Indlæser

El-radiatorer

(31)
Elradiatorer Hos BAUHAUS har vi et stort udvalg af forskellige elradiatorer og varmeblæsere. Vores udvalg består af produkter med en høj kvalitet til overkommelige priser, så du altid kan finde noget, der passer til dine krav. Klik på det enke..

Viser 31 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect

Viser 31 produkter

Elradiatorer

Hos BAUHAUS har vi et stort udvalg af forskellige elradiatorer og varmeblæsere. Vores udvalg består af produkter med en høj kvalitet til overkommelige priser, så du altid kan finde noget, der passer til dine krav. Klik på det enkelte produkt for de specifikke egenskaber og funktioner, eller besøg din nærmeste BAUHAUS for rådgivning og vejledning fra vores kompetente personale.

Køb din ønskede elradiator allerede i dag på BAUHAUS.dk.

Hvad er en elradiator?

En elradiator er en ganske simpel form for opvarmning, idet du ikke behøver andre installationer end en stikkontakt. Du tilslutter blot din elradiator til stikkontakten, og så er du klar. Når elradiatoren er tændt, så kan den hurtigt få varmet et værelse op.

Overordnet set findes der to forskellige slags elradiatorer, nemlig:

  • Elradiatorer med ståltråde
  • Oliefyldte elradiatorer

Den mest almindelige slags er varianten med tråde af stål. Strømmen løber igennem ståltrådene, som derved bliver varme og afgiver varme til værelset. Det kan sammenlignes med en traditionel brødrister, hvor du også kan se, at ståltrådene bliver glødende og varme. I elradiatoren er ståltrådene gemt inde bag et kabinet, så du ikke kan brænde dig på radiatoren.

Den anden slags elradiator er en oliefyldt model, hvor strømmen opvarmer olien inde i radiatoren. Dette tager lidt længere tid end ved den anden variant, og det tager på samme måde også længere tid for radiatoren at blive nedkølet. Den oliefyldte elradiator bruger cirka lige så meget strøm som den anden variant med ståltråde.

Strømmen til din boligs elradiator findes i elnettet. Sæt bare radiatorens stik i stikkontakten for at opvarme boligen. Alternativt kan du også tilslutte elradiatorer til boligens faste installation.

På den måde undgår du nemlig, at skulle bruge en stikkontakt til hver radiator. Dette arbejde skal dog udføres af en professionel elektriker. Du kan også se udvalget af olieradiatorer hos BAUHAUS.

Størrelsen på en elradiator

Hvis du vælger at installere en elradiator i et værelse, så kan du typisk regne med, at der skal bruges 100 watt per kvadratmeter. Dette afhænger dog af, hvor godt din bolig er isoleret. Vælger du en model, der i realiteten er alt for stor til det værelse, du gerne vil varme op, så er dette ikke et problem. Elradiatoren vil bare varme værelset hurtigere op og derefter slå fra. Dette vil heller ikke være dyrere i elforbruget.

Vælger du derimod en elradiator, der er alt for lille i forhold til værelsets størrelse, eller hvis varmen kan slippe ud af værelset, så er det ikke optimalt for elradiatoren. Så vil radiatoren køre på fuld skrue uden at opnå den ønskede temperatur. Dette kan betyde en dyr elregning.

Hvis du gerne vil opvarme et værelse på mere end 20 kvadratmeter, så skal du sandsynligvis have flere elradiatorer koblet til. En elradiator med 2000 watt er nemlig den største variant, som du kan få.

Du kan finde elradiatorer med to forskellige spændinger, nemlig 230 volt og 400 volt. Inden du vælger en elradiator, så bør du derfor sørge for at undersøge spændingen på tilslutningsstedet. Vil du udskifte din nuværende elradiator, så kan du som regel se, hvilken størrelse og spænding den har, så du kan vælge en model, der passer dertil.