Alt du skal vide om slibning af bordplade

Før, under og efter. Det er de tidspunkter og det, du skal gøre der, som du skal have styr på i forbindelse med slibning af din bordplade. Men hvis bordpladen er blevet træt og slidt, så kan det give den nyt liv, hvis du sliber den. Og det er en opgave, som stort set alle kan kaste sig over og lykkes med uanset erfaringsniveau. 

Til formålet skal du købe dig sandpapir i forskellige kornstørrelser, sikkerhedsudstyr, eventuelt en slibemaskine eller rystepudser samt olie og slibegrej til at finpudse og oliere din bordplade.

Læs med herunder og bliv klædt på til at slibe din bordplade.

Dette skal du gøre, inden du sliber din bordplade


Du skal ud at handle, inden du går i gang med at slibe din bordplade. Du kan med fordel gå efter at købe en elektrisk maskine, der kan hjælpe dig med selve afslibningen. Det sparer dig for at bruge en masse kræfter på projektet. Hertil skal du også have sandpapir, og du skal bruge kornstørrelserne 80, 120 og 240. Sørg for, at det passer til den maskine, du vælger. 

Derudover er det en god idé at købe noget løst sandpapir, som du kan bruge på ledder og kanter, som din slibemaskine får svært ved. 

Husk også sikkerheden. Det er ikke påkrævet, at du bruger sikkerhedsbriller eller høreværn, når du sliber bordpladen. Men det er en god idé. Det sviner og støver helt vildt meget, når du sliber. Og det er ikke så rart at få i hverken øjnene, næsen eller munden. Derudover larmer det rigtig meget. 
Tænk også over, hvordan din bordplade skal se ud efter slibningen. Her vælger de fleste at oliere bordpladen. Hvis du gør det, så skal du købe olie og slibeklodser, som du kan bruge til at polere bordet med. 

Sådan sliber du en bordplade


Sørg for, at din  bordplade er ren, før du går i gang med at slibe den. Giv den en god omgang rengøring, som skulle du have gæster til middag. Hvis du kan, så tag din bordplade udenfor og foretag arbejdet der.

Er bordpladen en del af dit køkken, så sørg for at dække alle dine ting godt til, så der ikke er bordpladerester overalt efterfølgende. Derudover slipper du også for at ridse de ting, der står tættest på, hvis slibemaskinen smutter. 

Nå, nu til det, som du kom efter. Du skal starte med at slibe med det groveste sandpapir, nemlig det med korn 80. Her skal du slibe bordpladen med rolige bevægelser og bevæge dig rundt i et langsomt tempo. Du skal have været omkring hele bordpladen, før du går videre til næste kornstørrelse. Her gentager du så processen, indtil du har slebet bordpladen med kornstørrelse 240. 

Du skal rundt om hele bordpladen. Alle ledder og kanter skal slibes, og gør du det, får du et flot og jævnt resultat hele vejen rundt. Du kan se dette som afslutningen på slibning af bordpladen. 
Hold også øje med mængden af støv på bordpladen. Hvis der er for meget, til at du kan arbejde i det, kan du støvsuge bordpladen en gang imellem. 

Relaterede produkter

Når du er færdig med at slibe: Giv bordpladen olie og puds den

Hvis du vil give din bordplade den fulde behandling og ende med det bedste resultat, så skal du give den olie som afslutning. Her skal du først gøre den ren igen. Støvsug alt støv væk. Tør den godt af, så alt støv er væk, inden du hælder olie på den. 

Herfra er processen ret simpel, og vi har skrevet en guide, der hjælper dig med at oliere din bordplade. 

Når du har været igennem alt dette, så står du tilbage med et resultat og en bordplade, som du kan nyde mange år ud i fremtiden. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto