Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

PINDSTRUP

(71)
Danske Pindstrup er især blevet kendt for de mange spændende plantesubstrater, der spænder bredt fra surbundsprodukter og spagnum til muld, jordforbedringsprodukter og forskellige gødningsprodukter. Virksomheden tilbyder dog også et sortiment..

1-32 af 71 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 71 produkter

Plantesække, blomsterjord og tilbehør fra Pindstrup find det hos BAUHAUS

Danske Pindstrup er især blevet kendt for de mange spændende plantesubstrater, der spænder bredt fra surbundsprodukter og spagnum til muld, jordforbedringsprodukter og forskellige gødningsprodukter. Virksomheden tilbyder dog også et sortiment af plantesække, plantekasser og andet tilbehør. Du finder det hele hos BAUHAUS. Se udvalget nedenfor og læs også med nederst på siden, hvor vi ser nærmere på produktgrupperne og historien bag Pindstrup Mosebrug A/S.

 

Lidt historie om Pindstrup Mosebrug A/S

De færreste tænker måske over, at Pindstrup faktisk er en pæredansk virksomhed, selv om den i dag har salgskontorer i mange lande og eksport til endnu flere.

I daglig tale bruges mest navnet ”Pindstrup”, men det dækker egentlig over ”Pindstrup Mosebrug A/S”, opkaldt efter den lille by Pindstrup på Djursland. Her grundlagde iværksætteren Johannes F. la Cour i 1905 virksomheden, der de første mange år var involveret i en del forskellige aktiviteter. En af dem var opskæring af tørv, også kendt som ”klyner”.

Dengang blev tørvene brugt som dyrestrøelse og som brændsel til opvarmning. Efterhånden blev tørvene dog afløst af andre brændselstyper, og det blev anledningen til, at nye anvendelsesområder blev udforsket.

Klyner og tørv begyndte i stigende grad at blive anvendt som voksemedie for planter, og Johannes F. la Cour så et spirende marked her. De øvrige aktiviteter blev solgt fra, og voksemedierne kom i fokus, såvel klyner som forskellige tørvbaserede plantesubstrater.

I 1979 etableredes et datterselskab i Nordirland, der skulle varetage salget i Irland og Storbritannien. 10 år senere etableredes endnu et datterselskab i Spanien i forbindelse med opkøb af et lokalt tørvefirma. Siden hen er aktiviteterne udvidet til både Estland, Letland og Rusland, hvor Pindstrup i dag ejer en del moseområder, som danner grundlag for en omfattende eksport af voksemedier til resten af verden.

I dag er mere end 800 medarbejdere beskæftiget i virksomheden. Størsteparten af produktionen går til det professionelle marked, der stiller store krav til produkterne. Heldigvis får vi som privatforbrugere også adgang til en del af produkterne – en gevinst for både planter og haver.

Produktprogrammet er blevet bredere

Som årene er gået, er produktprogrammet hos Pinstrup helt naturligt blevet udvidet og omfatter i dag langt flere produkter end oprindeligt. Udvalget af Pindstrup-produkter hos BAUHAUS kan for overskuelighedens skyld opdeles i en række hovedkategorier:

  • Jord- og plantesubstrater
  • Plantekasser og højbede af forskellig type
  • Barkprodukter
  • Gødningsprodukter
  • Klyner

Jord- og plantesubstrater – grundproduktet hos Pindstrup

Jord-og plantesubstraterne hører til blandt de oprindelige primærprodukter hos virksomheden, og det er da også her, det helt store udvalg fortsat findes.

Her finder du blandt andet spagnum i forskellige blandinger og grovheder, priklemuld, plantejord, pottemuld og flere andre varianter fra Pindstrup. Blomster og planter trives som oftest langt bedre her end i den lidt tørre danske gennemsnitsmuld.

Der er også produkter, der er specielt tilpasset oliven-, palme- og citrusplanter, samt surbundsprodukter til blandt andet rododendron. Det er også muligt at få en særlig muld, der er optimeret til rosenbuske.

Udvalget er ret broget, men tag en snak med en ekspedient i BAUHAUS’ haveafdeling, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge.

Pinsdstrup plantesække, -kasser og højbede – den moderne ergonomiske køkkenhave

I dag er det de færreste, der har plads og mulighed for at være 100 % selvforsynende med grønt fra egen have, men derfor kan du jo sagtens nyde at se tingene gro og smage forskellen på egne produkter og dem, der fås i supermarkedet.

Plantekasser og højbede er derfor blevet uhyre populære. Et højbed eller tre er et projekt, enhver kan overskue. En af de helt store fordele er naturligvis, at det hele er hævet op, så du ikke nødvendigvis behøver at sidde på knæ, når der skal sås, luges og høstes.

Meget populære er eksempelvis maxiflexkasserne, der er tilpasset standardstørrelsen på plantesække og kapilærkasserne fra Pindstrup. Så bliver det ganske enkelt ikke nemmere. Maxiflexkasserne fås sågar i udgaver med hjul, så de let kan flyttes rundt på terrassen eller altanen. Nogle modeller kan samles helt uden brug af værktøj eller skruer, mens andre er forberedt for montage af de medfølgende skruer.

En anden populær variant er pallerammerne, som også bruges i stor stil i industrien. Det giver et meget rustikt udtryk, som passer godt ind i moderne stil. Fordelen ved pallerammer er, at de kan stables efter behov. I udgangspunktet kommer pallerammer i Euro-palle størrelse (120 x 80 cm), men Pindstrup leverer dem også i halv størrelse, så du kan lave et mini-højbed eller eksempelvis kombinere store og små pallerammer til et ”trappe-højbed”. Rammerne fås både i natural og sortmalede.

Barkprodukter fra Pindstrup – en nem og dekorativ ukrudtsbekæmpelse

Barkprodukter er blevet uhyre populære de senere år, og anvendelsesmulighederne er mange. De kan for eksempel strøs på stier eller legeområder, hvor de skaber et behageligt og blødt underlag.

Bark kan også med fordel bruges i bede, hvor den holder på jordens fugt om sommeren og beskytter mod frost om vinteren. Samtidig lukker den af for solen, så ukrudtsvæksten hæmmes betydeligt.

Almindelig dækbark stammer fra almindelige gran- og fyrretræer og er et forholdsvis billigt produkt. Skal det være rigtig dekorativt, kan du vælge pyntebark, som er fra franske pinjetræer. Omhyggelig sortering og et flot råmateriale giver et ekstra flot look.

Pindstrup blomstergødning og andre gødningsprodukter – både traditionelle og økologiske

Mange af plantesubstraterne fra Pindstrup er fra naturens hånd født med en vis mængde indbygget gødning, men virksomheden tilbyder også deciderede gødningsprodukter til berigelse af jorden. Her kan du blandt andet få flydende drivhusgødning, der leveres som koncentrat og derfor er forholdsvis billig i brug. Pindstrup er dog også leveringsdygtig i flydende økologisk gødning og har i stigende grad fokus på økologiske produkter generelt.

Klyner – Pindstrup-produktet, der startede det hele

Selvfølgelig kan vi også levere de originale og naturlige klyner af tørv, som jo var starten på hele Pindstrup-eventyret. De leveres i blokke på 45 x 45 x 25 cm og kan saves til med en almindelig sav efter behov.

Klynerne er hentet i moseområder og har derfor en forholdsvis lav pH-værdi. Det gør dem ideelle som afgrænsning af eksempelvis surbundsbede, hvor de naturligt afkalker omgivelserne og sænker den omkringliggende jords pH-værdi.

Klyner er også meget brugt som afgrænsning af havebassiner i kraft af det flotte naturlige udseende, der med tiden overgros af plantevækster.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.