Beskæring af roser: Sådan gør du


Dyrker du roser i din have, skal du fra tid til anden beskære dine roser. Grunden til, at du skal foretage beskæring af roser, er, at det hjælper roserne med at bevare sin sundhed og vækstegenskaber. Jo sundere rosen er, og jo flere skud der vokser frem grundet beskæringen, desto mere blomstrer rosen. Og det med blomstringen er den primære årsag til, at mange vælger at plante roser i deres have. 

Du skal altså beskære dine roser, hvis du vil holde dem sunde og raske. Herfra svinger det, hvor hård beskæring du skal udføre. Nogle roser skal du klippe helt ned, hvor du skal lave en mere moderat beskæring af andre roser.

Læs med herunder og bliv klogere på beskæring af roser.

Hvornår skal jeg foretage beskæring af roser?


Når vi snakker om beskæring af roser, er det typisk den såkaldte forårsbeskæring, vi skal i gang med. Hvis du har roser, der blomstrer i foråret, kan du fra marts af begynde at tynde ud i dem. Fordelen ved dette er, at du kommer til at tynde ud i skuddene fra sidste år, inden alle bladene er vokset frem. Det gør, at det er meget lettere at overskue din beskæring af roser. 

Men har du eksempelvis almindelige bedroser, så skal du vente til april, før du beskærer dem. Her er du nemlig mere sikker på, at der ikke kommer frost. En lille smule frost gør dog ingen skade. Men roser, der er beskåret, tåler ikke hård frost. 

Så svaret er, at du skal beskære dine roser i og omkring marts og april. Men det at få roser til at blomstrer flottest muligt via beskæring er noget, du lærer med tiden. 

Når du beskærer dine roser, så er du også med til at forme dem, som du gerne vil. Og jo bedre du lærer dine roser at kende, desto lettere får du ved at beskære dem på en måde, der passer allerbedst til dem. 

Relaterede produkter

Hvor langt ned skal jeg beskære mine roser?


Det afhænger af typen af rose, du skal beskære. Nogle roser skal beskæres helt ned, hvor andre skal beskæres mere moderat. 

Bedroser skal du skære helt ned. Det kaldes også for en hård beskæring af roser. Hvis det er storblomstrende bedroser, så skal de beskæres ned til 10-20 centimeter. Er det buketroser, skal de beskæres til 25-30 centimeter. Det vigtigste er egentlig bare, at dine roser bliver skåret ned, så du når til mere friske dele af grenene. Væk med visne og svage grene og giv plads til nye og sunde skud. Det er målet og formålet med beskæring af roser.

Hvis der er friske grene højere oppe, kan du godt foretage en let beskæring eller moderat beskæring med et godt resultat til følge. Det handler om, at du lærer din roser at kende, så du kan beskære dem bedst muligt. 

Hvis du skal beskære buskroser, skal du skære cirka halvdelen af de nye skud fra sidste år af. Hvis de ikke har opnået den ønskede tykkelse på det forgange år, kan du vælge at beskære dem lidt mere. På den måde vil du sætte nye skud og vokse sig stærkere.

Det vigtigste, når du foretager beskæring af roser, er bare, at du får skåret alle de visne og gamle grene væk. Herunder også de grene, der er beskadigede og knækkede. Hvis du finder grene, der vokser indad, så skal du også beskære dem. Det er nemlig vigtigt, at alle skud kan få sol, og det er ikke altid let, hvis grenene vokser indad og over hinanden.  

Andre guides

https://www.bauhaus.dk/guides/saadan-forspirer-du-dine-froe
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto