Lav et flot bed med havefuchsia


Fuchsia er en utrolig populær plante i mange danske haver, og det er ikke uden grund. Der er nemlig tale om en smuk plante, som findes i tusindvis af krydsninger med forskellige blomsterformer, vækstforhold, farvekombinationer og meget mere.

Typisk findes havefuchsia som etårige udplantningsplanter, men det er faktisk også muligt at have flerårige fuchsia; så længe de beskyttes mod frost. Nogle sorter kan overvintre udendørs, hvis du sørger for at dække dem til, mens andre bør rykkes indendørs i måneder med frost. Havefuchsia er træagtige i deres udtryk, hvorfor det er muligt, at de bliver plantet som buske, hængeplanter, op ad søjler eller espalier. De forskellige muligheder afhænger dog af, hvilken type havefuchsia du får fingrene i.

Relaterende produkter

Sådan griber du udplantning og pasning af havefuchsia an


I alt sin enkelthed er havefuchsia faktisk en relativt nem plante at have med at gøre, når det generelt kommer til dyrkning og udplantning af planter. Du kan både plante havefuchsia i potter og plantekasser, hvilket langt de fleste vælger, men hvis du har en større fuchsia, kan den også plantes direkte ud i jorden. Uanset om du planter fuchsia frit, i potter eller kasser, skal du sørge for, at planten er beskyttet mod kraftig vind og blæst.

Herudover trives havefuchsia også allerbedst i lige dele skygge og sol, så det anbefales, at du sørger for at plante dem ud med de forhold in mente. Ligeledes må dine havefuchsia heller aldrig tørre helt ud, så du skal hele tiden sørge for at holde jorden fugtig. Det er dog ikke ensbetydende med, at de skal være dyngvåde. Tværtimod. Lige så snart jordoverfladen begynder at tørre ud, er det et tegn på, at de trænger til mere fugt.

Havefuchsia kræver mere vedligeholdelse end andre planter og udover at vande dem regelmæssigt, skal du også gøde dem, fjerne visne blomster og blade og se planterne efter for skadedyr. Hvide fluer og bladlus kan nemlig angribe planterne, og det vil du for alt i verden gerne undgå. Hvis du skulle opdage skadedyr, skal du blot fjerne dem med hånden eller skylde dine havefuchsia med rent vand.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto