Alt du skal vide om folie til bordplader


Hvis du har en bordplade, som du gerne vil beskytte, så er det helt oplagt at du lægger folie på den. På den måde kan du nemlig stadig nyde synet af din flotte bordplade. Men du skal ikke bekymre dig for, om din bordplade bliver slidt og får skrammer. Derudover er det markant lettere at gøre en foliebeklædt bordplade ren end en uden folie. 

Du kan også vælge folie i et særligt mønster eller med et særpræget udseende. På den måde kan du give din bordplade nyt liv og præcis det udtryk, som du gerne vil.
Mulighederne er er der nok af. Læs mere herunder og få hjælp til at vælge folie til din bordplade.


Vælg enten selvklæbende folie eller en voksdug til din bordplade

Hvis du gerne vil passe på din bordplade, kan du klæde det på med enten en voksdug eller med selvklæbende folie. Begge løsninger er nemme at gå til, hvor dugen nok er den mest fleksible. Den kan du nemlig tage af og på, så ofte du har lyst. Folien, derimod, er lidt sværere at pille af og sætte på igen.

Du skal altså se folien som en mere permanent løsning. Til gengæld er din bordplade så også beskyttet hele tiden, hvilket selvfølgelig er en fordel, når det er det, du ønsker. 

Men du kan sagtens udføre det med at sætte folie på din bordplade selv. Det kræver blot nogle remedier og lidt snilde. Det er i bund og grund samme metode, du bruger, når du sætter folie på dine vinduer, køkkenlåger eller skabe

Sådan sætter du folie på din bordplade

Når du har fundet det rette mønster - hvis du altså ikke vil have gennemsigtig folie - er du klar til at gå i gang med montere folien på bordpladen. 

Inden du kan gå i gang med at montere folie på dine køkkenlåger, skal du have skaffet det rette værktøj. Du skal bruge følgende:

  • Sprit eller rensebenzin
  • En forstøver til at sprøjte vand på overfladen
  • Skraber til at udligne bobler - Vælg evt. dette monteringskit til klæbefolie
  • Målebånd eller tommestok
  • Blyant eller andet til at markere med
  • Kniv til at skære folie med
  • En klud

Relaterede produkter

Husk at altid at måle præcist op, så folien passer til din bordplade. Ellers bliver resultatet ikke godt. Og så er det meget vigtigt, at du har gjort dit bord rent. Hvis bordpladen har fedt, snavs og sågar krummer på sig, så vil du kunne se dem gennem folien. Folien vil heller ikke hæfte lige så godt, og alt i alt vil det blive et dårligt resultat, som du står tilbage med. 

Derfor skal du bruge sprit eller rensebenzin, før du går i gang med at montere folie på din bordplade. Trin for trin: Monter folie til bordplade
Som sagt skal du starte med at spritte af og gøre din bordplade ren. Den skal være så ren som muligt, så du får så godt et resultat som muligt. Herfra skal du bare sørge for at måle godt op og få skåret folien til, så den passer.

Det er okay, at der hænger folie ned over bordkanten, som var det en dug. Der er ikke som sådan regler for, hvordan det skal gøres. Du kan gøre det, helt som du bedst kan lide. 

Men når du monterer folien, kan du med fordel sprøjte med en forstøver bestående af en liter vand med et par dråber opvaskemiddel i. Det gør det lettere for folien at sidde fast på overfladen. 

Der vil nok være et par luftbobler eller overskydende vand under folien. Men det presser du ud med skraberen. Og det er faktisk bare det. Din bordplade er nu komplet beskyttet. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto