Indlæser

VARDE OVNE

Filtrer

19 produkter

Shopping Options
Kategori
 1. Brændeovne 19
Pris
-
price link
Produkttype
 1. Brændeovne 19
Varemærke
 1. Varde Ovne 19
Serie
 1. Aura 3
 2. Aura 3 1
 3. Bolton 1
 4. Lincoln 1
 5. Lyon 1
 6. Nice 2
 7. Nordic 2
 8. Nova 1
 9. Samsø 2
 10. Shape 2
Farve
 1. Sort 1
 2. Sort/grå 1
Effekt
 1. 5000 W 9
 2. 5500 W 1
 3. 6000 W 3
 4. 6200 W 1
 5. 6400 W 1
 6. 7000 W 1
 7. 7200 W 1
Energiklasse
 1. A 1
 2. A+ 18

Alle produkter

 1. Varde ovne brændeovn Bogø
  Varde ovne brændeovn Bogø
  4.799,00 kr.
  Click & Collect Levering

19 produkter

Varde Ovne: En brændeovn for enhver smag

En brændeovn er indbegrebet af hygge og familietid. Varde Ovne sørger for at skabe den hyggelige stemning hjemme hos dig, hvor du kan få samlet familien til varm kvalitetstid på kolde dage. Den helt rigtige brændeovn kan skabe blikfang i hjemmet med dets smukke design samtidig med, at det er et funktionelt produkt, der er til glæde for alle i hjemmet.

Varde Ovne tilbyder en brændeovn for enhver smag – du kan vælge imellem væghængte, fritstående og indbyggede brændeovne i forskellige modeller. Du kan også vælge, om du vil have en brændeovn med eller uden AirBoxsystem. Med dette system får du et godt og sundt indeklima, fordi det er med til at trække luften udefra, hvilket giver en bedre forbrænding. Gå efter en model, der passer til det rum, brændeovnen skal opvarme, for at få størst mulig glæde og mest mulig komfort ud af din nye ovn.

Korrekt placering af brændeovn

En brændeovn giver bedst varme, hvis den er placeret centralt i rummet, fordi varmen fordeler sig nemmere i rummet på denne måde. Skal din brændeovn stå på et gulv, der kan brænde, skal der dækkes af med ikke-brandbart materiale, som for eksempel en stålplade, glasplade eller klinker. Gulvpladen skal dække minimum 15 cm til hver side af brændeovnen og minimum 30 cm foran brændeovnen. Hvis væggen ikke er brandbar, må brændeovnen placeres helt op til væggen. Dog er en afstand på 5-10 cm en god idé, så det er muligt at rengøre bag brændeovnen samt have adgang til renselågen.

Det økonomiske valg

Rent økonomisk er en brændeovn en god investering. Fyring med brænde er 5 gange billigere end elvarme og dobbelt så billigt i forhold til opvarmning med olie. For at opnå en økonomisk opvarmning kræver det dog, at du fyrer fornuftigt i din brændeovn samt at du vælger en moderne og effektiv brændeovn, som eksempelvis en Varde brændeovn. Dit valg af brænde har også en betydning for, hvor billigt du kan gøre det. Danske løvtræsorter er det bedste træ at fyre med, fordi det brænder jævnt, giver ikke meget røg, og så er asken ren og fylder meget lidt. Derudover er det vigtigt, at træet er tørt.

Det miljøvenlige valg

Varde Ovne er et miljøvenligt valg, da alle ovne er CO2-neutrale. Derudover er de CE-mærkede og opfylder de strengeste miljøstandarder i Europa. Men sandheden er også, at når du fyrer op i din brændeovn, udledes der partikler i miljøet. Dog er nyere brændeovne væsentligt mere miljøvenlige end ældre modeller. Det er vigtigt, at du fyrer korrekt, hvis du vil minimere udledningen af partikler og passe på miljøet. En korrekt optænding kaldes ”Top/Down”, hvor træet brænder oppefra og ned. Lad være med at fyre over natten ved at lukke ned for lufttilførslen; dette soder meget og udleder mange partikler.

TIP: Effektiv og miljøvenlig fyring

 • Lad altid 1-2 cm aske ligge i bunden
 • Læg 2 stykker større brænde (4-6 cm tykke) i bunden
 • Ovenpå lægges 10-12 (1 til 2 cm i tykkelse) optændingspinde med god luft imellem
 • Mellem de øverste optændingspinde lægges 1-2 optændingsblokke
 • Åben helt op for alle luftspjæld. Når ilden har godt fat, lukkes for primær luft, og sekundær luft justeres, så der er et livligt og klart flammebillede

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr.