Dette bør du vide om din rensebrønd


Hvis du endnu ikke ved, hvad en rensebrønd er, eller hvorfor den faktisk er vigtig for dig at kende, er du endt det rigtige sted. Rensebrønden giver dig nemlig mulighed for at undersøge og, hvis nødvendigt, rense en tilstoppet kloakledning. Du forebygger tilstoppede kloakledninger, ved at tage dine forholdsregler inde i huset. Rensebrønden er typisk den sidste brønd på din private kloakledning, og altså inden du tilsluttes det offentlige kloaksystem.

Dine forpligtelser i forbindelse med vedligehold af rensebrønd


Det er dit ansvar at vedligeholde rensebrønden og det ledningsstykke, der er mellem rensebrønd og skel. Det er derimod kommunens ansvar at vedligeholde den del af stikledningen, der ligger fra skellet til hovedledningen ude i vejen.

I alt sin enkelthed skal du vedligeholde alt inden for skellet, eftersom det er privat ejendom. Det betyder altså, at hvis der opstår problemer på din private del af kloaksystemet, så skal du selv sørge for at udbedre skaden; på egen regning.

Der findes dog også grundejere, hvor stikledningen og kloakken uden for skellet er fællesejet. I sådan et tilfælde driver, vedligeholder og ejer alle grundejerne i fællesskab stikledningen og kloakken.

Hvad er rensebrøndens primære funktioner?


Rensebrønden giver hurtig adgang til kloaksystemet, og den er helt konkret med til at sikre driften af kloaksystemet. Hvis der på et tidspunkt opstår et behov for at rense eller inspicere kloakken ved mistanke om brud, tilstoppelse eller generelle skader, er det nemt at komme til kloaksystemet. Derudover er den faktisk også med til at afgøre, hvorvidt det er dig eller din kommune, som har ansvaret for eventuelle udbedringer og/eller driftsproblemer. Rensebrønden skal også være let tilgængeligt, og derfor må du ikke lægge fliser over dækslet, plante dækslet til eller noget helt tredje.

Relaterede produkter

Sådan tjekker du din egen rensebrønd


Hvis du pludselig får en mistanke om, at vandet forsvinder langsomt, at der spreder sig en lugt af kloak, eller at toilettet eller håndvasken begynder at sige mærkelige lyde, bør du tjekke rensebrønden. Det gør du ved at løfte dækslet til rensebrønden og tage et kig ned. Hvis rensebrønden er fyldt med vand, er der stor sandsynlighed for, at kloakledningen er blokeret i stikledningen, som kommunen ejer. Er kloakledningen derimod stoppet, samtidigt med at der ikke er vand i rensebrønden, ligger problemet højst sandsynligt i din private stikledning.

Ligger problemet hos kommunen, skal du kontakte kloakforsyningen, og ligger problemet hos dig, skal du kontakte en autoriseret kloakmester.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto