Vandhanefilter eller luftblander: Sådan holder du det rent

 

Når du tænder for din vandhane, skal der gerne komme vand ud i en lige stråle med en jævn fordeling af vandet. Hvis der ikke gør det, er der noget galt med vandhanefilteret eller luftblanderen, som det også hedder.

Luftblanderen er det filter, der sidder på tuden af din vandhane. Det er altså det sidste, som vandet er i kontakt med, inden det i frit fald begiver sig ned mod håndvasken. 

For at strålen kan løbe lige og kontrolleret, skal der tilsættes luft til vandet. For at det kan lade sig gøre, skal luftblanderen være ren og uden hverken kalk eller andet skidt. Det er tit rustpartikler fra gamle vandrør, der kommer med vandet og stopper dit filter til. Derudover kalker det til, fordi der er kalk i vandet.

Heldigvis kan du rense dit vandhanefilter hurtigt og nemt. Hvis du dog er træt af kalk i vandet, kan du overveje at købe en kalkspalter. Derudover kan du vælge at købe et blødgøringsanlæg, der har stort set samme funktion.

Relaterede produkter

Sådan renser du dit vandhanefilter


Hvis du kan skrue luftblanderen af – altså hvis den ikke kalket helt til og sidder fast – bliver det følgende meget lettere. Hvis du ikke kan, kan du tage en svensknøgle og sætte på de flade sider af filteret under hanen. Så burde du kunne dreje den af.

Er det ikke muligt, kan du tage kalkfjerner og hælde i noget køkkenrulle. Tag derefter køkkenrullen og vikl om luftblanderen. Lad det sidde et kvarters tid og prøv igen. Det skal nok lykkes dig at få den af. Så godt kan vandhanefiltre heller ikke sidde fast. Husk i øvrigt at skrue den af venstre om. 

Når det er afmonteret, skal du skylle den under vandhanen. Når du tænder din vandhane, vil du opleve, at vandet løber markant anderledes uden luftblanderen. 

Når det er skyllet, så skal du skille det så meget ad, du kan. Det er forskelligt fra filter til filter, hvor meget du kan skille det ad. Ofte kan du tage den lille gummiring ud og presse selve filteret ud af metalringen, der holder det på plads. 

Fyld derefter en lille kop eller et glas op med kalkfjerner og læg vandhanefilteret deri natten over. Sørg for, at den ikke står, så børn eller dyr kan komme til den. Kalkfjerner er giftigt og skal ikke drikkes. 

Dagen efter er dit filter rent, og du skal blot skylle det, samle det og sætte det på din vandhane igen. Du behøver ikke at stramme det mere, end du kan med dine fingre. Så er det også lettere at afmontere næste gang. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto