Filter
Viser 2 produkter

Soveposer

En god nats søvn er afgørende, uanset om du er derhjemme, ude i naturen, på festival eller på farten. Hvis du planlægger at sove i telt eller i det fri, er en sovepose en nødvendighed, og her kan en kvalitetssovepose gøre hele forskellen. Hos BAUHAUS finder du flere forskellige soveposer, så du kan vælge den rette sovepose til dit behov.

Sådan vælger du den rette sovepose

Når du skal vælge en sovepose, er der flere faktorer, du bør overveje som for eksempel behov og destination. Hvis turen går til et sted med kolde nætter, vil en varm sovepose være ideel, hvorimod destinationer med varmere klimaer ofte vil kræve en let sovepose. Målet er at sove komfortabelt – uden at fryse eller have det for varmt.

Soveposer findes i forskellige størrelser og former og med forskellig isolering og komforttemperatur. Det er disse kriterier, du skal have med i dine overvejelser, når du skal vælge hvilken sovepose, der passer til dig og dine behov.

Størrelse

Din nye sovepose skal selvfølgelig passe til din kropstype og din højde. Det har stor betydning for, om du kan holde varmen eller ej. Heldigvis findes der forskellige størrelser og både lange og korte modeller, så du kan vælge ud fra højde og drøjde.

Isoleringstype

Fyldet i en sovepose spiller en vigtig rolle i forhold til varmeisolering. Overordnet findes der to typer fyld, som bruges i soveposer: dun og syntetisk fyld.

  • Dunfyld: Dun isolerer bedre end syntetisk fyld. En dunsovepose vejer også mindre end en syntetisk sovepose og er desuden lettere at pakke ned og transportere. Dog mister dun sin isoleringsevne, hvis soveposen bliver våd, og det kan gøre soveposen kold at ligge i. Traditionelt har dun været det foretrukne fyld på grund af dens lave vægt, høje isoleringsevne og komprimerbarhed. Syntetiske soveposer er dog blevet forbedret betydeligt de seneste år og kan have næsten samme funktioner som dunsoveposer.
  • Syntetisk fyld: Syntetisk fyld er mere modstandsdygtigt overfor fugt end dun, og derfor er de ofte velegnede til våde eller fugtige omgivelser. Samtidig er syntetisk fyld også billigere at producere end dun, og derfor vil en sovepose med syntetisk fyld være den billigste løsning.

Komforttemperatur

Når du vælger en sovepose, er det også vigtigt at overveje, hvilken komforttemperatur du har brug for. Komforttemperaturen er en betegnelse for den laveste temperatur, som du stadig vil være varm og komfortabel ved i soveposen. Hvis du fryser i din sovepose, vil det påvirke din søvn negativt, så derfor er det vigtigt at vælge en sovepose med den rette komforttemperatur.

Som tommelfingerregel bør du forberede dig på kulde, da du altid kan åbne soveposen, hvis du får det for varmt. Komforttemperaturen vil dog være meget individuel, og den kan derfor være svær at gennemskue, hvilken en du skal vælge.

Vedligeholdelse af din sovepose

Korrekt vedligeholdelse af din sovepose er afgørende, hvis du ønsker at forlænge dens levetid og sikre dens ydeevne. Det er som regel en god idé at følge producentens anvisninger for at undgå at beskadige soveposen – særligt når du vasker den. Herudover kan du benytte dig af vores tips til, hvordan du bedst passer på din sovepose. Ved at følge disse råd vil din sovepose forblive en tro følgesvend i mange år.

  • Luft din sovepose ud: Efter hver tur er det en god idé at lufte din sovepose ud, så du kan fjerne lugt og fugt fra soveposen.
  • Vask din sovepose: Hvis din sovepose er beskidt eller lugter, kan du vaske den. Det er forskelligt, om soveposer kan tåle vask i maskine, så tjek altid vaskeanvisningerne for den enkelte sovepose.
  • Opbevar din sovepose korrekt: Opbevar din sovepose et tørt og rent sted, så den er klar til næste gang.
  • Reparér skader: Hvis din sovepose får revner eller skader, er det vigtigt at reparere dem hurtigt for at undgå, at problemet udvikler sig.

Find andet udstyr til camping og festival hos BAUHAUS

Hos BAUHAUS finder du ikke kun soveposer, men også alt andet udstyr, du har brug for til din næste camping- eller festivaltur . Vi tilbyder alt fra telte og luftmadrasser til termoflasker og kølebokse . Gå på opdagelse i vores sortiment i dag.

Soveposer

Viser 2 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto