Filter
Viser 20 produkter

Affugter

En affugter er en virkelig stor hjælp til at sikre et godt indeklima. Den kan fjerne noget af fugten fra luften, hvilket er med til at sænke luftfugtigheden. Du kan både bruge den i det daglige, hvis du for eksempel tørrer tøj indenfor, men kan også bruge den efter en oversvømmelse, hvor du har brug for at få fjernet fugten så hurtigt som muligt. Rul op på siden, og se det store udvalg af forskellige former for affugtere.

I din bolig bør luftfugtigheden ligge på et sted mellem 30 og 60 %. Er den over det, er luftfugtigheden for høj, og du risikerer, at der udvikler sig skimmelsvamp i boligen. Det er meget skadeligt for bygningen og kan være farligt for mennesker at bo i. Det kan blandt andet føre til hovedpine, træthed, hukommelsesbesvær og svimmelhed.

En høj luftfugtighed kan opstå på flere forskellige måder. Den kan selvfølgelig være en konsekvens af en oversvømmelse, men kan også opstå, fordi der ikke er gode nok ventilationsmuligheder i boligen. Det kan for eksempel være på badeværelset, hvor der naturligt kommer meget damp, når du er i bad, og hvis du tørrer tøj inden døre. Hvis du er i tvivl om, hvilket niveau luftfugtigheden er på i din bolig, kan du måle det med et hygrometer.

For at sikre, at din bolig bliver ved med at have det rette luftfugtighedsniveau, kan du sætte en affugter op. Den filtrerer luften og hiver fugten ud og omdanner den til vand. Det er derfor en nem og effektiv måde for dig at få affugtet boligen. Her hos BAUHAUS finder du et stort udvalg af flere forskellige former for affugtere.

Tre fordele ved affugtere:

  • Kan indstilles til den rette luftfugtighed
  • Kan køre non-stop, når den bliver koblet til en vandslange
  • Gør det muligt at spare penge på varmeregningen

Få den rette luftfugtighed i boligen

Moderne affugtere kan i dag indstilles, så de holder op med at køre, når der er den luftfugtighed i boligen, som du ønsker. Du kan derfor for eksempel indstille affugteren til, at den skal holde op med at køre, når luftfugtigheden kommer ned på 60 %.

Det sparer dig for noget strøm, når affugteren slukker af sig selv. Dermed sparer du også tid, fordi du ikke hele tiden behøver at gå og tjekke, hvilket niveau luftfugtigheden er på.

Sæt affugteren til at køre hele tiden med en vandslange

Har du fået vandskade i boligen, har du brug for at affugteren kan stå og køre uafbrudt hele døgnet. Det tager nemlig lang tid, før rummet er affugtet efter sådan en omgang.

Affugtere har en beholder til at opsamle det vand, der bliver filtreret fra luften. Når den er fuld, stopper affugteren automatisk. Du kan dog ikke rende og tømme beholderen hele tiden efter en oversvømmelse, derfor er det vigtigt, at du går efter en affugter, der kan kobles til en slange. Slangen kan føres hen til et afløb, hvilket gør, at affugteren kan stå og køre hele døgnet.

Spar penge på varmeregningen med en affugter

En rar konsekvens af at have en affugter er, at du ikke behøver at bruge lige så mange penge på varme. Den luft, der kommer ud af affugteren, er nemlig varmere, end den der kom ind. Derfor behøver du ikke at skrue lige så højt op for dine varmeapparater, når affugteren kører.

En anden rar sidegevinst er, at nogle affugtere også kan hjælpe dig til at få et bedre indeklima, da de har et filter, der kan filtrere skadelige partikler fra.

Sådan vælger du den rette affugter

Når du skal vælge en affugter, er det først og fremmest vigtigt, at du er opmærksom på, hvor den skal bruges henne. Er det for eksempel i et vådrum, kræver det noget andet af den, end hvis den skal stå og køre i stuen eller på kontoret.

De forskellige affugtere har forskellige kapaciteter. De kan derfor kun klare et vist areal ad gangen. Er det et stort rum, der skal affugtes, skal du derfor have en affugter, der har kapacitet til det. Er det et mindre rum, kan du klare dig med en affugter med en mindre kapacitet.

Ønsker du en affugter, der kan køre hele døgnet, skal du selvfølgelig være opmærksom på, om der kan kobles en slange til eller ej. Kan der ikke det, er det selvfølgelig ikke den rette for dig.

Vil du have en affugter, der også kan hjælpe dig med at få et bedre indeklima ved at filtrere skadelige partikler fra, skal du selvfølgelig holde øje med det, når du vælger en affugter.

Affugter gør det nemt for dig at have et godt indeklima

Er der for meget fugt i luften i din bolig, behøver konsekvensen ikke kun at være skimmelsvamp. Det kan den selvfølgelig blive på sigt, men først og fremmest er det ubehageligt at opholde sig i et rum, hvor luften er tung af fugt. Derfor vil det være naturligt, at du prøver at ændre på det.

Med en affugter bliver det nemt for dig at skabe et godt indeklima. Du kan indstille den til at køre, når der er brug for det. Når den først er indstillet, tænder og slukker den efter behov. Du skal bare sørge for at tømme beholderen med vand, når den er fuld.

Når du har fundet den rette affugter til dit behov her hos BAUHAUS, kan du nemt og hurtigt bestille den. Du kan vælge at bestille den med levering eller som Click & Collect. Vi kan levere din affugter til en række forskellige adresser i Danmark. Med Click & Collect kan du selv hente dine varer nede i et af vores byggemarkeder.

Rul op på siden og find den rette affugter til dit behov.

Luftaffugtere

Viser 20 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…