Fjern maling fra træ let og nemt

Står du overfor at skulle male et træmøbel eller trægulv, men mangler du først at fjerne den eksisterende maling? Det er heldigvis ingen sag. Ofte vil du endda blive overrasket over, hvor flot træet er under den gamle maling, og det kan i mange tilfælde give dit træmøbel eller trægulv et helt nyt liv. 

Der er mange måder, som du kan fjerne maling fra træ på. Det kommer lidt an på, hvad der skal ske efterfølgende. Hvis du vil have gammel maling af for at male nyt på, eller blot få dit gamle trælook tilbage, kan du prøve forskellige ting af. 

Den mest almindelige måde at fjerne maling fra træ er dog i de fleste tilfælde også den bedste. Her skal du bruge brun sæbe, et lukket miljø og god tid. 

Læs mere herunder, hvis du vil fjerne gammel maling fra dit træ. 

Billede af blå maling, der bliver fjernet fra et træmøbel med en spatelBillede af blå maling, der bliver fjernet fra et træmøbel med en spatel

Relevante produkter

Sådan fjerner du gammel maling fra træ

Der findes som nævnt en del forskellige metoder, du kan bruge, når du skal fjerne maling fra dit træ. Hvis du skal fjerne maling fra store flader, så kan du bruge en varmepistol og en spartel. Varmepistolen varmer malingen op, så den begynder at boble. Herfra kan du med din spartel skrabe det af, og så kan du tørre resten af malingen af, hvis du ikke fik det hele med. 

Til gengæld, så anbefaler vi dig, at du bruger det næste forslag. Det er det mest udbredte, og det virker rigtig godt. Metoden er med brun sæbe. Brun sæbe er super godt til mange formål og også til at fjerne malingen fra træ. 

Først så finder du brun sæbe frem. Ejer du det ikke, så køber du det. Du skal have fat i fast brun sæbe, og altså ikke det flydende. Herfra er det faktisk bare at smørre dit træ ind i brun sæbe. 

Det er nok også her, du kan se, hvorfor det er nemmere med varmepistolen, når det er store flader som trægulve. Og hvorfor det kan give mening med brun sæbe til træmøbler. Når du har smurt træet ind i brun sæbe, skal du dække det til. Det gør du med husholdningsfilm, og du lader det sidde et par dage.

Når tiden er gået, kan du nemt skrabe malingen af med en spartel. Ligesom du kan, hvis du havde brugt en varmepistol. 

Som finish skal du give dit træ en omgang vand og eddikesyre. To liter vand og en kvart liter eddikesyre består blandingen af. Når du har vasket dit træ i det, er malingen væk, og nu mangler træet bare at tørre.

Så er du klar til at male igen eller nyde det flotte træ. Læs mere om behandling af træmøbler her.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto