Få succes med hindbærbuske


Hindbærbuske går under den kategori af buske, vi kalder halvbuske. Halvbuske er lavere buske (op til en halv meter). Halvbuske danner typisk frugter og blomster, og her indgår hindbær altså i den statistik. 

Hindbærbuske - Rubus idaeus - er kendt for at danne de små, røde bær, hindbær. Hindbær er søde og for mange lig med sommer. Hindbær er populære i danske sommerretter og desserter, og det er faktisk slet ikke særlig svært at få succes med hindbær og hindbærbuske. 

Der findes mange forskellige typer hindbær og hindbærbuske, og altså ikke kun de “almindelige”, vi alle kender. Små og store hindbær, årstidshindbær som sommerhindbær og efterårshindbær, søde og sure hindbær, de almindelige røde og sågar gule hindbær. 

Lær hindbærbusken at kende


Hindbærbuske vokser i lysninger og i udkanten af skove. Hvis du vil have succes med dine egne hindbærbuske, skal du forsøge at efterligne de forhold, de vilde hindbærbuske har. Jorden skal være næringsrig muldjord med en god surhed. Hvis du tilføjer kompost eller gamle blade en gang om året, så får du en jord, der minder om skovbunden. Og så får dine hindbærbuske bedre vækstvilkår. 

Det handler faktisk bare om, at du skal forsøge at lave jorden omkring dine hindbærbuske så skovbundsagtig, som du kan. Og du skal ikke overgøre det. Hindbærbuske har nemlig ikke brug for så meget hjælp. En gang årligt med en god mængde kompost eller planteaffald, så er dine hindbærbuske glade og tilfredse. 

Placeringsmæssigt skal du forsøge at finde et sted, hvor der er masser af sol. Hindbærbuske kan godt tåle en smule skygge, men så heller ikke mere end det. 

Sørg dog for, at der er frit for ukrudt, der hvor dine hindbærbuske skal vokse. Udfordringen er, at hindbærbuske selv vokser lidt som rodfrugter, og derfor kommer rødderne fra hindbærbuskene i vejen for ukrudtet. Det er altså med andre ord ekstremt svært at luge ukrudtet væk, uden at du tager dine hindbærbuske med i faldet. 

Nogle hindbærbuske kan godt klare sig i et bed, der eksempelvis er groet til med græs. Men du vil opleve, at høsten bliver markant dårligere. Så hvis du endnu ikke har plantet dine hindbærbuske, så sørg for at luge godt ud og fjerne alt, der ikke hører til. Så får du større succes med dine hindbær. 

Relaterede produkter

Vanding og beskæring af dine hindbærbuske


Hvis du gerne vil have mange hindbær, og gerne mange af de store, skal du sørge for at vande dine hindbær godt og grundigt. Vanding er faktisk det vigtigste, når det kommer til pasning af hindbær. Når det er varmt, og især op til høsten, er det vigtigt, at dine hindbærbuske får masser af vand. Vand dem hver dag. Vand dem meget, og vand dem grundigt. 

Når du tænker, at nu har de hindbær da fået nok, så vand dem lidt mere. Det er ikke fordi, du skal drukne dem. Men bærene består hovedsageligt af vand, og hindbærbusken suger ekstremt meget. Så giv rigeligt med vand. Du kan også prøve at give nogle af dine hindbærbuske meget vand og nogle andre lidt mere. Du vil kunne se en tydelig forskel. Dem med rigeligt vand danner større og flottere bær.

Hvis du har helt almindelige hindbærbuske i haven, skal du faktisk klippe dem helt ned, når du har høstet. Lad et par centimeter stå tilbage, men derudover skal du bare klippes løs. Det er altså ikke så svært med beskæring af hindbær, da du faktisk bare skal sørge for, at de gamle skud er væk. I foråret omkring marts vil du se, hvordan nye skud hindbærbuske vokser frem, og om sommeren står den igen på friske hindbær i din have. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto