Guide: Vælg den rigtige nye vandhane

 

Er det tid til at anskaffe en ny vandhane? Uanset om det er til dit badeværelse eller til køkkenet, så er det vigtigt, at du vælger den rette vandhane, når du skal vælge en ny vandhane. 

Men heldigvis kan du få hjælp til det i artiklen her. Her får du nemlig hjælp at vælge en ny vandhane i det rette materiale, med de rette funktioner, og om du skal montere den selv. 

En vandhane bliver brugt mange gange hver dag, og derfor er det altså vigtigt, at den lever op til dine forventninger både i forhold til udseende og funktionalitet. 

Drypper vandhanen? Fiks det her.

Må jeg selv skifte min vandhane?


Ja og nej. Du må godt. Men om det er en god idé, hvis du ikke har den store erfaring? Det er mere tvivlsomt.
Du må gerne udskifte og arbejde med det, der sidder efter hanerne under din vask. Men det, der kommer før, må du ikke pille ved. Altså rørene nedenunder. 

Det går ofte galt, når man som glad amatør eller ufaglært går i gang med den form for VVS-arbejde. Og så skal du alligevel have en fagmand ud at se på opgaven bagefter.

Så hvis du ikke har erfaring med denne type opgaver, så er det bedst, at du fra start overlader installation af din vandhane til en fagmand. 

Hvordan skal min nye vandhane se ud?


Udseendet på din vandhane eller armatur er vigtigt. Meget vigtigt. For det præger resten af rummet, hvad end det er badeværelset eller køkkenet. Så derfor skal du lægge en del af tanker i, hvordan din vandhane skal se ud. 

Du kan få mange forskellige armaturer lavet i forskellige materialer i forskellige udseender. I de fleste tilfælde er vandhanen lavet af messing, hvor der er påført en belægning af enten blank krom eller stål. Dog kan du også vælge en vandhane i massivt rustfrit stål, men det koster også en del mere. 

Krom er vel nok det mest populære valg til udseende på ens vandhane. Hvis du vil have en vandhane i krom, kan du enten vælge at få blankt krom eller børstet krom. Den eneste forskel er, at overfladen er blank på, ja, blankt krom og mat på børstet krom. 

Hvis du vil have rustfrit stål, der er mere holdbart og også dyrere, så kan du ligeledes vælge mellem et blankt og et mat udseende. Derudover der også nogle antibakterielle fordele ved at vælge vandhaner i rustfrit stål. 

Relaterede produkter

Hvilke funktioner kan moderne vandhaner fås med?


En vandhane er ikke bare en vandhane, det er vi med på. I dag kan vandhaner meget mere, end de kunne før i tiden. Derfor skal du også overveje, om din nye vandhane eller armatur skal kunne lidt mere end en almindelig vandhane. 

Den mest udbredte “ekstra” funktion, som vandhaner fås med, er berøringsfri aktivering. Dette er en meget hygiejnisk måde at bruge sin vandhane på. Du sætter bare hænderne under vandhanen, og så vil en sensor aktivere sig og sende vand ud af armaturet. Her vil din vandhane også slukke efter noget tid, og dermed sparer du på sigt på vandet.

På badeværelset er der knap så mange seje funktioner, som der er på vandhaner til køkkenet. Eksempelvis er der mange, der vælger armaturer med kogende vand eller vand med brus eller meget koldt vand. Det sparer dig altså for tid, at du kan tænde for din vandhane, og så er der kogende vand med det samme. Og har du lyst til iskoldt vand eller vand med brus, så kan du også få det lynhurtigt. 

Hvis du går meget op i dit køkken og gerne vil have en fornemmelse af, at du har et ægte industrikøkken derhjemme, er der også funktioner til det. Her kan du vælge en vandhane med udtræk. Det er i og for sig en lille bruser, som du trækker ud. Det gør, at du lettere kan målrette vandstrålen og skylle både grøntsager og opvask mere effektivt.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto