Filter
Viser 16 produkter

Installationskabler

Du tænker måske ikke over det, men installationskabler fylder faktisk en stor del af ethvert moderne hjem, da de forbinder alle elektriske apparater og systemer. Hvor nogle kabler er velegnede til udendørs brug til eksempelvis nedgravning, er andre kabler udelukkende egnede til indendørs brug - eksempelvis til dine væg- eller loftlamper.

Her hos BAUHAUS har vi en lang række installationskabler, der alle varierer i både størrelse, farve og type. Gå på opdagelse i det store udvalg her på siden, og find et kabel til dit projekt.

Hvad er et installationskabel?

Formålet med et installationskabel er at overføre elektrisk energi fra elnettet til dine elinstallationer. Kablet bruges altså til at levere strøm til elinstallationerne i dit hjem. Du kan eksempelvis anvende kablet til installation af spotbelysning i dit køkken, til en stikkontakt i stuen eller til almindelige installationer af generel belysning som eksempelvis loftlamper. Du kan både bruge installationskabler indendørs og udendørs, og faktisk kan du også indmure eller nedgrave dine installationskabler.

Her hos BAUHAUS har vi en lang række installationskabler som kan overføre elektriske signaler. Vores sortiment er bredt, og kablerne varierer på følgende punkter:

  • Anvendelse: Hvor nogle kabler både kan bruges som indendørs og udendørs installationskabel, er andre kabler bedst egnede til indendørs brug.
  • Antal ledere: Der er stor forskel på antallet af ledere i dit installationskabel, og i vores sortiment finder du kabler med forskellige antal.
  • Størrelse: Et installationskabel varierer også, når det kommer til størrelse, og dette gælder både længde og diameter.
  • Farve: Vores udvalg af elektriske kabler fås i flere forskellige, neutrale farver, som passer ind i ethvert moderne hjem.

Foruden installationskabler til både indendørs og udendørs brug, så har vi hos BAUHAUS et stort udvalg af produkter til el og belysning. Gå eksempelvis på opdagelse i det brede sortiment af indendørslamper eller udendørslamper her.

Vælg det rette installationskabel

Hvis du skal have udført nye elinstallationer, skal du faktisk have fat i en autoriseret elinstallatør, da du som forbruger ikke selv må udføre disse. Du må dog gerne selv skaffe materialerne, og nedenfor finder du en guide til, hvad du med fordel kan tage stilling til, når du skal vælge, hvilket installationskabel der passer til dit projekt.

Formål

Én af de helt store fordele ved installationskabler er, at du både kan bruge dem indendørs og udendørs. Din elinstallatør kan tilmed montere dem, så de enten er synlige eller skjulte, og de kan også blive nedgravede eller indstøbte. Mulighederne er mange, og hvad du skal gøre kommer helt an på, hvilken type elinstallation du skal lave.

Antal ledere

Formålet med din elinstallation bestemmer også, hvor mange ledere dit installationskabel bør have. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du skal bruge et installationskabel med tre ledere, hvis du vil lave en simpel lysinstallation til en stikkontakt. Og hvis du vil lave en elinstallation mellem dit lampeudtag og din afbryder, så anbefaler vi fem ledere.

Størrelse

Hvor mange meter ledning skal du bruge, og hvor kraftig skal kablet være? Dette kommer igen an på, hvilken type installation du skal lave. Til almindelige installationer er installationskabler på 1,5 mm² typisk en tilstrækkelig løsning, men hvis du har planer om at trække kraftigere installationer, så skal dit installationskabel naturligvis være derefter.

Særlige egenskaber

Sidst men ikke mindst bør du også tage stilling til, om dit installationskabel mon skal have nogle særlige egenskaber. Måske du er på udkig efter halogenfrie kabler, der ikke udskiller giftige gasser eller dampe ved eventuel brand? Eller måske skal kablet være fremstillet af et bestemt materiale? I vores sortiment finder du både halogenfrie installationskabler og kabler fremstillet i diverse materialer.

Udforsk hele vores udvalg af ledninger og kabler her.

Køb dit installationskabel hos BAUHAUS

Når du har fundet det rette installationskabel til lige præcis dit projekt, så er det let og enkelt at bestille kablet direkte hjem til dig. Via vores Click & Collect service har du også mulighed for at få leveret dit installationskabel til dit nærmeste BAUHAUS byggevarehus. Leveringsmetoden er helt op til dig, men mulighederne er mange.

Hvis du har brug for yderligere hjælp til at finde ud af, hvilken type kabel du mon skal bruge til lige præcis dit projekt, så er du også altid velkommen til at besøge dit lokale BAUHAUS byggevarehus . Her står vores dygtige medarbejdere klar til at hjælpe dig, og på den måde kan du være helt sikker på at få det helt rigtige installationskabel med hjem.

Installationskabler

Viser 16 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…