Sådan forlænger du levetiden på dine kloakrør


Dine kloakrør er alfa og omega, og derfor skal du også sørge for at passe godt på dem. De sørger nemlig for at bortlede spildevand fra din bolig. Dog er der mange, der tager systemet for givet eller slet ikke skænker deres kloakrør en tanke, hvilket ofte ender ud i stoppede afløb i boligen eller med skadede kloakrør på længere sigt.

Som husejer har du som udgangspunkt ansvar for de kloakrør, der ligger på din grund. Det gælder altså om at passe godt på dem, da det både kan ende med at blive en dyr og kompliceret affære at få lagt nye kloakrør, hvis de bryder sammen.

Der er dog heldigvis hjælp at hente! Ved at implementere og ændre på nogle få simple vaner i hverdagen, kan du skåne dine kloakrør og sørge for, at levetiden på dem bliver forlænget. I dette indlæg kommer vi med en række tips til, hvordan du vedligeholder og passer på dine kloakrør.

Rens dine afløb regelmæssigt


Det allerførste du kan begynde på, hvis du ikke allerede gør det, er at rense din afløb med kogende vand flere gange om måneden. Det gælder både afløbet i toilettet, i bruseren samt i håndvaske på toilettet og i bryggerset samt i køkkenvasken. Ved at hælde kogende vand igennem dine forskellige afløb sørger du nemlig for, at skidt, hår-, mad- og fedtrester løsner sig, således der ikke dannes propper, og derudover er det kogende vand også med til at hæmme bakterievæksten. 

Relaterede produkter

Undgå at hælde syreholdige midler i dine kloakrør


Det kan virke fristende at hive fat i syreholdige midler som kaustisk soda, eddikesyre og afløbsrens, men i alt sin enkelthed kan disse produkter ende med at gøre mere skade end gavn. De er nemlig utroligt ætsende, og du risikerer, at afløb og kloakrør bryder sammen, idet samlinger og rør kan tage stor skade af ætsende kemikalier. Det er altså ikke godt for dine kloakrør, selvom det fjerne lugten.  

Brug ikke dine afløb som skraldespand


Dette lyder måske velkendt, men ikke desto mindre er der stadig mange, som smider ting i deres afløb, som ikke hører hjemme der. Det gælder især bind, vatrondeller, vatpinde, renseservietter og bleer i toiletter samt kaffegrums, fedt- og madrester i køkkenvasken. Alle disse og mange flere kan ende med at stoppe dine afløb og kloakrør, hvis det hober sig op. 

Hvis du endelig kommer til at hælde fedt eller kaffegrums i dit afløb og ned i dit kloakrør, så skal du skylle det efter. Kog en liter vand i en gryde eller i din elkeddel og hæld det direkte ned i afløbet. På den måde vil fedtet blive opløst, og andet snavs løber med ud i dit kloakrør. Det er en nem og skånsom måde at holde din køkkenvask fra at stoppe

Tjek din rottespærre


Hvis du har en rottespærre i dine kloakrør, kan der opstå blokeringer deromkring. Det vil sige, at dit kloakørr bliver spæret, og dermed kan vandet ikke løbe igennem. Du skal have kontrolleret din rottespærre i dine kloakrør af en autoriseret kloakmand mindst en gang om året, så du er sikker på, at det er hul igennem. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto