Indlæser
Ændrede åbningstider i weekenden: Lørdag 8-18. Søndag 10-20.

VOLA

(17)
Det klassiske tidløse Vola-design blev skabt helt tilbage i 1968 af Arne Jacobsen. Alligevel er det oprindelige design stadig moderne og kendt over hele verden som en designklassiker af de helt store. Armaturerne fra Vola har sidenhen udviklet..

Viser 17 produkter

Kun webshop
Montageservice
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Montageservice
4.799,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Montageservice
6.499,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Montageservice
5.399,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect

Viser 17 produkter

Vola er synonym for armaturer i verdensklasse

Det klassiske tidløse Vola-design blev skabt helt tilbage i 1968 af Arne Jacobsen. Alligevel er det oprindelige design stadig moderne og kendt over hele verden som en designklassiker af de helt store. Armaturerne fra Vola har sidenhen udviklet sig meget på den teknologiske front, men de klassiske linjer fornægter sig ikke. Se de flotte Vola-armaturer og øvrigt matchende badeværelsestilbehør i produktoversigten herunder, og læs mere om Vola og deres produkter nederst på siden.

 

Lidt historiske fakta om Vola

Eventyret med de kendte Vola vandhaner startede tilbage i 1968, hvor den jyske armaturfabrikant, Verner Overgaard, havde en idé til fornyelse af datidens badeværelser. På daværende tidspunkt var badeværelsesindretningen typisk udført med synlige rør, og det gav generelt et noget rodet helhedsindtryk. Verner Overgaard havde derfor en idé om, at det måtte være muligt at lave et mere elegant armatur, hvor rørføringen var helt skjult i væggen.

Armaturfabrikanten tog derfor kontakt til arkitekten og designeren Arne Jacobsen, der blandt andet er kendt for de berømte møbelklassikere ”Ægget” og ”Svanen”. Resultatet af mødet mellem de to blev det første Vola-armatur, som sidenhen er blevet efterfulgt af en række varianter over samme tema, herunder det meget populære Vola køkkenarmatur.

Armaturet blev første gang anvendt til nyinstallationer i Nationalbanken, men der skulle ikke gå mange år, før det geniale design blev internationalt anerkendt. Allerede i 1974 valgte Museum of Modern Art i New York således at indlemme armaturet i designsamlingen, og siden hen har Vola modtaget en lang række priser og udmærkelser.

I dag støder du på Vola armaturer på de mest fornemme steder som for eksempel i det Skotske Parlament i Edinburgh, Concertgebouw i Amsterdam og den Tyske Rigsdag i Berlin. Vola har også været førstevalget til en lang række luksushoteller og kunstmuseer verden over.

Arne Jacobsen er som bekendt desværre for længst gået bort, men Vola har op gennem årene holdt fokus på det gennemførte design i samarbejde med dygtige designere, der har formået at løfte arven. Siden 2006 har det været Link Arkitektur (tidligere kendt som Aarhus Arkitekterne), der har haft ansvaret for at levere design til nye produkter – naturligvis fortsat i samme ånd som tidligere.

Tidløst, minimalistisk design i tråd med tidens trends

Med Vola-designet kan man bestemt sige, at Verner Overgaard og Arne Jacobsen var langt forud for deres tid. De jagtede en enkel og minimalistisk stil, som i dag rammer præcist ind i tidens trends. Armaturerne fra Vola er det sikre valg, hvis du på én gang gerne vil signalere god smag i indretningen og samtidig kunne omgive dig med et stykke legendarisk dansk designhistorie.

Ud over armaturerne fører vi hos BAUHAUS også en vifte af Vola badeværelsestilbehør, der stilmæssigt matcher perfekt til armaturerne. Her kan du blandt andet få forskellige typer af håndklædekroge og toiletrulleholdere. Vi fører armaturer og badeværelsestilbehør i både blank og børstet krom, alt efter hvor rustikt du foretrækker det.

Er du i gang med en større overhaling af badeværelset, er du også velkommen til at tage en tur forbi vores generelle kategori for badeværelsestilbehør, hvor vi præsenterer mere end 1.300 relevante produkter og tilbehør til badeværelsesindretningen.

Spar på vandet med en luftblander

I dag er der heldigvis stigende fokus på miljø og ansvarlighed for jordens begrænsede ressourcer. Det gælder også for vandet. Her handler det dog også om økonomi, for vandprisen stiger for hvert år. Derfor har de fleste efterhånden fået installeret eksempelvis vandbesparende toiletter. Mange steder finder man dog stadig ældre armaturer, der giver frit løb for vandet, når hanen åbnes. Vi bruger vandhanen mange gange dagligt, og det bliver til rigtig mange liter på årsbasis.

Har du stadig ældre armaturer siddende, kan du overveje at skifte til Vola, som har stor fokus på vandbesparelse. Det flotte design koster naturligvis lidt ekstra, men det er hurtigt tjent hjem, hvis du samtidig vælger en af de skræddersyede luftblandere, der fås til de forskellige Vola-armaturer.

Med en monteret Vola-luftblander kan du mere end halvere vandforbruget i forhold til et standardarmatur med standard luftblander. Dermed kommer du ned på et vandforbrug i omegnen af 5 liter pr. minut, og det er noget, der for alvor batter på vandregningen. Det giver samtidig en silkeblød og meget behagelig vandstråle.

I sortimentet finder du også en række skræddersyede pakningssæt. Vola armaturerne er ganske vist i ypperlig kvalitet, men før eller siden skal alle typer af armaturer vedligeholdes, og så er det bekvemt med et pakningssæt, der passer præcist.

Et dansk produkt hele vejen igennem

De fleste danske produkter designes i Danmark, men produceres typisk i Kina, Østeuropa eller andre steder, hvor løntrykket ikke er så højt. Sådan er det ikke med Vola. Ikke alene er designet dansk, men de kendte armaturer har også gennem alle årene (efterhånden mere end 45 år) været produceret i Danmark. I starten på en lille fabrik i Aarhus og siden 1999 på den nye fabrik i Horsens. Her arbejder man med lige dele skandinavist håndværk og højteknologiske hjælpemidler.

Dansk produktion er kendt for at sætte barren højt, og det gælder også hos Vola, som både er kvalitetscertificeret efter ISO 9001, miljøcertificeret efter ISO 14001 og arbejdsmiljøcertificeret efter ISO 18001. Det sikrer en høj og ensartet kvalitet, og hvert enkelt armatur testes desuden individuelt, før det emballeres og forlader fabrikken.

Produktionen styres efter det moderne LEAN-princip, hvor lageret holdes på et minimum. I stedet produceres armaturer og tilbehør først, når en leverance bestilles. Det er både miljøvenligt og kosteffektivt og er med til at sikre, at prisen er overkommelig – også for dig som slutkunde.

Samtidig har Vola stor fokus på miljøet helt generelt. Virksomheden har for eksempel som helt central målsætning at minimere energiforbruget pr. produceret enhed samt hele tiden at reducere miljøpåvirkningen af omgivelserne, herunder blandt andet ved fokus på udledning og affaldssortering.

Også på det sociale område gør Vola sig positivt bemærket. Vola modtog blandt andet CSR-mærket i 2017 på grund af sin evne til at løfte det sociale ansvar lokalt i Horsens kommune og ”løfte fra kanten af arbejdsmarkedet”.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.