Filter
Viser 239 produkter
Page
 1. HOME SWEET HOME
  Home Sweet Home tekstilledning sort pr. mtr.
  49,95 kr.
 2. SOLAMAGIC
  Solamagic forlængerkabel med beskyttelseskobling sort 5 m
  314,95 kr.
 3. Polsøger magnetisk
  74,95 kr.
 4. E-Line
  E-line ledning flad 2x0,75 5 m hvid
  39,95 kr.
 5. Safety box maxi IP54 til udendørs brug
  78,95 kr.
 6. Stikprop Schuko med jord 16A 230 V hvid
  23,95 kr.
 7. Kabelsæt sort 10 m
  84,95 kr.
 8. Stikdåse 5 udtag med jord
  129,95 kr.
 9. Stikdåse E-line børnesikret hvid 6-vejs 3 m ledning jord
  119,95 kr.
 10. Stikprop flad - hvid
  9,95 kr.
 11. E-Line 3-vejs stikdåse uden jord/ledning hvid
  26,95 kr.
 12. Stikdåse 8R 5 m med jord 13A
  174,95 kr.
 13. E-Line
  E-Line auto oprul kabeltromle 15+2 mtr. 3G1,5mm² H05VV-F
  818,95 kr.
 14. Stikdåse 4R børnesikker 4/stik 5 m hvid
  109,95 kr.
 15. Kabelsæt sort 20 m
  144,95 kr.
 16. Lampestikprop uden jord hvid
  44,95 kr.
 17. Stikdåse 8R med jord 16A
  77,95 kr.
 18. Forlængerkabel 400V / 16A med fasevender 25 m
  654,95 kr.
 19. Forlængerkabel 400V / 16A med fasevender 10 m
  394,95 kr.
 20. E-Line forlængerledning u/jord H03VVH2-F 3 m hvid
  42,95 kr.
 21. Kabelsæt med 3-stikdåse 10 meter H07RN-F 3G1.5
  224,95 kr.
 22. LK Schneider Electric Danmark A/S
  LK stikkontaktdåse 3 udtag med afbryder & glimlampe - hvid
  107,95 kr.
 23. Forlængerled rund 250V 16A hvid
  30,95 kr.
 24. Wexim
  Wexim forlængerledning Bandit 10 meter
  248,95 kr.
 25. BRENNENSTUHL
  Strømstation CEE 400V 2 m - Brennenstuhl
  474,95 kr.
 26. Forgrenerled 250V 16A hvid
  35,95 kr.
 27. L-Team
  Powercube Original - L-Team
  129,95 kr.
 28. E-Line
  E-Line ledning 2X0,75 mm rund 10 m
  44,95 kr.
 29. E-Line
  E-Line ledning 2X0,75 mm rund 5 m
  37,95 kr.
 30. Stikdåse 3-vejs børnesikret 1.5 m med jord hvid
  69,95 kr.
 31. Stikdåse 3R med jord sort
  44,95 kr.
 32. Adapter CEE 5 polet 400V 16A
  104,95 kr.
 33. Lampestikprop med jord hvid
  44,95 kr.
 34. E-Line
  E-Line installationskabel 3x1,5 mm² halogenfrit 10 m
  129,95 kr.
 35. E-Line
  E-line neoprenkabel 3x1,5 mm² 5 m
  104,95 kr.

Ledninger og kabler til alle formål

Endnu har de ikke fundet ud af at gøre strømmen trådløs. Så der er stadig brug for ledninger, installationskabel og forlængerledninger, når du skal have ført strømmen rundt i boligen og derhen, hvor du skal bruge den. Her på siden finder du alt i elkabler, samt LAN-kabel til dataforbindelser. Du finder også samledåser, kabeltromler og alt det andet, du har brug for, når strømmen skal fordeles.

Der er vel næppe nogen, der kan sætte sig ind i, hvordan det ville være at leve i et hjem uden strøm. For ligesom der kommer vand ud af hanen fra vandværket, når vi drejer på den, er vi vant til, at der kommer strøm ud af stikkontakten eller lys i lampen, når vi trykker på kontakten. Det er nærmest en naturlov og temmelig overraskende, hvis det ikke sker.

Forlængerledninger og kabeltromler

Men nogle gange har vi brug for strøm på steder, hvor der er langt til den nærmeste stikkontakt. Her er der brug for en forlængerledning, der er lang nok til, at du kan føre strømmen derhen, hvor du skal anvende den.

De fleste forlængerledninger anvender et tobenet stik uden jordforbindelse og har derfor kun to ledninger i kablet. For det er kun yderst sjældent, at der er brug for jordforbindelse til det, vi skal have strøm til. Oftest er det elektrisk værktøj som en boremaskine, en hækkeklipper eller rundsav, der ikke kræver jordforbindelse for at virke.

Det største problem med en forlængerledning er nok opbevaringen. For er du ikke omhyggelig med opringningen af ledningen, ender du hurtigt med at den går i hårdknude, når du skal have den trukket ud igen. Så bliver det en kamp at få viklet ledningen op og frigjort den for knuder.

Er du ikke verdensmester i at holde orden på din forlængerledning, kan en kabeltromle være løsningen i stedet. Den gør det nemt at rulle ledningen op, så den ikke går i kludder, ligesom den er nem at tage med sig rundt. Samtidig slipper du for at ledningssamlingen ligger og flyder på jorden, ligesom du ikke behøver at tage en stikdåse med, hvis du skal tilslutte flere forskellige elektriske apparat.

Kabelrullen er nemlig udstyret med typisk 4 udtag, der er placeret i midten af rullen, så de er nemme at komme til, og ikke ligger på jorden med fare for at der kan løbe vand ind i dem, eller at du træder på dem. Det gør kabelrullen en del mere sikker at anvende.

BEMÆRK: Skal du trække en meget stor effekt gennem ledningen på kabeltromlen, bør der ikke være for meget kabel rullet op på tromlen. Den høje effekt gør kobberlederne i ledningen varm, hvorfor der er en reel risiko for at ledningen kan smelte, hvis der er rullet for meget op på kabeltromlen. Det kan medføre, at kabeltromlen bryder i brand.

Du kan helt undgå at bruge enten forlængerledning eller kabeltromle. For i dag kan du få det meste elektriske værktøj i en batteridreven version, der er næsten lige så kraftfuld som de ledningsdrevne udgaver. Det er både nemmere, mere praktisk og mere sikkert end at bruge forlængerledninger og kabeltromler.

Få den rigtige farve på dine ledninger

Elektrikere arbejder med standardfarver på ledninger i forhold til deres formål, og det er en god idé at rette dig efter de farver, så både du og eventuelle elektrikere hurtigt kan finde hoved og hale i ledningerne. For et almindeligt 3-lederkabel ser farverne således ud:

 • L1, eller fase 1, er altid den brune ledning
 • N, eller Nul, er altid den blå ledning
 • PE, jord, eller jordsymbolet er altid gul og grøn

Ved et moderne 5-lederkabel forholder tingene sig typisk således:

 • L1 er den brune ledning
 • L2 er sort eller sort
 • L3 er grå
 • N, eller Nul, er den blå ledning
 • PE, jord, eller jordsymbolet er gul og grøn

Installationskabel

Normalt er installationskabel ikke noget, du har brug for. Det anvendes af den autoriserede installatør, når der skal etableres nye elinstallationer i din bolig.

Men har du brug for en ekstra lang og holdbar forlængerledning, der også indeholder en jordledning, kan du med fordel købe installationskabel og montere stik i hver sin ende. Har du ikke brug for jordledningen, kan du bare købe en almindelig ledning med to ledere.

Når du selv bygger en forlængerledning, er det vigtigt, at du sørger for at montere ledningerne i klemmerne på stikkene, så der ikke er adgang til det rå kobber i kablerne. Skal du bruge forlængerledningen udendørs er det også en god ide at vælge nogle af de særlige vandtætte stikdåser , som vi forhandler her hos BAUHAUS.

Samler du selv en forlængerledning af noget installationskabel, skal du være opmærksom på klemmemærkningen på stikket. For det er vigtigt, at ledningerne placeres korrekt i stikkene. Ellers kan du få stød eller lave kortslutning. Her skal den lyseblå ledning altid i den klemme, der er mærket med et N eller 0 og den røde, sorte eller brune ledning i den klemme, der er mærket med et L, P, F eller en pil.

Er der jordstik på stikket, skal du sætte den gul- og grønstribede ledning i installationskablet i den klemme, der er mærket med et symbol med en lodret streg oven på tre vandrette streger eller er markeret med et J. Det er altid den midterste klemme, der sidder nederst på stikket.

Datakabler

Det kan lyde utænkeligt. Men det er ikke altid, at et trådløst netværk kan række i hele boligen. Bygningskonstruktionen eller boligens størrelse eller fordeling på flere etager kan umuliggøre, at signalerne fra den trådløse router kan række over det hele.

I sådanne tilfælde er der ikke andet for end at trække et netværkskabel – også kaldet LAN kabel – fra det sted, hvor dit internet-kabel kommer ind i huset og så hen på den anden side af det, der forhindrer, at det trådløse internet kan dække hele boligen.

I den anden ende af netværkskablet placerer du så et trådløst access point, der kan dække den del af boligen, som ligger uden for rækkevidde af den trådløse router, du fik opsat sammen med din internetforbindelse.

Nu bør der være den ønskede netværksdækning over hele boligen – til glæde og gavn for beboere og besøgende. For ligesom vand og strøm er internet et lige så selvfølgeligt gode i den moderne bolig.

Find de ledninger og kabler du har brug for

Som du kan se, har vi et stort udvalg af ledninger og kabler hos BAUHAUS. Vi har også praktiske kabeltromler i mange forskellige længder og udstyret med stik til både indendørs og udendørs brug, ligesom vi har forlængerledninger både med og uden jordforbindelse. Vi kan også levere kabler og forlængerledninger til 400 V-elforsyning, ligesom vi har forskelligt sikkerhedsudstyr, der f.eks. gør det muligt at sikre, at der ikke kan komme vand i udendørs samlestik.

Rul op til toppen af siden og find de forlængerledninger, kabler og netværkskabler, som du har brug for. Bestil dem online i dag, få dem sendt hjem eller afhent dem i det nærmeste BAUHAUS varehus.

Ledninger & kabler

Viser 239 produkter
Page
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…