Tørbeton er så let at arbejde med


Hvis du har en mindre støbeopgave foran dig, så er tørbeton er rigtig godt valg. Tørbeton er nemlig ekstremt let at arbejde med, især hvis du skal støbe i huller og omkring stolper. Og det skal du jo tit, når du støber.

Til større opgaver som støbning af større fundamanter for eksempel, er tørbeton ikke det rette valg. Det bliver for dyrt at bruge på så stort et areal, og det er lettere at arbejde med almindelig beton eller cement

Det smarte ved tørbeton er, at det udelukkende skal tilsættes vand, og så er det klar til brug. Tørbeton bliver også kaldt både støbebeton og stolpebeton, men begge er i bund og grund betegnelsen for det samme.

Læs med herunder, hvis du vil blive klogere på den praktiske tørbeton.

Relaterede produkter

Hvad bruger man tørbeton til?


Tørbeton består af sand, cement og få tilsætningsstoffer. Til sammen danner det et hårdt materiale, som blot kræver, at du tilsætter vand, og så kan du støbe og forme det efter behov. Du finder ofte tørbeton med betegnelsen “Tørbeton 0-8 mm”, fordi det angiver, at sandkornsstørelsen er på 0-8 mm. På den måde kan du altså vide, at du har fat i den rigtige sæk tørbeton, uanset om det hedder stolpebeton, støbebeton eller tørbeton. Det er det samme.

Du kan i teorien bruge tørbeton til det samme, som du bruger almindelig beton til. Men det gør sig bedst til mindre støbeprojekter. Eksempelvis hvis du skal udføre reparation af beton eller støbe et fundament til en flagstang. Så skal du bruge tørbeton.

Når du støber i et hul, kan du bare hælde tørbeton ned i hullet og derefter tilsætte vand. Så rører du rundt nede i hullet og sætte din flagstang eller stolpe ned, og så er der støbt. 

Tørbeton er altså et utroligt let og bekvemt materiale at arbejde med. Det er dyrere end almindelig beton målt på kvadratmeterprisen. Så derfor giver det ikke mening at bruge til at støbe et nyt betongulv med. Du kan, men det er unødvendigt. Skal du udføre mere krævende opgaver, hvor du skal forme beton, og betonen skal bære meget, er det bedre, at du vælger fiberbeton.

Men selvom prisen er en smule højere, så slipper du også for selv at blande sand, cement, sten og vand sammen. Her åbner du bare posen, hælder, tilsætter vand, rører rundt og voila: Så er der beton. Det er den helt store fordel ved tørbeton.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto