Stolper til hegn: Hvad er h-stolper?


Den absolut letteste måde at bygge et havehegn på er ved at benytte h-stolper til hegn. Det skaber nemlig et flot og elegant hegn med et mere ensformigt og lige udtryk, eftersom h-stolperne har en fræset slids, som brædderne bliver monteret imellem. Hvis du kigger på en h-stolpe for enden, ligner det et ”h” og heraf navnet h-stolper. 

Det kan også være nærliggende at tænke, at h’et betyder hegn, da vi jo har med stolper til hegn at gøre. Men nej, det er ikke derfor.

H-stolper til hegn findes i mange forskellige varianter og træsorter, og det er op til dig at finde ud af, hvilken type hegn, du gerne vil have. Du finder både den klassiske firkantede h-stolpe samt den runde h-stolpe; begge i henholdsvis trykimprægneret fyrretræ, i lærketræ og i egetræ.

Derfor er h-stolper til hegn så populære


Hegn bestående af h-stolper er utroligt populære, eftersom det er nemt at montere brædderne lige i h-stolpernes not. Du starter med at lægge det første bræt på plads og kontrollerer efterfølgende, om det er i vater. Herefter skruer du en enkelt skrue i hver side, og så er det faktisk bare at fortsætte med at lægge resten af brædderne på.

Der er tale om et systemhegn, som er nemt at montere, og som kan tilpasses uden problemer. Et hegn med h-stolper kan både bruges som læhegn og som afskærmning, eftersom brædderne ligger utroligt tæt. Højden og længden kan også nemt justeres på et hegn med h-stolper, for du skærer enten bare h-stolperne, brædderne eller begge til, så det passer perfekt.

Der findes mange forskellige profiler, træsorter og farver, og du har altså muligheden for at få fingrene i netop dét systemhegn, der passer til din have. Uanset om det skal fungere som læhegn, afgrænsning eller noget helt tredje. Et hegn med h-stolper er oplagt, hvis du ikke er interesseret i at skulle bygge dit eget hegn fra bunden, men gerne vil have fat i et hegn, som er nemt at montere.

Relaterede produkter

Derfor skal du vælge solide stolper i trykimprægneret træ til dit hegn


Det er vigtigt, at du vælger nogle stolper til dit hegn, der kan tåle at stå udenfor i al slags vejr. Netop det kan trykimprægnerede stolper - endda selvom de er i direkte kontakt med den våde og kolde jord. Dog kan og skal du med fordele vælge at støbe et fundament, da selve hegnet i så fald vil stå stærkere mod meget vind og vejr. 

Du kan gøre dette med stolpesko eller et punktfundament. Men når du graver, skal du gøre det i en dybde, der er frostfri. Her skal du nok ned til mindst 80 centimeter. 

Du kan vælge firkantede stolper eller runde stolper i trykimprægneret træ, og dermed er denne variant af materiale altså ikke noget, der går udover det udseende, du gerne vil have på dit hegn. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto