Filtrer på...

Kuglehaner
Rating
Produkttype
Pris
DKK
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 43 produkter
Page
Filter
Viser 43 produkter
Page

Kuglehaner 

Ofte er kuglehaner lavet i et solidt og holdbart materiale, der både kan egne sig til privat og industrielt brug. Mangler du en ny kuglehane til din bolig, så kan du her hos BAUHAUS finde et bredt sortiment af forskellige kuglehaner i flere varianter. Vi kan tilbyde kuglehaner fra diverse producenter i en høj kvalitet.

Hvad er en kuglehane?

Inde i en kuglehane er der en kugle, som er gennemboret og forbundet med enten en hane eller møtrik. Når kuglehanen er åben, løber vand eller en anden væske igennem hullet. Kuglen er placeret i et tæt ventilhus, hvor der kun kan komme noget igennem, hvis det er via kuglens hul. Når du drejer hanen, bliver kuglen også drejet, og så vil kuglens hul drejes væk og lukke åbningen helt. Efter kuglehanen er lukket, er der intet der kan komme hverken ind eller ud.

Ved kuglehaner bør du være opmærksom på, at de er følsomme over for frost. Hvis der er vand inde i kuglehanen, kan dette faktisk ødelægge ventilen ved at kuglehanen kan blive utæt, hvis vandet fryser til.

Du kan også tage et kig på vores samlede udvalg af VVS-fittings her.

Hvad kan du bruge kuglehaner til?

Ofte bliver kuglehaner brugt i flere forskellige sammenhænge og til forskellige projekter. Mange af de nye og moderne modeller har fået en robust overfladebehandling, der gør, at kuglehanen er modstandsdygtig i mange miljøer. Det kan eksempelvis være i haven, hvor du skal bruge en kuglehane, der kan give dig et optimalt tryk til haveslangen.

Det kan også være, at du har brug for en billigere kuglehane, der er let at betjene og justerbar, og som kan levere et stabilt vandtryk. Uanset hvilken model du har brug for, så kan du være sikker på at få et bredt sortiment af kuglehaner hos BAUHAUS at vælge mellem, hvor der også er taget højde for kvaliteten.

En kuglehane er en ventiltype, der typisk bliver brugt i forbindelse med en afspærringsventil og en reguleringsventil. Kuglehaner bliver anvendt til mange formål, og det er især, når det gælder høje tryk og temperaturer at kuglehaner viser sig at være effektive.

Visse steder bliver en kuglehane også kaldet for en kugleventil. Her er der ingen grund til forvirring, for det er blot to forskellige navne på det samme produkt med de samme funktioner og formål. Begge hører nemlig under kategorien af afspærringsventiler, der bliver brugt til spærring af vand eller andre væsker. Dertil er det endda også muligt for en kuglehane at spærre for gasarter.

Når det gælder VVS-arbejde, så er det altid vigtigt at have det rette værktøj.

Hvad skal du overveje, inden du vælger en kuglehane?

Når du skal vælge en ny kuglehaner, så er der nogle overvejelser, som du skal gøre dig først. Først og fremmest skal du vurdere, hvor stor eller lille kuglehanen skal være. Dertil skal du også afgøre, hvad kuglehanen skal bruges til. Det er ligeledes vigtigt, at du har begge mål på kuglehanens ender, for disse er ikke nødvendigvis den samme størrelse.

Hos BAUHAUS kan du let sortere udvalget af kuglehaner efter størrelse, så du hurtigere kan finde frem til den størrelse kuglehane, som du leder efter. Derudover kan du også filtrere udvalget efter produkttype og varemærker, så du kun ser de kuglehaner, der er relevante for dit VVS-arbejde.

Køb kuglehaner online hos BAUHAUS

Har du fundet den kuglehane, som du skal bruge til din bolig? Så er det let og hurtigt at bestille den direkte hjem til dig online fra BAUHAUS. På den måde kan du nemlig komme i gang med dit VVS-arbejde derhjemme. Vi leverer til din egen adresse eller til et BAUHAUS byggevarehus i nærheden af dig via vores Click & Collect.

Du har naturligvis også altid mulighed for at komme og besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus, hvor du kan se nærmere på vores udvalg af kuglehaner. Her kan vores medarbejdere give dig mere information og svare på dine spørgsmål. Så er du nemlig sikker på at få den helt rette kuglehane med hjem.


FAQ:

  1. Hvad er en kuglehane?
    En kuglehane bliver også kaldet for kugleventil, og de hører under kategorien afspærringsventiler. Kuglehaner er en af de mest almindelige slags ventiler i denne kategori. En stor fordel ved kuglehaner er, at de kan lukke af for langt de fleste væsker og gasarter under både tryk og vakuum. Kuglehaner bliver derfor brugt i mange forskellige sammenhænge.
  2. Hvordan monterer man en kuglehane?
    Som udgangspunkt må du gerne udskifte dine haner, men du må ikke selv ændre på dine installationer. Start med at pakke hanen med paktape eller salve. Derefter skal du spænde aftapningshanen fast til gevindet. Sørg for at afgangsstudsen vender nedad. Tilslut tilslutningsslangen til VVS-installationen ved at tilsluttte afgangsstudsen på aftapningshanen.
  3. Hvordan undgår man frostskader på en kuglehane?
    Det største potentielle problem med en kuglehane er risikoen for frost. Hvis det bliver meget koldt, og der er risiko for frost, så er det en god idé, at du lukker for vandtilførslen til alle dine udendørs haner. På den måde er du bedre sikret mod frostskader, der kan volde flere problemer.

Kuglehaner

Viser 43 produkter
Page
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto