Filtrer på...

Nedstrygere
Rating
Produkttype
Længde
Pris
DKK
Varemærke
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 24 produkter
Filter
Viser 24 produkter

Nedstrygere

Skal du save i metal, plastik eller andre hårde materialer? Med en nedstryger - som også tit bliver kaldt for en metalsav - har du et yderst nyttigt stykke værktøj, som hjælper dig med at nemt og effektivt komme i mål med opgaven og save med præcision.

Hos BAUHAUS tilbyder vi et stort og varieret udvalg af nedstryger med forskellige klinger, greb og størrelser fra anerkendte leverandører såsom Bahco og Wisent. Du har med andre ord gode chancer for at finde den rette nedstryger til dine behov hos os. Bestil nemt online til levering eller afhentning i dit nærmeste BAUHAUS-byggevarehus med Click & Collect.

Hvad er forskellen på en sav og nedstryger?

En sav og nedstryger udfylder i bund og grund den samme funktion: at save materialer over. Der er dog nogle tydelige forskelle i både designet og de respektive anvendelsesområder.

En nedstryger er en form for en mindre sav, der består af en tyndere og mindre klinge, som er spændt fast i, hvad der oftest er en bue af stål. Det gør det nemmere at styre klingen og sikre et mere lige snit. Dertil har nedstrygere typisk mindre og mere fine tænder, som er oplagt at bruge til at save i metal, aluminium, plastik og andre typer af hårde materialer.

Den helt klassiske håndsav - eller fukssvans som den også kaldes - har en større klinge med grovere og større tænder. Derudover er klingen kun spændt fast i den ene ende, hvor håndtaget også sidder. Den har primært sine forcer i det grove savearbejde, når du for eksempel skal save en træbjælke over og har brug for en lidt større klinge.

Find den perfekte nedstryger til opgaven

Det findes et utal af forskellige nedstrygere og andre typer save på markedet. Derfor kan det virke lidt som en jungle at navigere rundt i, især hvis du ikke den mest kyndige på værktøjer. Heldigvis behøver det ikke at være så kompliceret igen at vælge sin nye nedstryger. Det kræver blot, at du tager stilling til følgende i dine overvejelser:

  • Greb - Det er vigtigt, at din nedstryger ligger godt og naturligt i din og føles behagelig at arbejde, selv i længere tid. Blandt vores udvalg har på siden finder du flere nedstrygere med et praktisk ergonomisk greb. Derudover har vi nedstrygere med pistolgreb, hvilket er med til at sikre en god kontrol over din savning.
  • Klinge størrelse - Hos BAUHAUS har vi et bredt udvalg af nedstrygere med et bredt spænd af klingelængder. En større klinge giver dig mulighed for at save dybere ned i ét tag. Dog kan det nogle gange være svære at håndtere saven.
  • Klinge type - Nogle klinger kan klare alle typer metal, mens andre er begrænset til enkelte varianter. Vær derfor opmærksom på dette, når du kigger efter en nedstryger. Det er dog muligt at skifte klingen på langt de fleste nedstrygere. På den måde kan du nemt tilpasse din nedstryger til den specifikke opgave, eller hvis klingen knækker over.

Hos BAUHAUS kan du købe flere forskellige klinger separat, så du nemt kan sørge for altid at have den rette klinge klar til opgaven. Her er det naturligvis vigtigt, at den har rette længde, så den passer til din nedstryger.

  • Klingespænding - Klingespændingen siger noget om, hvor hårdt du kan savklingen op. Det har stor betydning for, hvor præcist et resultat du kan få. Niveauet for klingespænding opgøres i kilo, og ønsker du det mest mulige præcise snit, bør du gå efter en klingespænding på minimum 100 kg.

Har du brug for yderligere hjælp til at vælge din nye nedstryger? Hos BAUHAUS er vi altid klar til at bistå dig med erfaren rådgivning og venlig service. Kontakt vores kundeservice online, eller kig forbi dit lokale BAUHAUS-byggevarehus. Så hjælper vi dig med at finde frem til den nedstryger, der passer bedst til dine behov.

Sav mere præcist med en skærekasse

Selv det er ganske ligetil at bruge en nedstryger, findes der et par gode råd, som du med fordel kan bruge til at sikre det bedste resultat. Når du saver med nedstrygeren, bør du så vidt muligt holde materialet, du saver i, fuldstændigt fast, så det ikke rykker sig. Ligeledes bør du starte forsigtigt ud og generelt holde lidt igen, når du saver med en nedstryger, så saven bedre kan få fat.

Som en ekstra hjælp til at sikre et præcist resultat kan det være en god idé tage en skærekasse i brug. Denne praktiske skinne gør det nemmere for dig at holde styr på materialet og skære præcist i vinkler på 45 og 90 grader.

Nedstrygere

Viser 24 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto