Sådan rengør og renser du dine afløb på badeværelset


På badeværelset har de fleste hele tre, som de skal være opmærksomme på. Det gælder afløbet i håndvasken, afløbet i badet samt afløbet i toilettet.

Fælles for dem alle tre er, at de kræver samme forebyggende adfærd og rens, hvis de skulle være stoppet til. Derudover frarådes det også på det kraftigste, at du benytter syreholdige midler som kaustisk soda, eddikesyre eller afløbsrens til rengøring af dine afløb på badeværelset.

Du risikerer nemlig at gøre mere skade end gavn. De syreholdige midler er stærkt ætsende, og dermed kan de faktisk gøre stor skade på rør og samlinger i dine afløb.

Derudover er der også et miljømæssigt hensyn at tage, eftersom syreholdige midler også skader natur- og planteliv på den anden side.

Du kan let forebygge stoppede afløb på badeværelset


Først og fremmest bør du aldrig smide ting i dine afløb, som ikke hører hjemme der. Det gælder alt fra vatpinde, vatrondeller og køkkenrulle til bind og bleer. I dine afløb på badeværelset hører kun almindelige hår- og sæberester til foruden toiletpapir i toilettet naturligvis. Hvis du smider andet i dine afløb, kan du næsten vide dig sikker på, at du står med stoppede afløb i løbet af kort tid.

Hvis du også gerne vil forebygge eventuelle propper og belægninger af hår og andet skidt, bør du løbende hælde et par liter kogende vand i alle afløb på badeværelset. Det forebygger propper ved at løsne for eventuelt skidt, som skylles ud sammen med det kogende vand, men det er også yderst bakteriehæmmende. Du kan med fordel blande en smule opvaskemiddel i det kogende vand, men hold dig fra kraftige kemikalier.

Relaterede produkter

Rens dine afløb på badeværelset effektivt og nemt uden kemikalier


Skulle du dog alligevel pludseligt stå med et stoppet afløb på badeværelset, kan du heldigvis komme det til livs ved at gribe fat i en svupper, et par gummihandsker og en flaskerenser eller rensesplit. Uanset om du har tilstoppet afløb i håndvasken, i brusenichen eller i toilettet, skal du begynde med at hælde et par liter kogende vand igennem afløbet. På den måde fjerner du både det værste skidt, men du finder også ud af, hvor tilstoppet det er. Løber vandet langsomt igennem, eller er der slet ikke gennemløb?

Hvis afløbet i håndvasken eller toilettet er stoppet til, kan du med fordel lægge ud med at hive fat i svupperen. Svupperen er god til at skabe tryk, som langt de fleste gange kan løse selv de mest genstridige propper.

Er gulvafløbet i bruseren til gengæld stoppet til, kan du fjerne propper ved at benytte en rensesplit, som kan nå langt ned i afløbet. Denne tilgang kan dog også benyttes til afløbet i håndvasken.

Rensesplitten drejes forsigtigt rundt nogle gange for at løsne propper og belægninger af skidt. Når dette er gjort, skal du også sørge for at tjekke vandlåsen, da den kan samle hår- og sæberester. Du kan nå rigtigt langt med en svupper, men hvis du gerne vil komme propperne helt til livs, bør du altid sørge for at rense vandlåsen i både gulvafløbet og i håndvasken.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto