Indlæser

Gulvtæpper

(90)
Efter en årrække, hvor indretningstendenserne gik i retning af blanke overflader, kølige farver og minimalisme, er tæpper igen ved at blive populære. Det manglede da også bare, for tæpper har en lang række fordele. De bringer blandt andet varme..

1-32 af 90 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Montageservice
Levering
Click & Collect
Montageservice
Levering
Click & Collect
Montageservice
Levering
Click & Collect
Montageservice
Levering
Click & Collect
Montageservice
Levering
Click & Collect
Montageservice
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 90 produkter

Tæpper er igen blevet moderne

Efter en årrække, hvor indretningstendenserne gik i retning af blanke overflader, kølige farver og minimalisme, er tæpper igen ved at blive populære. Det manglede da også bare, for tæpper har en lang række fordele. De bringer blandt andet varme med sig ind i rummet, både helt konkret og i overført betydning. Helt konkret hjælper gulvtæppet med at hæve fødderne en anelse over den kølige gulvflade. Det er rigtig rart. Specielt hvis du har for vane at gå med bare tæer eller med strømpesokker.

Rummet bliver også klangmæssigt varmere og mere behageligt at opholde sig i med et gulvtæppe. Vi kender alle den ubehagelige rumklang, der kan være i tomme eller meget stramt indrettede lokaler. Selv det billigste gulvtæppe kan effektivt sætte en stopper for ubehaget eller i hvert fald lægge en kraftig dæmper på det.

Tæpper er billig gulvbelægning

Som næsten alt andet fås tæpper i alle prisklasser, men god kvalitet behøver ikke at koste en formue. Det kan du se masser af eksempler på i sortimentet her hos BAUHAUS, hvor vi blandt andet har samlet en stribe af billige gulvtæpper inden for kategorien væg til væg. Se for eksempel vores klassiske nålefiltstæppe, som fås i flere farvevarianter. Prisen er kun en brøkdel af, hvad andre typer af gulvbelægninger koster, og tæppet kan i princippet lægges direkte på betongulvet. De fleste af vores gulvtæpper kommer i standardbredde på 4 meter, men vi har også modeller på helt op til 5 meters bredde.

Du kan let selv montere et væg til væg-tæppe

Ikke alene er tæpper en billig gulvbelægning - det er også en af de letteste belægninger at montere. Eneste forudsætning er egentlig blot et jævnt undergulv. Det er som regel en fordel at bestille tæppet med nogle centimeters overmål på alle ledder, så der er lidt sikkerhedsmargin. Mål rummet op en ekstra gang, før du bestiller.

Før du bringer tæppet ind i rummet, er der et par indledende forberedelser. Først og fremmest skal gulvet selvfølgelig være støvsuget og rengjort. Fjern også eventuelle fodlister. Er der både fod- og sandlister, kan du normalt nøjes med sandlisten.

De fleste vælger desuden at montere dobbeltklæbende tæppetape rundt langs væggene. Vi tilbyder flere forskellige fabrikater i produktlisten ovenfor. Tapen er ikke særligt dyr, og den sikrer, at tæppet bliver liggende, hvor det skal, når arbejdet er færdigt. Tapen sættes fast på gulvet helt ud til væggen. Vent med at fjerne tapens øverste lag beskyttelsespapir.

Nu er det tid til at lægge tæppet ud. Eventuelle overmål bøjes blot op ad væggen. Det er selvfølgelig vigtigt, at tæppet rettes helt ud, så der hverken er buler eller andre uregelmæssigheder på selve gulvarealet.

Nu får du brug for en god og solid hobbykniv. Vi har flere forskellige hobbyknive i sortimentet, men vælg helst en af de solide udgaver. Pres nu tæppet helt ned i hjørnet mellem gulv og væg med en metallineal eller lignende, og skær tæppet til.

Når hele tæppet er skåret til, fjernes beskyttelsespapiret fra tæppetapen, og tæppet trykkes godt fast.

Nu kan listerne sættes på igen. Har du ikke dykkere ved hånden, finder du let en passende størrelse i vores store sortiment af søm og skruer, og BAUHAUS er selvfølgelig også leveringsdygtig i fod- eller sandlister, hvis de eksisterende trænger til udskiftning. Hele processen kan ofte klares på et par timer.

Brug også tæpper udendørs

De fleste tror, at gulvtæpper kun er til indendørs brug, og det gælder da også for de fleste almindelige typer.

De senere år er de såkaldte græstæpper dog blevet meget populære. Som navnet antyder, er de ofte grønne, men fås i dag i alle mulige farvevarianter.

Græstæpper er utrolig slidstærke og tåler vand, og de kan derfor sagtens bruges udendørs. En del varianter fås ligefrem med drænknopper på undersiden, så eventuel regn let kan ledes væk. Brug for eksempel græstæppet som et blødt og behageligt underlag på hele eller dele af terrassen, som et legetæppe til børnene eller som underlag til campingvognens fortelt.

I dag kan du også få grønne græstæpper, hvor der ligefrem er ”visne strå” mellem de lysegrønne skud. Sådanne tæpper kommer visuelt meget tæt på en rigtig tætklippet græsplæne, og du kan sagtens skabe et realistisk haveområde med et sådant tæppe. Plæneklipper og havegødning behøver du dog ikke at investere i, for tæppet er tætklippet og stedsegrønt året rundt.

Kludetæpper og afpassede tæpper

Du behøver ikke nødvendigvis et væg til væg-tæppe for at opnå god fodkomfort og akustisk dæmpning. Vælg for eksempel et mindre, afpasset tæppe som underlag, når du står ud af sengen eller til det kolde badeværelsesgulv. Det kan være et billigt tæppe, som for eksempel et kludetæppe, som fås i flere størrelser. Du er også velkommen til at kaste et blik på vores særlige kategori med afpassede tæpper, hvor der er lidt mere fokus på design og mønstre.

Fordelen ved kludetæpper og andre afpassede tæpper er blandt andet, at de fås i mange størrelser og faconer, og de kan dermed let passes ind i stuer og værelser. Prisen er som regel attraktiv, og en egentlig montage er du jo dejligt fri for. Også transporten hjem er som regel lidt lettere at have med at gøre.

Tæppefliser er et praktisk alternativ

I sortimentet finder du også tæppefliser, der de senere år er blevet meget populære. De er meget robuste, nemme at transportere og egner sig fint til montering på mindre arealer. Til montering bruges typisk gulvtæppetape, som dog sjældent behøves til alle fliserne. Spørg gerne BAUHAUS til råds, hvis du er i tvivl om, hvorvidt tæppefliser kunne være en god løsning til dit aktuelle projekt. 

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.