Filtrer på...

Ekspansionsbolte
Rating
Længde
Tykkelse
Pris
DKK
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 4 produkter
Filter
Viser 4 produkter

Ekspansionsbolte

Med en ekspansionsbolt kan du holde selv helt tunge emner på plads. Hos BAUHAUS finder du et godt udvalg i forskellige størrelser og modeller, så du kan vælge den type, der passer til dit behov. Gå på opdagelse på siden her, og bliv klogere på de praktiske ekspansionsbolte.

Hvad er en ekspansionsbolt?

En ekspansionsbolt er en slags kombineret skrue og rawlplug , som bruges til at skabe en stærk forbindelse mellem to materialer, såsom beton, murværk eller sten. Med andre ord er ekspansionsbolte beregnet til fastgørelse af tunge emner som trapper, bjælker og markiser, der skal sidde ordentligt fast.

Ekspansionsbolte er designet med en unik funktion, der gør det muligt for dem at udvide sig og skabe et tæt greb i det omgivende materiale. Dette sikrer en pålidelig og stabil fastgørelse, der kan modstå betydelige belastninger og bevare sin integritet over tid. Ekspansionsbolten består af en skrue og et rør, og når du drejer på skruen, trækkes enden op i røret, der udvider sig.

Hvordan bruger du ekspansionsbolte?

Når du skal montere noget med en ekspansionsbolt, skal du naturligvis bore for. Du skal bore et hul med præcis samme størrelse i omkreds som bolten. Dette er meget vigtigt i forhold til, hvor godt den vil komme til at sidde fast. Hullet må dog gerne have en længde, der er omkring en halv centimeter længere end beregnet, så du har noget at arbejde med.

Når du har boret hullet, skal du huske at støvsuge det efterfølgende. Der må nemlig hverken være murstøv eller lignende i hullet, da det kan resultere i, at bolten ikke griber ordentligt fast. Når det er klaret, kan du forsigtigt banke bolten i med en hammer. Men vær som sagt forsigtig, når du slår ekspansionsbolten i, så du ikke kommer til at beskadige murværket. Afslutningsvis spænder du bolten godt til.

Hvor bruger du en ekspansionsbolt?

Ekspansionsbolte bruges først og fremmest i murværk, beton og sten. Beton og især armeret beton tåler generelt en hård medfart, men når det kommer til mursten og lignende, er der god grund til at gå forsigtigt til værks. Det er nemlig ikke sikkert, at dine mursten kan holde til en ekspansionsbolt.

Det er desuden vigtigt, at ekspansionsbolten ikke kommer til at sidde et sted, hvor muren eller stenen ikke er stærk nok. Det betyder, at du ikke må komme for tæt på hjørner og kanter. Du kan eventuelt overveje at have en fagmand med i processen, så du er sikker på, at montering med ekspansionsbolte kan lade sig gøre i netop dit murværk.

En ekspansionsbolt er en alsidig fastgørelsesmetode, der bruges i en række forskellige byggeprojekter. Ekspansionsbolte er for eksempel uundværlige, når der skal fastgøres strukturelle elementer til betonoverflader, herunder bjælker, søjler og trapper. Boltene kan også bruges til at montere udstyr og maskiner i industrianlæg og værksteder.

Sådan vælger du den rigtige ekspansionsbolt

Når du skal vælge den rette type ekspansionsbolt, er der nogle vigtige faktorer, du bør overveje. Du skal for eksempel vælge en størrelse ekspansionsbolt, der er kompatibel med det materiale, den skal monteres i. Både beton og armeret beton kan tåle temmelig meget, og hvis muren er tilpas tyk og i god stand, burde du ikke få problemer med hverken bolte eller vægten fra dét, du har monteret.

Når det kommer til murstensvægge, bør du dog være meget forsigtig, hvis du planlægger at bruge ekspansionsbolte. Her er der nemlig en reel risiko for at komme til at flække stenene. I forhold til hvad din murstensvæg kan tåle, kommer det meget an på dens tilstand. Som tommelfingerregel bør du dog aldrig komme over en bordiameter på 14 millimeter, og du må hellere end gerne blive på omkring 10 millimeter. Dette giver dig alligevel en træstyrke på henholdsvis 450 kilogram og 250 kilogram.

Relaterede produkter hos BAUHAUS

Udover ekspansionsbolte kan du selvfølgelig have behov for yderligere produkter for at fuldende den pågældende montering. Hos BAUHAUS finder du et bredt udvalg af relaterede produkter, der kan supplere brugen af ekspansionsbolte og sikre en vellykket installation. Du kan for eksempel tilføje både bor og bits samt andre bolte og skruer til indkøbskurven.

Ekspansionsbolte

Viser 4 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto