Tobaksplanten er en robust klatreplante

Er du på udkig efter en robust plante, der vokser vildt, er tobaksplanten en plante for dig. Den er nemlig en rigtig klatreplante, der snor sig om alt, den overhovedet kan komme i nærheden af. Det gælder både buske, træer, nedløbsrør, hegn og meget andet. Med årene bliver dens grønne stængler mere og mere træagtige og kraftige, og den kan uden problemer vokse 10, 20 eller 30 meter op og komme vidt omkring.
Tobaksplanten er kendetegnet ved dens store og hjerteformede blade, som i begyndelsen blomstrer grønt og frodigt, og som senere bliver mere gullige, inden de falder af. Hvad mange ikke ved, er, at tobaksplanten faktisk får små grønbrune og pibeformede blomster i sommersæsonen, men de er typisk gemt bag de store, grønne blade.

Relaterede produkter

En plante, der passer sig selv


Hvis du er til nemme planter som eksempelvis mange stedsegrønne planter, der ikke stiller store krav i forhold til udplantning og pleje, er tobaksplanten en plante for dig. Når den plantes ud, skal du blot sørge for at give den godt med vand og fugtig jord, så rødderne kan tage fat og udvikle et stærkt rodsystem. I forhold til sollys er den også meget tolerant, og det vigtigste ved tobaksplanten er altså rigeligt vand og fugtig jord.
Der er heller ikke tale om en plante, der skal klippes ned. Hvis du oplever, at grene knækker eller bliver skadet, bør du i stedet skære dem af helt ned til grunden. På den måde vil grenen skyde op fra grunden sæsonen efter, og den kan sagtens nå samme højde, som før den blev skåret ned.
Tobaksplanten har altså utroligt nemt ved at formere sig, og du kan lade den formere sig på forskellig vis i din have. Du kan både lade den vokse op ad et træ, en busk, en pergola eller et plankeværk, og den kan virkelig give haven karakter. Hvis du er interesseret i, at din tobaksplante formerer sig og skaber nye stængler, kan du faktisk bøje en af de nederste grene i jorden og holde den nede med jord eller sten. På den måde kan den over en sæson skabe en ny rod med et nyt rodværk.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto