Indlæser

Værktøj & Isenkram

Alt i værktøj og befæstelse

Hos BAUHAUS finder du alt i værktøj og befæstelse (skruer, bolte og søm), samt et stort udvalg af boligrelateret isenkram og arbejdsbeklædning og sikkerhedsudstyr. Endvidere fører vi også forskellige former for inventar, stiger og stilladser.

Her på siden kan du købe dit værktøj online. Vi har både billigt værktøj, værktøj på tilbud og udsalg og værktøj til alle mulige specialformål. Vi fører stort set alle de kendte mærker og er leveringsdygtige i både håndværktøj, el-værktøj, maskiner og tilbehør. Således finder du også en særlig sektion med World of Power Tools, hvor du finder de allermest kendte mærker.

Så har du brug for værktøj, er du kommet til den rigtige side på BAUHAUS.dk.

El-værktøj, maskiner og tilbehør

Der var engang hvor el-værktøj var dyrt og kun noget, professionelle håndværkere havde rå til at købe. I dag har de fleste privatpersoner en samling af el-værktøj, der ikke lader den professionelle håndværker meget tilbage at ønske.

Det mest udbredte stykke el-værktøj er nok skruemaskinen eller dens lidt kraftigere fætter boremaskinen. Begge kan som regel håndtere både skrueopgaver og boreopgaver. Men hvor den almindelige skruemaskine oftest hurtigt kommer til kort, når det gælder boreopgaverne, er boremaskinen primært udviklet til netop det. Muligheden for at bruge den som skruemaskine er bare en ekstra gevinst.

Mange har også anskaffet sig en eller flere save til de saveopgaver, det tit følger med, når der skal repareres noget i boligen, eller du vil vedligeholde eller udskifte forskellige elementer. Her er især rundsaven populær. Eventuelt monteret som en såkaldt kap-/geringssav. Den gør det til en leg at skære f.eks. fodlister og gerigter i smig. Så sidder de lige så perfekt, som hvis en uddannet tømrer havde stået for opsætningen.

Mange anskaffer også en luftkompressor. Det letter både pumpearbejdet, når cykel- eller bildækket trænger til luft. Den letter også rengøringsarbejdet efter dit reparationsarbejde. Samtidig kan du få en masse praktisk tilbehør som sømpistoler, sprøjtepistoler andre stykker luftværktøj.

Det er specialværktøj, der gør det nemt f.eks. at sætte listelofter op eller klare malingen af store overflader i en ruf. Og har du dit eget hobbyværksted i garagen, har du sikkert også anskaffet en luftnøgle til at klare dækskift og andre skrueopgaver med.

Nyder du selv at bygge møbler, eller har du brug for at friske køkken- eller en anden bordplade op, kan det være nødvendigt også at supplere værktøjssamlingen med noget værktøj til træ, f.eks. en høvl eller fræser.

Håndværktøj

Du bør aldrig gå ned på håndværktøj. Værktøj som skruetrækkere, hammere, tænger og skruenøgler hører til standardudstyret i værktøjskassen hos enhver handy-mand m/k. Helst i flere forskellige størrelser og udformninger.

Det gælder f.eks. skruetrækkerne. Her var der tidligere kun brug for to forskellige slags: En lige og en stjerneskruetrækker. Senere kom der flere versioner af stjerneskruetrækkere og så kom alle torx-skruetrækkerne til. For op gennem 1990’erne gik vi fra stjerneskruer og til de lidt mere stabile og forfinede torx-skruer, der fås i mange forskellige størrelser alt efter størrelsen på den skrue, der skal skrues i.

Senere kom der en række specialskruer i forbindelse med bølgen af forbrugselektronik. Selv om de færreste kunne drømme om at skille deres tv, mobiltelefon eller bærbare computer i dag, bruges de samme skrueformater i dag også andre steder i hverdagen. Så derfor er standardsortimentet af skruetrækkere i dag noget større end det var for bare 20 år siden.

Håndværktøj til specialopgaver

Den samme udvikling er set inden for f.eks. topnøgler, der er noget nær uundværlige, hvis du selv vil have mulighed for at skrue på bilen. Her er det især nye størrelser og specialudformede bolthoveder, der har betydet, at der i dag er lidt flere dele i et moderne topnøglesæt.

Vil du selv vedligeholde facaden på huset eller udføre småreparationer på den, kommer du heller ikke uden om forskellige former for murerværktøj. En god murerhammer er et must, både til at banke puds af væggen med og til at hugge mursten til, når du skal reparere en skade på murværket.

Et andet felt, hvor du oftest skal ud og investere, er, når der skal males i boligen. Her kommer du langt med de rigtige afdækningsprodukter, pensler og andre specialværktøjer. Tilsæt dertil en kompressor og nogle sprøjtepistoler og du bringer dit malerarbejde op på et helt nyt niveau.

Inventar – få styr på alt dit værktøj

Med så meget værktøj, som de fleste mennesker har i dag, kræver det oftest mere end bare en enkelt værktøjskasse, når der skal holdes styr på værktøjssamlingen. Har du plads til det, vil nogle reoler og et arbejdsbord være med til at gøre det nemmere at opbevare og bruge dit værktøj.

En enkelt stige eller to kan også være praktisk at udvide værktøjsporteføljen med. Her vil en god skydestige gøre det nemt at klare ud- og indvendige maleropgaver i højden. Tilsvarende kan en eller flere størrelser trappestiger kan være praktiske, når du f.eks. skal sætte en ny lampe op i loftet eller hænge billeder op på væggen.

Alle de praktiske ting til boligen

Er du selv den praktiske gør-det-selv mand kan du også sagtens klare opsætning af postkasser, skift af låse og dørgreb, samt foretage møbelreparationer m.v. Her finder du postkasser, låse, dørgreb, navneskilte og alt det andet, du har brug for i den særlige sektion med isenkram til boligen.

Det er også her, du finder arbejdstøj, sikkerhedsudstyr og et bredt udvalg af forskellige håndværksmæssige hjælpemidler.

Befæstelse og beslag

Som handy-mand kommer du ikke langt uden en større samling af søm, skruer, beslag, dubler og plugs. Skal noget repareres, er det godt at være forberedt. Så også her er der brug for, at du er lagerførende i de mest udbredte former for befæstelse.

Her kommer du rigtigt langt, hvis har et pænt sortiment af skruer til henholdsvis indvendig og udvendig brug. Samtidig kan det også være en god ide at have et lille udvalg af beslag. De kan være praktiske, hvis du skal forstærke noget eller skabe en mere stabil samling. Så kan du altid reparere noget, så snart det går i stykker, uden først at skulle en tur i byggemarkedet.

Der er også stadig steder, hvor det er nødvendigt med søm. Men er det muligt, anbefaler vi altid, at du udskifter søm med skruer. For søm kræver en større præcision, og du kan nemt beskadige det, du sømmer sammen, hvis du rammer forkert med hammeren.