Filtrer på...

Havefræsere
Rating
Tilbudsvarer
Produkttype
Spænding (V)
Batteri & oplader
Arbejdsbredde (cm)
Pris
DKK
Varemærke
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 12 produkter
Filter
Viser 12 produkter

Lad havefræseren hjælpe med det grove arbejde

Gennem århundreder har man vidst, at jorden gav langt bedre udbytte, hvis den med jævne mellerum blev vendt. I landbruget bruger man eksempelvis en plov, som vender op og ned på markernes øvre jordlag.

Årsagen er, at de visne planterester i overfladen skal godt ned i jorden, hvor de kan rådne og omsættes af orme og mikroorganismer, hvorved jorden tilføres ny næring, så den ikke udpines. Orme og mikroorganismer arbejder også langt mere effektivt, hvis der er masser af ilt, og det er endnu en af de fordele der opnås, når jorden vendes godt.

I sagens natur er det som regel ikke muligt at komme til med en rigtig plov, når det drejer sig om en køkkenhave eller et mindre jordstykke. Derfor var spaden førhen et af de vigtigste redskaber, når jorden skulle vendes rundt.

Enhver, der har prøvet at grave selv en mindre køkkenhave med håndkraft, ved, at det er særdeles hårdt og tidskrævende arbejde. I dag kan du dog slippe langt lettere om ved det, hvis du i stedet anskaffer dig en havefræser. Den kan klare arbejdet på en brøkdel af tiden, og en sådan maskine er langt billigere, end du måske går rundt og tror.

En fræser er egentlig blot en motor med roterende skovle/knive, som er monteret på et stativ med støttehjul og håndtag, hvormed processen kan styres.

Bedst kendt herhjemme er nok Texas havefræseren, som er et dansk kvalitetsprodukt. Der findes naturligvis også en del andre producenter, som laver udmærkede fræsere, og du finder et bredt udvalg af de mest anerkendte mærker hos BAUHAUS.

Hvilken havefræser skal man vælge?

Som med mange andre havemaskiner, kan du i dag få både benzindrevne og eldrevne havefræsere, og de har hver deres fordele og ulemper.

De eldrevne modeller larmer markant mindre, vejer mindre og er samtidig også mere miljøvenlige i brug. Det er også en stor fordel, at motoren ikke skal vedligeholdes med hverken olie eller reservedele. Den starter altid med det samme og helt automatisk.

Prisen for en eldreven fræser vil også næsten altid være lavere end tilsvarende benzinmodeller. Ulempen er naturligvis ledningen, som du skal have godt styr på, så den ikke kommer i karambolage med de roterende knive.

Skal der for alvor kræfter til, kommer du nok ikke uden om en benzindreven model, som generelt er noget kraftigere end elmodellerne. De større benzinmodeller har også ofte overskud til at trække ekstraudstyr, som eksempelvis harver, skuffejern og deciderede plovskær.

Med en benzindreven maskine er du også fri for ledningen og kan anvende maskinen i kolonihaven eller på et afsides jordstykke uden en stikkontakt i nærheden.

Ulempen er blandt andet et højere støjniveau. En benzinmotor skal også vedligeholdes med olie og filterskift, men det kan du eventuelt betale dig fra, hvis du ikke selv har tid, lyst eller evner til den slags.

Til den mindre have med let sandjord, vil du normalt kunne klare dig med en af de billigere elmodeller. Større jordstykker og meget hård og lerholdig jord vil dog kræve flere kræfter af fræseren, så her vil du som oftest være bedre tjent med en benzinmodel.

Desto større maskine du vælger, desto tungere og voldsommere er den at kontrollere under arbejdet. Det er ganske vist noget lettere end at grave haven manuelt, men en stor maskine kræver trods alt en del kræfter at håndtere. Desto kraftigere maskinen er, desto dyrere vil den typisk også være.

Havefræseren er ikke kun forbeholdt køkkenhaven

Langt de fleste bruger primært havefræseren til at vende jorden i køkkenhaven, men har du en lidt kraftigere model, er mulighederne mange.

Eksempelvis kan fræseren også bruges til en omlægning af græsplænen, hvis den med årene er blevet grim og fyldt med mos. Her fræses hele plænen op, jordstykket rives rent for planterester og sten og planeres derefter. Alt afhængig af jordkvaliteten kan du eventuelt vælge at gøde med en passende gødning, og så er du klar til en ny frisk plæne.

Den nemme løsning er naturligvis rullegræs, men har du tålmodigheden, kan du også tilså med nye græsfrø. Begge dele finder du selvfølgelig i haveafdelingen hos BAUHAUS.

På visse modeller kan fræserknivene desuden udskiftes med hjul, og så har du pludselig et lille motordrevent køretøj, der kan assistere med rivning af gårdspladsen eller andre alternative opgaver.

Specielt Texas havefræserne er kendt for et stort tilbehørsprogram. Her gælder det som regel, at det især til de lidt større modeller er muligt at tilkøbe en del forskelligt ekstraudstyr.

Hold jorden sund år efter år

Uanset om det er grøntsager, kartofler eller blomster, du dyrker, er jordkvaliteten helt afgørende for, hvor god afgrøden bliver.

Det anbefales at fræse jorden både om foråret før beplantning, og om efteråret, når afgrøderne er høstede. På den måde er jorden altid luftig og sund, og de naturlige næringsstoffer er godt fordelt.

Alt afhængig af jordkvaliteten kan der dog også være behov for at gøde jorden og tilføre flere næringsstoffer, så den ikke bliver udpint.

Når du bruger en fræser, kan du sagtens bruge eksempelvis husdyrgødning, som spredes på området og blandes med jorden i forbindelse med fræsningen. Foretrækker du at undgå lugtgenerne, har BAUHAUS dog også et bredt udvalg af forarbejdede gødningsprodukter, og du finder også en del organiske produkter i sortimentet, hvis du foretrækker det.

Havefræsere

Viser 12 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto