Filter
Viser 253 produkter
Page
 1. ROTHENBERGER
  Rothenberger højtryks afløbsrenser 3M sæt
  244,95 kr.
 2. MARLEY
  Marley kloakrør KG PVC 110x1000 mm
  62,95 kr.
 3. MARLEY
  Marley kloakrør KG PVC 110x2000 mm
  62,95 kr.
 4. MARLEY
  Marley afløbsrør PP grå 110/2000 mm
  62,95 kr.
 5. ROTHENBERGER
  Rothenberger suge-/trykrenser
  1.199,00 kr.
 6. MARLEY
  Marley afløbsrør PP grå 50/2000 mm
  84,95 kr.
 7. UNIDRAIN
  Unidrain linjeafløb sampak 900 mm
  3.279,00 kr.
 8. MARLEY
  Marley overgang til stentøjsrørende KGUS PVC 110 mm
  84,95 kr.
 9. ROTHENBERGER
  Rothenberger sugekop ropü
  94,95 kr.
 10. MARLEY
  Marley kloakprop KG PVC 110 mm
  29,95 kr.
 11. MARLEY
  Marley tilslutning til beton- og jordrør Ø160 mm
  494,95 kr.
 12. Vandlås Maxiflex universal - Purus
  415,95 kr.
 13. MARLEY
  Marley kloakrør KG PVC 110x500mm
  43,95 kr.
 14. MARLEY
  Marley samlingsstykke75mm t/støbegodsrør 50/50 HTS
  44,95 kr.
 15. MARLEY
  Marley prop Ø160 mm
  129,95 kr.
 16. PURUS
  Purus forhøjelsesramme 100 mm hvid
  64,95 kr.
 17. PURUS
  Purus rist forkromet
  174,95 kr.
 18. MARLEY
  Marley afløbsrør PP grå 40/2000 mm
  70,95 kr.
 19. MARLEY
  Marley kloakbøjning PVC 110 mm 87 grader
  25,95 kr.
 20. MARLEY
  Marley renserør HT med dæksel 110 mm
  179,95 kr.
 21. MARLEY
  Marley grenrør KG PVC 110x110 mm 45 grader
  49,95 kr.
 22. MARLEY
  Marley afløbsrør PP grå 40/1000 mm
  28,95 kr.
 23. UNIDRAIN
  Unidrain linjeafløb sampak 1000 mm
  4.099,00 kr.
 24. Aliaxis
  Aliaxis tilslutningsrør PP 40 mm 1 1/4" hvid
  104,95 kr.
 25. UNIDRAIN
  Unidrain hjørneafløb sampak 270 mm
  2.294,00 kr.
 26. MARLEY
  Marley prop 110 til HT-rør Ø110 mm
  21,95 kr.
 27. MARLEY
  Marley afløbsrør PP grå 75/250 mm
  29,95 kr.
 28. MARLEY
  Marley kloakbøjning PVC 110 mm 45 grader
  30,95 kr.
 29. MARLEY
  Marley reduktion Ø160-110 mm
  159,95 kr.
 30. PURUS
  Purus sprøjtedæmper tragt
  119,95 kr.
 31. Vandsikringsprop 100-110 mm
  387,95 kr.
 32. MARLEY
  Marley kloakbøjning PVC 110 mm 15 grader
  44,95 kr.
 33. MARLEY
  Marley tilslutning til betonrør Ø160 mm
  629,95 kr.
 34. IBF
  IBF dæksel uarmeret 315x68 mm til 315 mm spulebrønd
  133,95 kr.
 35. MARLEY
  Marley skydemuffe KG PVC 110 mm
  79,95 kr.

Afløb & kloak

Har du styr på dine VVS- og kloakinstallationer?

Kloak og afløb er en del af din bolig, der bare skal være styr på. I en travl hverdag, er det typisk ikke lige de emner, der ligger øverst på prioriteringslisten. Men faktisk er det en god ide at tjekke og rengøre dit afløb med jævne mellemrum, så du slipper for skader og gener som for eksempel et stoppet afløb.     

Om vi vil det eller ej, så er vi ret afhængige af vores afløb og kloak. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at alt er i god stand. Det altafgørende er at have de rette afløbsrør – og sørge for at holde dem rene. Det er lettere sagt end gjort, og det kan være uoverskueligt at skulle sætte sig ind i de forskellige elementer. For at gøre det lettere for dig at få styr på dit afløb og kloaksystem, har vi lavet en FAQ, hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål. 

Afløb og kloak FAQ

Hvordan vælger jeg det rette afløbsrør?

Når du skal finde det rette afløbsrør, er det vigtigste, at røret passer i størrelsen til afløbet. Her er det selvfølgelig rørets diameter, du skal være opmærksom på, men også længden på røret skal passe til afløbet. Hvis rørets mål er forkerte, vil vandet ikke passere korrekt. Vær samtidig opmærksom på rørets tykkelse, da tykkelsen på rørets vægge skal kunne klare den belastning, du udsætter det for.  

Afløbsrør anvendes ude og inde. I vores sortiment finder du afløbsrør til både indendørs og udendørs brug. Oftest skal de hvide og grå afløbsrør anvendes indenfor, mens de brune og orange afløbsrør anvendes udendørs. Er du i tvivl, kan du altid læse på produktets beskrivelse, når du finder varen i varehuset eller læse om de enkelte afløbsrør her på webshoppen. Du finder vores store udvalg af afløbsrør her.  

Hvad er prisen på et afløbsrør?

Prisen på et afløbsrør er beskeden, da du finder afløbsrør til priser helt ned til omkring 20-30 kr. De største rør koster maks. omkring 200 kr. Du finder altså nemt et billigt afløbsrør her på BAUHAUS.dk, som ikke blot er billigt, men også i en god kvalitet. Vi har mange forskellige størrelser i flere forskellige former og materialer, så du kan helt sikkert finde lige det afløbsrør, du er på udkig efter.

Hos os finder du sjældent afløbsrør på tilbud. Til gengæld er vores priser altid lave, så du er garanteret en fair pris lige meget, hvornår du får brug for et nyt afløbsrør, samlingsstykker eller andet tilbehør.   

Hvad gør jeg, når afløbet er stoppet?

Hvis du har et stoppet afløb, er du sikkert ikke i tvivl. Du vil opleve lugtgener og måske vil vandet endda løbe ud gulvet. Du kan undgå meget ved at forebygge et stoppet afløb i badet, men er uheldet først ude, er der flere ting, du sagtens selv kan gøre:

Start med at hælde kogende vand i afløbet og tilsæt eventuelt lidt opvaskemiddel. Begynd herefter at rense afløbet, for eksempel med en rensesplit, så proppen opløses. Rens nu vandlåsen og hæld dernæst mere kogende vand i afløbet for at tjekke, at proppen er væk. Læs en mere detaljeret gennemgang af fremgangsmåden her.

Hvordan vedligeholder jeg mit afløb?

Den bedste måde at undgå et stoppet afløb er ved at forebygge og vedligeholde afløbet. Et godt råd er derfor så vidt muligt at undgå, at madrester og fedt ender i køkkenvaskens afløb. På badeværelset er det anderledes svært at undgå, at hår og sæbe ender i afløbet. Derfor er det vigtigt, at du renser det jævnligt, så det undgår at stoppe til.

Skyller du madrester m.m. ud i afløbet uden at tænke nærmere over det, kan det ikke blot stoppe dit eget afløb, men også stoppe en fælles faldstamme og det offentlige kloaksystem. Gør det derfor til en fast del af rengøringsrutinen i husstanden at rense afløbet. Læs mere om, hvordan du jævnligt rengør afløbet længere nede på siden.  

Hvordan undgår jeg skadedyr i kloakken?

Vil du gerne undgå rotter i toilettet, kan du anskaffe dig en rottespærrer, som forhindrer rotter i at svømme og kravle op gennem toilettet. En effektiv rottespærrer kan let installeres i skelbrønden, så det bliver umuligt for rotterne at trænge igennem.

På BAUHAUS.dk har vi forskellige typer af rottespærrer, herunder modeller, der ikke skader rotterne, men blot holder dem ude. Er du på udkig efter andre fælder og lokkemidler til skadedyr såsom myrer, sølvfisk m.m. kan du se vores udvalg her.    

Hvad er en afløbsskål?

En afløbsskål finder du typisk i et gulvafløb. I afløbsskålen samles vandet fra enten håndvasken, brusekabinen eller hvor den nu er placeret, inden vandet føres videre ud i dit kloaksystem. Du kan få flere forskellige afløbsskåle enten med eller uden vandlås. En afløbsskål gør det nemt at fjerne skidt og snavs, inden det ender i afløbet.  

Mange af de afløbsskåle, som vi fører i vores sortiment her på BAUHAUS.dk, leveres med afløbsrist. Har du en afløbsskål uden afløbsrist, kan du læse mere om vores afløbsriste længere nede på siden.  

Hvilke VVS-installationer må jeg selv foretage?  

Undersøg altid den konkrete installation, før du selv forsøger at lave en VVS-installation. Der er nemlig helt særlige regler for, hvad du selv må gøre og hvad du skal have en professionel til at udføre for dig. 

Kan du ikke selv umiddelbart finde svar på produktets vejledning, kan du altid spørge i dit lokale varehus eller spørge vores Kundecenter. Alternativt kan du spørge din VVS'er eller søge svar på nettet.

Find den rette afløbsrist

Som skrevet tidligere, har vi mange afløbsskåle med afløbsrist, men står du derimod kun og mangler en afløbsrist, kan du selvfølgelig også finde en rist hos BAUHAUS. Vi har et bredt udvalg af afløbsriste til gode priser, der matcher dit behov og dit budget. Du finder afløbsriste i forskellige former og størrelser, så de kommer til at passe til netop din bolig.

Selvom en afløbsrist for det meste er lille og diskret, kan den have stor betydning for rummets samlede udtryk. Har du netop renoveret badeværelset eller er du i gang med at bygge nyt, vil den rette afløbsrist bidrage til baderummets atmosfære.

Vi har desuden flotte sæbehylder fra Unidrain, der matcher deres afløbsriste, så brusenichen får et flot helhedsindtryk. Sæbehylderne har samme mønster som en afløbsrist, hvilket vil sige, at vandet nemt løber ned gennem hullerne, så shampoo- og sæbebeholdere ikke står i vand. Vores sæbehylder fra Unidrain kan enten indmures i flisefugen eller monteres i brusenichen. De fås både trekantede eller rektangulære.   

Forebyg og vedligehold inden det er for sent

Den bedste måde at undgå et stoppet afløb er ganske enkelt ved at forbygge. Dette gør du ved jævnlig rengøring af dit afløb. Det lyder måske som en sur pligt, og det er det da til dels også, men det er endnu mere surt at skulle have hænderne ned i en beskidt afløbsskål. Du kan derfor med fordel gøre det til en del af den faste rengøringsrutine. De vigtigste ting, du kan gøre for at forbygge et stoppet afløb er: 

Hæld 1-2 liter kogende vand i håndvasken en gang om ugenHæld 2 store spande varmt vand i gulvafløbet en gang om ugenTjek gulvafløbet en gang om måneden og fjern synligt skidt på begge sider af afløbsristen

Ved at hælde kogende eller varmt vand i afløbet, dræber du bakterierne og løsner skidt, som har sat sig fast på rørene. Det er en nem måde at forebygge de værste propper, og du slipper for brug af skrappe rengøringsmidler. 

Sørg for at bruge de rette rengøringsartikler

Selvom du gør dit for at forebygge stoppede afløb, kan det alligevel være, at du en dag opdager, at afløbet er stoppet. Det kan være svært helt at undgå, så når det sker, skal du huske at anvende det rette udstyr og de rigtige rengøringsmidler.   

Når du skal i gang med at rengøre afløb og kloak, er det vigtigt, at du anvender handsker, da du nemt kan komme til at arbejde med skrappe rengøringsmidler samt madrester, hår og sæbe alt efter, hvilket afløb, du skal rense.

Med andre ord, kan du komme til at røre ved organisk materiale, som med tiden er blevet omdannet til slam på indersiden i rørene. Med rengøringshandsker undgår du direkte kontakt. I vores store sortiment har vi et bredt udvalg af rengøringsartikler og rengøringshandsker, som er velegnet til rensning af afløb.  

Pas på med at anvende skrappe syreholdige midler, der kan skade afløbsrørene. Læs mere om de konkrete midler i vores guide Hold styr på afløb, håndvask og vandlås.

Sørg også for at vedligeholde dine kloakrør

Uanset, hvilken type rør du har i dit afløb og i dit kloaksystem, så er den rette vedligeholdelse altid en god idé. Det kan nemlig blive temmelig dyrt, hvis du ikke passer på dine kloakrør, der leder spildevandet væk fra din bolig. Men det behøver dog ikke at være en besværlig proces. Med nogle små ændringer i din hverdag er du allerede godt på vej.

Et generelt råd er, at det altid er fornuftigt at rense dine afløb regelmæssigt. Som skrevet tidligere kan dette nemt klares ved blot at tilføje små rutiner til dine rengøringsopgaver. Har dine kloakrør brug for en større rengøring, kan du fjerne dækslet fra brønden og spule kloakrørene med en vandslange. Mangler du nye kloakrør, kan du nemt finde dem her på BAUHAUS.dk. Vi har mange forskellige rør, bøjninger og samlingsstykker, så du kan finde lige den rørtype, du mangler.      

Vi har desuden også et bredt udvalg af tilbehør til brønde. Du finder både brøndkraver, dæksler og karme. Uanset hvad du er på udkig efter inden for kloak og afløb, kan du altså finde det her på BAUHAUS.dk.

Køb udstyr til afløb og kloak online hos BAUHAUS

Når du har fundet det rette tilbehør til dit afløb og din kloak, kan du nemt og hurtigt bestille det direkte hjem til dig på BAUHAUS.dk. Vi kan både levere til din egen adresse eller du kan vælge selv at hente dine varer i et BAUHAUS byggevarehus i nærheden af dig med vores Click & Collect. Du vælger selv, hvad der er nemmest for dig.

Ellers har du altid mulighed for at komme og besøge os i et af vores BAUHAUS byggevarehuse, hvor du kan se nærmere på vores sortiment af afløbsrør, afløbsriste, kloakrør og hvad du ellers er på udkig efter. Her kan vores dygtige og erfarne medarbejdere hjælpe dig med yderligere information og vejledning. Du kan også kontakte vores Kundecenter på telefon 86 26 06 06 hver dag mellem

Afløb & kloak

Viser 253 produkter
Page
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto