Kalkspalter - Red dit hjem fra kalk


For mange mennesker er kalk i vandet en stor og irriterende udfordring. Det koster tid, kræfter og penge at holde hvidevarer, armaturer og diverse fri for kalk, der langsomt men sikkert sætter sig fast alle steder, hvor vandet fra din vandhane bevæger sig.

For at komme nødstedte boligejere, der bliver invaderet af kalkplamager, til undsætning, er der udviklet et smart værktøj.

Dette vidundermiddel kaldes en magnetisk kalkspalter, og det er i bund og grund to magneter, der skaber et magnetisk spændingsfelt, som gør det umuligt for kalken at sætte sig og aflejre sig i selve røret og på varmelegemer. I stedet for at sætte sig bliver kalken ført ud igen, hvor det kom fra.

Der findes et alternativ til en kalkspalter, nemlig et blødgøringsanlæg, der gør det hårde vand mere blødt.

Hvordan hjælper en kalkspalter dit hjem?


Kalken er din fjende. Det skal du ikke være i tvivl om. Som børn fik vi at vide, at vi skulle drikke rigeligt med mælk, for det var godt for knoglerne, da der var kalk i mælk. Det var også rigtigt og har intet med det her at gøre, for når det kommer til kalk i vandet, er det ikke godt for noget som helst i din bolig. Din vaskemaskine, din opvaskemaskine, dine vandrør, varmtvandsbeholdere, armaturer og alt muligt andet, som der kommer i berøring med vand, bliver langsomt men sikkert ødelagt af kalken. Dog kan du faktisk give nyt liv til din græsplæne med kalk, men det er en helt anden snak.

Hvis du har kalk i dit toilet, kan du få hjælp til at komme det til livs her, selv uden kalkspalter.

Kalken hæmmer apparaternes funktionalitet. Elkedler bliver dårligere til at varme, det kræver mere energi at sende vand igennem rør, der er belagt med kalk, og så ser det ikke særlig pænt ud med gule og hvide plamager på fliser og skinnende flader. Netop derfor er det en god idé at investere i en kalkspalter, så du undgår, at kalken sætter sig overalt.

Hvis du sidder og tænker, at det her da ingen relevans har for dig, fordi du ikke oplever problemer med kalk i vandet, er det nok fordi, du er så heldig at bo i Vestjylland. Der er vandet nemlig ikke særlig hårdt (man kalder kalkholdigt vand for hårdt vand). I den østlige del af Danmark er vandet meget hårdere, og dermed oplever mange problemer med, at der er kalkaflejringer mange steder i deres hjem.

Generelt set er det dyrere målt på vandforbruget at bo i et område med hårdt vand, da man skal bruge mere sæbe til at gøre sit køkkengrej rent, og det gør også, at fliser og overflader hurtigere kalker til. Og hvis du bor i et område med meget kalk i vandet - altså med hårdt vand - er det nu, du skal spidse ører. 

Relaterede produkter

Virker en magnetisk kalkspalter på dit vand?


Ifølge videnskaben så virker en kalkspalter, da det er videnskabeligt bevist med en kalkspalter-test, at et magnetfelt kan ændre væskers fysiske og kemiske egenskaber, og her er væsken jo altså vandet, der kommer ind i din bolig. Der er efterhånden blevet foretaget utallige videnskabelige forsøg med kalkspaltere, hvor forskerne den ene gang har kunnet påvise en effekt, og en anden gang har de ikke.

Det pudsige er, at det i de fleste tilfælde viser sig, at jo mere kalk der er i vandet, jo bedre virker kalkspalteren. Så bor du i et område med meget kalk i vandet, kan kalkspalteren muligvis hjælpe dig med dit problem. Bor du omvendt i et område, hvor du har mindre kalk i vandet, er det nok begrænset, hvad du får ud af at investere i en kalkspalter. 

Men omvendt har du nok heller ikke brug for en magnetisk kalkspalter, hvis du ikke meget kalk i vandet.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto