Viden om opsætning af filt


Mens nogle vægge har småbuler, nister og præg af tidligere tiders håndværkere, hvor dygtige de end måtte være, fremstår andre vægge silkebløde. De førstnævnte er rå vægge, der bare har fået en gang maling, mens de sidstnævnte har fået en gang filt.

Der findes naturligvis et væld af andre løsninger og strukturer, og vi har vel alle stået i en stue og tænkt "Det var lige godt pokkers". Uanset om væggene har været beklædt med gule mursten, flødeskumslignende puds eller hessian-tapet. Filtede vægge ænser du til gengæld ikke.

Hvorfor sætte filt op?


Der er flere gode grunde til at overveje at sætte filt på væggene, inden du maler. Det giver en flot, ensartet og blød finish på dine vægge, og har du gipsvægge i ét lag, kan filten måske skåne malingen lidt for eventuelle revnedannelser. Derudover kan en gang filt eller væv skåne væggens overflade henholdsvis lidt og meget.

Ulemper er der også et par stykker af, og den største er nok, at det er temmelig besværligt og tidskrævende at sætte op, og mange malermestre nøjes i dag med at male ovenpå fuldspartlede vægge.

Derudover er det svært at reparere væggen og fylde eksempelvis borehuller ud, så de falder i ét med væggen.

Det er nok primært ønsket om det look, en filtet væg giver, der bør være afgørende i dit valg. Med mindre du har en gipsvæg i ét lag, for så kan et lag filt som sagt holde lidt sammen på sagerne.

Relaterede produkter

Filt eller glasvæv?


Hvor filten har en fin tekstur, der kommer til at falde i baggrunden på din væg, er glasvæv mere bastant i udtrykket. De små firkanter var et populært valg på væggene i privaten tilbage i de glade 1990'ere, men i de senere år ser du mest vævet i institutioner, på hospitaler og andre steder, hvor væggene forventes at få nogle knubs.

Den bagvedliggende væg bør være i flot stand, uanset om du bruger filt eller glasvæv, men en grov glasvæv kan alt andet lige skjule flere skavanker, uden det ser løjerligt ud. Du kan dog godt få glasvæv, der er lidt mere diskret i udtrykket end det markante med de tydelige firkanter, men glasvæv ses altså tydeligere end filt.

 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto