Filtrer på...

OSB-plader
Rating
Produkttype
Bredde
Længde
Tykkelse
Pris
DKK
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 14 produkter
Filter
Viser 14 produkter

OSB-plade og spånplader

OSB-plader er lavet af sammenpressede træspåner, der sættes sammen med varme, tryk og lim. OSB betyder ‘Oriented Strand Board’, og det henviser til, at alle spånerne i pladen går på langs - og ikke på tværs. Det betyder, at pladen er relativt stærk på grund af træets fibre, og du får meget mere styrke og stivhed, end du eksempelvis gør med en spånplade, hvor fibrene er meget kortere. De aflange træspåner til OSB- såvel som spånplader kommer fra affaldstræ.

Hos BAUHAUS har vi et bredt udvalg af OSB- og spånplader. Vores udvalg bærer præg af en høj kvalitet, så ønsker du plader, der holder i lang tid, kan du med fordel købe dem her hos os. Har du behov for at få skåret pladerne til, gør dit lokale byggevarehus det gerne mod et mindre tillæg.

Tag endelig et kig på vores udvalg, og kontakt os, hvis du har spørgsmål til vores produkter. Se også vores samlede udvalg af plader.

Hvad består OSB-plader af?

Plader af spånplader og OSB bruges til en række forskellige formål, fra udendørs byggeprojekter til møbelfremstilling. Hos BAUHAUS har vi en række spånplader og OSB-muligheder tilgængelige, så tag et kig på vores hjemmeside for at lære mere om, hvordan disse materialer kan bruges.

Spånplader er lavet af savsmuld, der er presset og limet sammen. Fordi spånplader er lavet af savsmuld, er det nemt at skære pladen til, hvis det skal bruges til specielle opgaver. Men samtidig er spånplader utrolig stærke, hvorfor de kan bruges i mange forskellige sammenhænge: For eksempel er spånplader fremragende at bruge som gulvunderlag, hvis du skal lægge nye gulve.

Spånplader er et stærkt og plant underlag, der er velegnet til både træ- og vinylgulve samt væg til væg-gulvtæpper. De kan også bruges til møbler eller skillevægge, og de kan males, tapetseres eller dekoreres på anden måde, så du får det udseende, som du ønsker.

OSB og spånplader kan bruges til en række forskellige formål. Forskellen på spånplader og OSB-plader er, at OSB-plader er lavet af lange, tynde træspåner, der blandes med voks i tre lag. Voksen gør pladerne mere modstandsdygtige overfor fugt, hvilket gør dem ideelle til udendørs projekter eller som underlag til tage.

OSB-plader har forskellige standarder

Der er standarder for kvaliteten af ​​OSB-plader brugt i byggeriet for at sikre deres sikker og korrekt brug. Disse standarder stiller minimumskrav til pladetyper og materialeegenskaber baseret på den specifikke anvendelse.

De standardiserede kvalitetsniveauer er angivet i de europæiske produktstandarder, kendt som DS/EN'erne. Europæisk OSB er produceret efter den europæiske produktstandard DS/EN 300. En OSB-plade anvendes til byggeri under kvalitetsniveauerne OSB/2, OSB/3 og OSB/4.

Når du vælger kvalitet, skal du tage højde for den fugtpåvirkning, der forventes ved brug af pladen. DS 413 træ standarden definerer tre klasser til brug:

  • Klasse 1 er kendetegnet ved tørre omgivelser.
  • Klasse 2 giver mulighed for lejlighedsvis høj fugt (f.eks. i uopvarmede feriehuse, garager mv.)
  • Klasse 3 giver mulighed for høj fugt.

Til konstruktionsformål (ifølge DS / EN 13986) accepteres OSB / 2 kun i klasse 1, mens OSB / 3 og OSB / 4 accepteres i både klasse 1 og klasse 2. OSB plader accepteres ikke i klasse 3.

Hvor kan du anvende OSB-plader?

Et af de steder, hvor OSB-plader ofte bruges, er til undergulve under trægulve og som tagplader under tage med tagpap. OSB-plader har disse steder en bærende funktion og kan udsættes for fugt, og derfor bør du som minimum bruge en OSB / 3-plade.

OSB-plader kan også bruges som beklædningsplader, hvor der ikke er samme krav til pladernes bæreevne, men hvor de giver en stærkere væg end spånplader, uden at have samme omkostninger som krydsfiner.

OSB-plader bør aldrig bruges steder, hvor de udsættes for direkte fugt i form af regn og lignende. Selv om OSB-pladerne er olieret, er det muligt, at limen, der holder trådene sammen, opløses af vandet.

Køb dine OSB-plader online hos BAUHAUS

Når du har fundet de rette OSB-plader, så er det let og ligetil at bestille dem direkte hjem til dig online hos BAUHAUS. Så kan du nemlig komme i gang med dit projekt derhjemme. Vi kan levere til din egen adresse eller til et BAUHAUS byggevarehus nær dig med vores Click & Collect service. Du bestemmer selv, hvad der er nemmest for dig.

Du har også mulighed for at komme og besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus, hvis du gerne vil se nærmere på vores udvalg af billige OSB-plader. Her vil vores dygtige medarbejdere svare på dine spørgsmål og give dig yderligere information. På den måde kan du være sikker på at få de rette OSB-plader med hjem.

 

FAQ:

  1. Kan OSB-plader tåle fugt?
    Når du vælger kvalitet, skal du tage højde for den fugtpåvirkning, der forventes ved brug af pladen. DS 413 træstandarden definerer tre klasser til brug. Klasse 1 er kendetegnet ved tørre omgivelser. Klasse 2 giver mulighed for lejlighedsvis høj fugt (f.eks. i uopvarmede feriehuse, garager mv.) Klasse 3 giver mulighed for høj fugt.
  2. Kan man bruge OSB-plader under tagpap?
    Et af de steder, hvor OSB-plader ofte bruges, er som tagplader under tage med tagpap. OSB-plader fungerer her som en bærende funktion, og derfor kan de også blive udsat for fugt. Det betyder, at du som minimum bør bruge en OSB / 3-plade.

OSB-plader

Viser 14 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto