Klinkehegn er haveejernes foretrukne hegn


Klinkehegn findes i rigtigt mange haver rundt omkring, og det er blandt et af de mest populære hegn herhjemme.

Det skyldes både, at det er robust og har en eminent holdbarhed, men derudover har det også et klassisk og neutralt design, som passer ind i langt de fleste haver og miljøer. Klinkehegn leveres både i færdige moduler, som kan sættes op med det samme, men du kan også få det leveret i løse dele, som du nemt kan samle selv og efterfølgende sætte op.

Læs mere herunder og bliv klogere på klinkehegn. 

Fordele og ulemper ved klinkehegn


Rigtigt mange vælger klinkehegn, da det først og fremmest er let at samle og sætte op. Dog fås det også i mange forskellige størrelser, så du dermed kan tilpasse klinkehegnet dine behov og krav. Fælles for alle klinkehegn er, at brædderne ”overlapper” ind over hinanden, og derved får du et hegn med en utrolig tæthed.

Denne tæthed bidrager både med lyddæmpende effekt, men samtidigt afskærmer det også og giver mere privatliv end eksempelvis et flettet hegn, et stakit eller en hæk. 

Ligeledes skærmer de tætte brædder også af over for vind og vejr, hvorfor klinkehegn typisk bruges omkring terrasseområder. Et klinkehegn fylder heller ikke særligt meget, og hvis du sørger for at vedligeholde det, bibeholder det sit udtryk mange år frem.

Ulemperne ved et klinkehegn er derimod, at de godt kan virke kedelige i deres klassiske udtryk. Der er nemlig tale om et meget stilrent hegn, der ikke på samme måder viser årstidernes skifte som eksempelvis hække eller levende hegn. Desuden kræver klinkehegn også vedligeholdelse, hvilket du skal være indstillet på, hvis du ønsker at bevare det flotte og klassiske udtryk.

Relaterede produkter

Vedligeholdelse af klinkehegn


Som nævnt i afsnittet før kræver klinkehegn vedligeholdelse, men hvis du sørger for at vælge et klinkehegn i trykimprægneret træ, kan du forlænge levetiden på hegnet. Ikke desto mindre kan det stadig være nødvendigt at give klinkehegn overfladebehandlinger, olie og maling

Selvom du vælger et klinkehegn i trykimprægneret træ, vil vind og vejr stadig sætte deres spor i træet. Ønsker du at bibeholde det klassiske og pæne udtryk, skal du altså sørge for at vedligeholde dit hegn løbende.

Hvis du ønsker et vedligeholdelsesfrit hegn, kan du med fordel vælge et klinkehegn i komposit. De er utroligt populære, eftersom komposit både er et utroligt holdbart materiale, der heller ikke kræver mere vedligehold end rengøring med vand og sæbevand, når det en gang imellem bliver beskidt.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto