Udskift din radiatorventil

Er den gal med radiatoren? Og har du sikret dig, at du ikke kan løse problemet let ved at trykke ventilen i bund? Så er det måske tid til at skifte hele radiatorventilen ud. Det er heldigvis ikke så svært, og vi hjælper dig med at gøre det lige her.

Det er nemlig helt naturligt, at din radiatorventil på et eller andet tidspunkt bliver slidt op, og så er det tid til en ny. Det kan også være, at den teknologiske udvikling har indhentet din ventil, og selvom den ikke fejler noget, er det tid til en opgradering.

Dog er det vigtigt, at du – inden du går i gang med at skifte ventilen – har undersøgt, om du kan løse problemet på en anden måde. Du skal se, om du kan skubbe ventilen frem og tilbage, og hvis det ikke lykkes, kan du også skifte pakdåsen, inden du går i gang med en ny ventil.

Hvis din radiator larmer, kan det være, der er luft i den, og så skal du udlufte den. Hvis din radiator slet ikke virker, skal du måske lige læse det her først.

Hvis du har været igennem alt dette og bare venter på at skifte ventilen, så lad os ikke spilde mere tid.

Billede af radiatorventilBillede af radiatorventil

Relevante produkter

Sådan udskifter du radiatorventilen

Radiatorventilen, som du skal til at udskifte, består af to dele: En termostat som du drejer på, og ventilen der er tilsluttet radiatorfremløbet. Selve termostaten kan mærke temperaturen i rummet, og den hjælper med at lukke og åbne for ventilen, i takt med at temperaturen i rummet stiger eller falder.

Billede af radiator, der bliver tømt for luftBillede af radiator, der bliver tømt for luft

Først tager vi fat på, hvordan du skifter termostaten, hvis det er den, der er problemer med.

  • Her starter du med at skrue din termostat af. Der kan du se, at der stikker en lille pig eller spidst genstand ud. Det er den, der regulerer ventilen inde i radiatoren, og når du trykker din ind, bliver der lukket for vandet, mens der bliver åbnet, når du slipper den igen.
  • Du skal skubbe ventilpiggen ind i radiatoren – forsigtigt – et par gange og se, om den kan bevæge sig uden problemer. Hvis den kan det, kan du montere din nye termostat.
  • Det er næsten lige let, som det er at afmontere den gamle. Du sætter den bare på og skruer den fast. Så skruer du lidt op og ned for radiatoren og ser, om den virker, og gør den det, er du færdig.

Hvis du skal skifte selve ventilen, så skifter du det hele inklusiv ventil og pakdåse.

  • Du skal have tømt din radiator for vand, og så skal du sørge for, at alle tilløb til radiatoren er lukkede.
  • Når det er sket, så finder du en stor rørtang og en svensknøgle. Du holder fast på røret med tangen, mens du drejer på ventilen med svensknøglen. Når den er løs, kan du godt dirke møtrikken med fingrene. Det gør du både for oven og for neden på ventilen.
  • Når dine rør er blottede for ventiler, skal du sætte den nye på. Her starter du med at skrue gevind på foroven og forneden. Du kan eventuelt skrue ventilen i det nederste gevind og montere samtidigt, så du blot skal forbinde det øvre gevind med ventilen til sidst.
  • Når det er gjort, skal du forbinde ventilen, der sidder i det nedre gevind med det øvre gevind. Her skal du så skrue møtrikken fast, og når du har spændt og spændt møtrikkerne foroven og forneden, er du i mål med at udskifte din radiatorventil. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto