Sådan får du god belysning i køkkenet

Et moderne køkken skal kunne meget - for nogen skal det kunne det hele - og det stiller høje krav til den belysning, du vælger i køkkenet. I en klassisk familie vil der blive brugt meget tid i køkkenet, hvor dagens oplevelser skal vendes, lektierne skal laves, maden skal tilberedes og spise, og hvis køkkenet er stort nok, skal der måske også hygges i sofaen. For nogle går stue og køkken ud i et, men vi holder os til den del af køkkenet, der omhandler selve køkkenet og spisepladsen.
Men det alene stiller stadig høje krav til dit valg af belysning. Stemning og funktionalitet skal gå op i en højere enhed, hvis du skal nå i mål med at have optimal belysning i dit køkken.
Men hvordan du gør det, kan du læse mere om herunder.

Sådan vælger du den helt rette belysning til køkkenet


At indrette et køkken med diverse typer belysning og køkkenlamper kan være lidt af en udfordring. Hele køkkenet skal nemlig ikke have den samme belysning, da forskellige områder stiller forskellige krav til stemning og funktionalitet. Så når du vælger lamper til køkkenet, skal du tænke over det.
Man kan dele belysning i køkkenet op i tre kategorier eller tre dele: Den generelle belysning, arbejdslys og stemningslys.
Den generelle belysning skal kunne lidt af det hele. Først og fremmest skal den kunne lyse køkkenet op, så man kan orientere sig og være i køkkenet. Det er vigtigt, at den generelle belysning når ud i alle kroge og hjørner og lyser op, så du kan se ind i køkkenskabe og køkkenskuffer. En god køkkenlampe til den generelle belysning er ofte en eller flere loftslamper.
Derudover er det også meget vigtigt, at du kan se, om der ligger skidt og snavs på gulvet. Det kan du kun, hvis din køkkenlampe giver ordentlig belysning i køkkenet.

Arbejdslys og stemningslys i køkkenet

I og med at du bruger dit køkken til så meget andet end at bevæge dig rundt i, skal du have det rette lys til de andre funktioner. Altså andet end det generelle lys. Herunder skal du tænke i arbejdslys og stemningslys.

Et godt arbejdslys er nødvendigt, så du kan arbejde, snitte, hakke og kokkerere i dit køkken og ved dit køkkenbord. En god løsning til et godt arbejdslys er en enten af montere en lysskinne eller nogle LED-spots over den primære arbejdsstation. På den måde får du det bedste lys direkte ned på det, du arbejder med.

Hvis du ikke arbejder under et køkkenskab eller lignende, hvor du kan montere lysskinner, er der andre alternativer. Du kan hænge loftlamper eller væglamper op, som kan kaste lys ned over arbejdspladsen.

Og netop loftlamper, pendellamper eller lignende skal du bruge over dit spisebord. Spisebordet skal du kunne bruge til mange forskellige formål. Det stiller krav til belysningen i den del af køkkenet.

Løsningen er ikke, at du bare hænger flere lamper op og tænder dem på skift. Nej i stedet skal du vælge en LED-pære, som du justere lysstyrke og temperatur på. Mange LED-pærer kan du nemlig skrue op og ned for, så du har det helt rette lys til det helt rette formål.

På den måde kan du veksle mellem det varme eller kølige lysskær, som du kan nyde en god middag under og senere arbejde koncentreret med lektier eller arbejde. Når du kan styre lyset med en lysdæmper til LED-pærer, kan du sikre, at du altid har det rigtige stemningslys i dit køkken.

Relaterede produkter

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto