Sådan fikser du et stoppet afløb i badet

Stoppet afløb i badet | Sådan gør du | BAUHAUS.dk

Måske du også har oplevet, at vandet pludseligt løber ud på gulvet, når du er i bad, og at du pludselig står og sopper i en mindre vandpyt? Det er typisk et tegn på, at dit gulvafløb i badet er ved at stoppe til, eller det allerede er det.

Et stoppet afløb i brusebadet kan være et stort irritationsmoment. Men er uheldet ude, skal der typisk ikke meget til, før end afløbet fungerer upåklageligt igen.  

 

Du kan dog selv gøre rigtig meget for at fikse situationen; både hvordan du forebygger en prop, og ligeledes hvordan du får vandet til at løbe igen, hvis uheldet er ude. Står du pludselig med et stoppet afløb i badet, er det heldigvis relativt nemt at fikse det selv. Du skal blot følge disse simple trin:

  1. Start med at hælde to liter kogende vand i afløbet, og tilsæt med fordel en smule opvaskemiddel, så rørene renses grundigt. Det fungerer naturligvis kun, hvis der stadigvæk er gennemløb. Det frarådes, at du benytter stærke syreholdige midler som kaustisk soda, afløbsrens og eddikesyre, da du blot risikerer at gøre skade på rør og samlinger.
  2. Herefter fjerner du risten og begynder at rense afløbet. I den forbindelse er det en god idé at påføre sig et par gummihandsker, eftersom det hurtigt kan blive en beskidt affære. Når det værste skidt og hår er fjernet, kan du benytte dig af en flaskerenser eller endnu bedre: en rensesplit. Rensesplitten fungerer ved, at du fører den ned i afløbsrøret og begynder at dreje den, således proppen løsnes.
  3. Dernæst skal du rense vandlåsen. Hvis ikke du sørger for at rense vandlåsen, risikerer du blot at symptombehandle og stå med et stoppet afløb i badet igen efter kort tid. Du tager vandlåsen op og renser den for alle hår og andet skidt, der blokerer for gennemstrømningen af vand, og sætter den herefter tilbage.
  4. Sidst, men ikke mindst, påfører du risten igen og hælder endnu et par liter kogende vand igennem for at tjekke, at afløbet fungerer optimalt igen.

Hvis du gerne vil undgå stoppet afløb i brusekabinen, badekarret eller brusenichen, kan du med fordel vedligeholde dit afløb ved et par gange om måneden at hælde nogle liter kogende vand blandet op med opvaskemiddel i afløbet. Det forebygger, at det værste skidt og hår sætter sig fast og danner propper, og ligeledes virker det bakteriehæmmende.

 

Var denne artikel behjælpelig?

Tak! Vi er glade for du synes godt om det

Tak! Vi arbejder på at forbedre indholdet

Tak for din feedback!

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.