Sådan maler du tone i tone

Når du skal male, er det vigtigt, at du vælger nogle farver, der passer godt sammen. Eksempelvis passer sort og hvid godt sammen, når du skal vælge mønster til dit køkkengulv. Derudover vælger mange hvide vægge samt en væg i en mere fremtræden farve for at skabe hygge og kontrast i stuen. Men hvis du ønsker mere spil og liv i dine rum, behøver du ikke vælge forskellige farver. Du kan i stedet vælge den samme farve og veksle mellem toner og nuancer.

At male tone i tone betyder nemlig, at du maler forskellige toner og nuancer af den samme farve. Her kan du kombinere forskellige toner og stile - en rå kalkmalet eller strukturmalet og en poleret væg eksempelvis - og give dit rum et unikt og moderne udtryk. 

Kombinerer du de forskellige toner med dine møbler, så får du et meget stilrent look, der går op i en højere enhed. Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du kombinerer og maler tone i tone i dine rum. 

Mal tone i tone i dit hjem: Sådan vælger du maling

I Danmark er vi vant til, at vores hjem er malet i hvide farver, og slår vi gækken løs en sjælden gang, kan vi godt finde på at male en enkelt væg i en diskret anderledes farve. Men i år er snakken en anden. Vi er blevet mere friske og vovede. Vi tør mere. Vi tør at male med forskellige farver og i forskellige toner. 

Men hvordan får du så succes med at male tone i tone? Det afhænger af, hvilket rum du vil male, og hvilken farve dine møbler har. Du kan nemlig både male tone i tone og kombinere møbler i samme farve men anden tone for at give en endnu bedre effekt.

Lad os starte i soveværelset. Hvis du ønsker en anden farve end hvid, så skal du huske: Soveværelset er det rum, du skal hvile dig i. Det vil altså give god mening at vælge en rolig farve og vælge forskellige toner af den farve. Hvis du har noget mørkt sengetøj - eksempelvis mørkeblåt - kan du male din væg i blå farve, i forskellige toner. Sengen med det blå sengetøj vil give en endnu bedre effekt og gode nuancer. 

Og det er faktisk rigtig vigtigt, at du har dine møbler, dine puder og dit sengetøj med i overvejelserne, når du vælger maling. Især i soveværelset. For jo bedre harmoni der er mellem de forskellige nuancer, desto bedre kan du falde til ro. Så få helheden med i din vurdering, inden du vælger maling. 

Bilelde af to personer, der kigger på et farvekortBilelde af to personer, der kigger på et farvekort

Relevante produkter

Sådan vælger du maling med nuancer til resten af hjemmet

køkkenet kan du for alvor give den gas. Det er meget populært at male sine skabslåger i andre farver end sort og hvid. Her kan du vælge maling i forskellige toner, så dine skabslåger eksempelvis er én farve grøn og din væg en anden. 

Effekten er, at det ser flot ud, og så bliver dine skabe og din opbevaring på sin vis usynlig, da det falder i et med resten af køkkenet. 

Det samme kan du gøre i din spisestue, hvor du kan male tone i tone i forhold til dine stole og dit spisebord. Elementer vil smelte sammen, og dine øjne vil takke dig for et roligt udtryk. Eller også kan du skabe kontrast med et hvidt spisebord, der er omkranset af mørkere nuancer og toner af samme farve. Eksempelvis grøn, grå eller blå. 

I selve stuen er det oplagt, at du maler væggen bag din sofa i samme farve som sofaen. Men i en anden tone. Her kan du tilmed tage tone i tone-malingen til næste niveau og vælge et gulvtæppe i samme farve men anden tone. 

I hjemmets andre rum kan du gøre, som der er beskrevet ovenfor. Det er ikke så svært igen, og hos BAUHAUS hjælper vi dig gerne med at vælge den rette maling. På den måde kan du være sikker på, at du rammer de helt rette toner i tonerne, når du giver dig i kast med maling på dine vægge. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto