Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

COBB

(5)
Cobb-grillen blev opfundet i Sydafrika tilbage i 1950. Her boede den fattige landbefolkning hovedsageligt i stråhytter, og åben ild i forbindelse med madlavningen var ganske ofte årsag til, at hytten eller sågar en hel landsby brændte ned. Det b..

Viser 5 produkter

Viser 5 produkter

Den spændende og eksotiske historie bag Cobb-grillen

Cobb-grillen blev opfundet i Sydafrika tilbage i 1950. Her boede den fattige landbefolkning hovedsageligt i stråhytter, og åben ild i forbindelse med madlavningen var ganske ofte årsag til, at hytten eller sågar en hel landsby brændte ned. Det blev efterhånden et så alvorligt problem, at regeringen hyrede en ingeniør til at udvikle en sikker løsning til madlavningen, som kunne reducere antallet af uheld.

Resultatet blev den meget omtalte Cobb-grill, som i kraft af sin specielle konstruktion griller uden farlige stikflammer og generende røg. Navnet Cobb er afledt af corn cob, som er det engelske ord for majskolbe.

Oprindeligt blev grillen nemlig udviklet til at brænde med tørrede majskolber. Det kan måske synes som et mærkeligt valg af brændsel, men træ og lignende materialer var ikke altid tilgængelige, hvorimod tørrede afpillede majskolber kunne skaffes overalt.

Et af principperne i grillen er, at fedt fra madlavningen ledes bort fra varmen, så der hverken udvikles stikflammer eller røg af betydning. Et andet grundprincip i konstruktionen er en effektiv indkapsling af varmen. Det sparer for det første på brændslet og er også mere sikkert for brugeren. Hverken sider eller bund bliver varme, så man kan uden problemer holde om grillen og flytte den rundt efter behov, selv om den indre temperatur ligger omkring de 300 grader.

Det siger næsten sig selv, at den innovative løsning blev taget imod med kyshånd af både befolkning og regering.

Masser af videreudvikling frem til i dag

Det er klart, at den lille grill gennem årene er blevet videreudviklet og gjort endnu bedre, men grundprincipperne er stadig de samme. Ingen røg og stikflammer samt besparende drift og effektiv varmeisolering.

Cobb-grillen blev ”genopdaget” i 2001 af Time Magazine, der betegnede den som ”Årets opfindelse”. Den titel var for alvor med til at gøre Cobb-grillen verdenskendt, og siden har det regnet ned med priser og hædersbevisninger over den lille sag. Det kan sikkert ikke overraske, at majskolbe-brændslet i den moderne version er erstattet af mere tidsvarende løsninger.

Du kan blandt andet få specialbriketter, som passer præcist til brændkammeret. Der skal kun bruges en enkelt briket, som på sekunder kan antændes med en almindelig lighter. Herefter er grillen varm og klar til madlavning på blot 2 minutter, og briketten holder op til 2½ time. En briket koster i omegnen af en 10’er, og man kan altid diskutere, om det er dyrt eller billigt. I hvert fald er det uhyre bekvemt. Det er dog også muligt at bruge små mængder almindelige grillkul eller trækul, men her skal du være forberedt på en lidt vanskeligere optænding.

I dag fås Cobb-grillen desuden også i en model til gas. Den kan tilsluttes en lille miniflaske, som dog kun holder til 2-3 timers madlavning. Også her får du fordelen af lynhurtig opvarmning, hvor grillen er klar på bare to minutter. Det er desuden muligt at tilkøbe en slange og regulator til traditionelle camping-gasflasker, men man kan med god ret argumentere for, at det transportable islæt, der er en af grundtankerne i minigrillen, derved går fløjten.

Flere varianter tilgængelige i sortimentet

Den klassiske Cobb-grill er Premier-modellen, der har en rund stegeflade med en diameter på 30 centimeter. Det er naturligvis ikke overvældende, men stadig rigeligt til lidt madlavning på en hyggelig tur til strand eller skov. Teoretisk skulle det dog kunne lade sig gøre at lave mad til op til seks personer i kraft af grillens specielle funktionsmåde.

Er der behov for lidt mere plads, kan du overveje Supreme-modellen, der er oval med en stegeflade på 48 x 34 centimeter. I den anden grøft ligger Easy To Go-modellen, der leveres uden låg og derfor er noget billigere end de øvrige udgaver. Grillarealet er stadig 30 centimeter i diameter, men uden låg er højden blot 17,5 centimeter og vægten bare 3,5 kilo.

Til alle modellerne fås en kompakt grilltaske, som kan rumme både Cobb-grill, diverse stegeplader og tilbehør samt madvarer til senere tilberedning. Alle varianter af grillen kan desuden adskilles og vaskes i opvaskemaskinen. Super nemt og praktisk. Alt er muligt med en Cobb-grill Da Cobb-grillen adskiller sig en del fra den traditionelle grill, foregår madlavningen også lidt anderledes. Du steger eksempelvis på en lukket flade, da fedt ikke skal kunne dryppe ned på de varme kul. Når det så er sagt, er det lille vidunder alsidig i en grad, som vil overraske de fleste. Du kan både grille, stege, bage, lave wok-mad, røge og meget mere.

Der er masser af spændende opskrifter at hente i de mange dedikerede kogebøger, som har fokus på mulighederne med netop Cobb-grillen. Grillen kan bruges som den er, men der er naturligvis rig mulighed for at købe originalt ekstraudstyr i form af stegplader, gryder, bageforme og meget andet. Cobb har selvfølgelig også sin helt egen serie af grilltilbehør som stegetermometer, rengøringsmidler, gafler, grillspatler og meget andet.

Ikke helt billig, men alle pengene værd

Når du investerer i din nye Cobb-grill er det naturligvis ikke kun grillen du køber, men også retten til at fortælle den spændende historie og nyde hele auraen omkring det lille vidunder. Den har lidt gadget-effekt over sig, som helt automatisk gør den til et samlingspunkt for selskabet. Men gadget eller ej – den lille grill er gennemtænkt i alle detaljer og funktionel til fingerspidserne. Den sikre udformning gør, at du eksempelvis kan stille den direkte på havebordet, så alle kan være med, når der grilles. Og størrelsen gør den selvfølgelig også ideel til alle former for camping og friluftsliv.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.