sorte. Andre farver er ret sjældne for tiden. Men fra tid til anden dukker der også modefarver op inden for havemøbler, som også slår i gennem her. For efterhånden nogle år siden var det således mørkeblå og mørkegrøn, ligesom orange havemøbler var populære en kort overgang for et par år siden.

Solvogne - materialevalg

Historisk set har solvogne enten været produceret af plastik eller træ. Hos BAUHAUS finder du således nogle af de helt klassiske solvogne og liggestole i træ.

Men hen over de seneste år er rattan også blevet populært. Rattan er et materiale, der kan tåle regn og de temperaturudsving, der oftest er udendørs, uden at det går ud over holdbarheden. Disse solvogne har oftest et stel i metal eller træ, som rattan-stoffet er spændt ud på.

Liggestole - materialevalg

Liggestole var tidligere enten i træ eller i metal. Metalstolene havde oftest udspændt noget stof eller nogle hynder ved hjælp af et fjedersystem, som det også kendes fra f.eks. trampoliner. De kunne i modsætning til træstolene ikke tåle at stå ude i regnvejr.

I dag har rattan også fundet vej til de moderne liggestole, ligesom som du også kan få liggestole i plast. Begge dele kan du justere liggekomforten på ved hjælp af en god hynde. Det samme kan du med de klassiske træliggestole, som du også finder nogle bud på her på siden.

Størrelsen

De fleste liggestole og solvogne fås i en god bredde, der passer til en enkelt person. Men du kan også få dobbelte solvogne, hvor I kan ligge to ved siden af hinanden. De er udstyret med hver sin madras og oftest også mulighed for individuel tilpasning af ryglænet.

Derved kan I begge komme til at ligge i den stilling, der passer bedst til jer hver især. Og skulle I få lyst til det, kan I også forlægge nattesøvnen til terrassen på en varm tropenat. Så med en dobbelt – eller to enkelte solvogne – kan I endelig få den nat under åben himmel, som I drømmer om, når I ligger og vender og drejer jer i tropenatten.

Køb solvogn og liggestol hos BAUHAUS

Handler du online hos BAUHAUS, kan du vælge enten at få din nye solvogn eller liggestol leveret på adressen, eller afhente den i det nærmeste BAUHAUS-varehus.

Enkelte modeller kan dog kun enten afhentes eller leveres på adressen. Derfor er det en dog ide at holde øje med, om der er et grønt flueben ud for henholdsvis Click & Collect eller Webshop under hvert enkelt produkt i produktoversigten her øverst på siden.

Se om vi har varen på lager i dit BAUHAUS

Vælger du at hente varen i dit lokale BAUHAUS-varehus, kan du vælge varehuset ved at klikke på Åbningstider/Find varehus øverst på siden. Vælg varehuset ved at klikke på Vis åbningstider-feltet. Så får du samtidig vist lagerbeholdningen på produktsiden for den enkelte vare, for det varehus du har valgt.

Så er det nemt at se, om du kan hente din vare allerede i dag!

Solvogne

Viser 13 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…