Filtrer på...
-
BWTBWT blødgøringsanlæg AQA Basic10.699,00 kr.
-
SMARTFLOWSmartflow 125 blødgøringsanlæg inkl. bypass og slanger7.499,00 kr.
-
BWTBWT blødgøringsanlæg AQA Life18.999,00 kr.
-
BWTBWT blødgøringsanlæg Perla One13.999,00 kr.
-
SMARTFLOWSmartflow vandtest totalhårdhed199,95 kr.
-
SMARTFLOWSmartflow 250 blødgøringsanlæg inkl. bypass og slanger7.999,00 kr.
-
SMARTFLOWSmartflow Resin Clean 5L499,95 kr.
-
BWTBWT blødgøringsanlæg Perla Home Simplex23.999,00 kr.
-
BWTBWT blødgøringsanlæg Perla Duplex29.999,00 kr.
-
BWTBWT blødgøringsanlæg Perla Seta Duplex31.999,00 kr.
-
Smartflow aktivt kulfilter indsats449,95 kr.
-
SMARTFLOWSmartflow Blødgøringsanlæg S1007.099,00 kr.
-
SMARTFLOWSmartflow okkerfilter139,95 kr.
-
SMARTFLOWSmartflow Blødgøringsanlæg S2009.949,00 kr.
Blødgøringsanlæg
Beskyt og forlæng levetiden på dine hårde hvidevarer med blødt vand
Vand er en essentiel del af livet, men afhængigt af hvor du bor i landet, kan kalkniveauet deri spænde fra at være et mindre problem til en tilbagevendende hovedpine, der bl.a. hurtigere slider på dine hårde hvidevarer og påvirker smagen af dit drikkevand.
Døjer du med meget kalk i vandet har du det, der kaldes hårdt vand, som over længere tid kan beskadige dine vandinstallationer, herunder køkkenarmaturer, håndvaske og toiletter. Heldigvis findes der er løsning på hårdt vandt: et blødgøringsanlæg.
I BAUHAUS' store varesortiment finder du et godt udvalg af blødgøringsanlæg og dertilhørende tilbehør, der reducerer eller helt fjerner indholdet af kalk og andre hårde mineraler i dit vand, så du efterlades med blødt vand – heraf navnet – når du tænder for vandhanen eller sætter en vask over. Med blødt vand løbende igennem dine vandrør, forlænger du levetiden på alt fra vandlåse og afløbsrør til brusehjørner og bruseafskærmning.
Hvad er et blødgøringsanlæg?
Før du går ud og køber det første og bedste blødgøringsanlæg, du får øje på, er det værd først at sætte sig ind i, hvad det er, hvordan det fungerer og hvilken type, der er bedst egnet til netop dit hjem.
Med et blødgøringsanlæg bliver det naturlige kalkindhold i vandet filtreret fra og trukket ud herigennem, hvilket giver dig blødt og behageligt vand. Blødt vand føles både dejligt mod huden og skåner vandinstallationer og hårde hvidevarer, der har daglig kontakt med vand. Men hvad betyder det at blødgøre vand?
Kalk tilføjer hårdhed til dit drikke- og brugsvand, hvilket efterlader kalkpletter på fliser og gulve samt kalkrester i hårde hvidevarer, som langsomt hober sig op og mindsker deres effekt eller i værste fald ødelægger dem, hvis de ikke afkalkes med jævne mellemrum. Med et blødgøringsanlæg blødgøres vandet, hvilket reducerer eller fuldstændigt fjerner kalket deri, hvorved du effektivt forebygger eller helt undgår problemer forårsaget af kalkopbygning.
Mængden af kalk i vandet varierer alt efter, hvilken kommune du bor i, hvilket har stor indflydelse på valget af dit blødgøringsanlæg, da du skal have en model, der kan blødgøre den tilsvarende hårdhed i vandet. Jo hårdere dit vand er, desto mere kalk er der i det, hvilket måles på Deutsche Härte-skalaen fra 0 til 30+, hvor 0 dH svarer til helt blødt vand, hvorimod 30+ dH er særdeles hårdt. dH-værdien i dit vand er derfor vigtig at have in mente, når du vælger blødgøringsanlæg.
Er du interesseret i den bagomlæggende og kemiske proces i blødgøringsanlæggets kalkudtrækning, kan du læse mere om dette i vores guide her .
Fordele og ulemper ved blødgøringsanlæg
Selvom et blødgøringsanlæg kan virke som en åbenlys tilføjelse til ethvert hjem med hårdt vand, skal du være opmærksom på både de fordele og ulemper, blødt vand fører med sig, så du på et veloplyst grundlag kan vurdere, hvorvidt det er den rette løsning for dig.
Fordele ved blødgøringsanlæg:
- Minimal afkalkning og vedligeholdelse: Med mindre eller ingen kalk i dit brugs- og drikkevand sparer du tid og energi på at afkalke tilkalkede brusehoveder, armaturer, fuger og kaffemaskiner. Dog er et blødgøringsanlæg ikke ensbetydende med, du ikke fra tid til anden skal have gang i rugbrødsmotoren, hvorfor vi hos BAUHAUS har lavet en guide med hvilke rengøringsmidler, der er bedst at afkalke med.
- Mindre energiforbrug: Ved at minimere kalkbelægningen i kalkfilteret i f.eks. vaskemaskiner og opvaskemaskiner bruger de mindre strøm på de samme opgaver, og bidrager dermed til en gennemsnitligt billigere elregning, end hvis de var forkalkede. Skal du have mest muligt ud af energibesparelserne kan du nok ikke slippe for selv at afkalke din vaskemaskine eller afkalke din opvaskemaskine i ny og næ – men du kan gøre opgaven nemmere ved at læse vores guides herom.
- Forlænget levetid på husholdningsmaskiner: Fordi kalk løbende nedbryder og reducerer virkningen af elektronik og vandinstallationer, får husholdningsapparater, der er i hyppig kontakt med vand, en længere brugstid og bedre ydeevne med kalkbehandlet vand.
- Blød hud og glansfuldt hår: Blødt vand er skånsomt mod huden og lader dine skønheds- og plejeprodukter bedre trænge ind i og arbejde med huden. Samtidig slider kalkfrit vand mindre på håret, hvorfor det kan bevare sin blødhed og glans i længere tid og med mindre sæbe, end du normalt bruger.
- Blødere vasketøj, sengelinned og håndklæder uden lugtgener: Kalk gør tekstiler stive og får dem til at føles trælse mod huden, og kan gøre så dit vasketøj lugter, hvis kalkfilteret er tilstoppet, hvilket du let kommer udenom ved at vaske i kalkreduceret vand. Så får du både blødere tøj og sparer penge på mængden af vaske- og skyllemidler, der ellers skulle modvirke vandets hårdhed. Derudover vil du også opleve betydeligt færre kalkaflejringer i din vaskemaskine, og dermed mindre lugtgener.
- Bedre indeklima: Kalk kan danne grobund for alverdens bakterier i tilkalkede afløb, som kan skabe en ubehagelig lugt blandt madrester i håndvasken eller hår og sæberester i gulvafløbet på badeværelset. Lugten kan hurtigt sprede sig og afføde en tung luft i hele hjemmet. Et blødgøringsanlæg kan derfor bidrage til et friskt og velduftende indeklima med blødt, kalkfrit vand, som kun efterlader minimale kalkaflejringer, hvilke bakterier har svært ved at gro i.
Ulemper ved blødgøringsanlæg:
Færre mineraler i vandet: Den naturlige kalk i vores brugs- og drikkevand er ganske vist en udfordring for vores husholdningsmaskiner, men et godt supplement for vores kroppe. Kalk og mineraler i vand er med til at styrke dine knogler og forebygger bl.a. huller i tænderne. Derfor anbefales det at indstille blødgøringsanlægget med en hårdhedsgrad på 6 dH, hvilket minimerer kalkbelægninger og samtidig bevarer de sunde mineraler i vandet.
Forhøjet saltindtag: For at desinficere og holde vandet blødt skal der løbende tilføjes salt til blødgøringsanlægget. Salten kan ikke smages i vandet, men er værd at notere sig, hvis du vil skære ned på dit generelle saltindtag. Har du en hjerte-kar-sygdom eller forhøjet blodtryk, skal du ligeledes være bevidst om vandets reducerede magnesiumindhold, så du kan imødekomme dette med vitamintilskud.
Reduceret kalkbelægning i dine vandrør: Hvorvidt dette er en fordel eller ulempe, kommer an på alderen og kvaliteten af dine vandrør. Ældre boliger med særligt kobber-, zink- eller galvaniserede stålrør, kan være afhængige af vandets naturlige kalkbelægning for at holde rørene tætte og undgå korrosion. Nybyggerier har derimod ofte rør i stærkere materialer, der drager nytte af og vedligeholdes med kalkfrit vand for at vandet fortsat transporteres ubesværet.
Uanset hvilken type blødgøringsanlæg du vælger, er det vigtigt, det er drikkevandsgodkendt, hvilket kan typisk ses ved et GDV- eller DVGW-mærke.
Er der forskel på blødgøringsanlæg?
Har du før overvejet, om du skal have et blødgøringsanlæg, har du sikkert stået som så mange andre og spurgt dig selv: "Hvilket blødgøringsanlæg skal jeg vælge?" Med fordelene og ulemperne ved blødgøringsanlæg afdækket i ovenstående paragraf, sætter vi i stedet fokus på, hvilken model, der bedst imødekommer dine behov.
Blødgøringsanlæg fås i flere modeller fra forskellige producenter, men måden hvorpå vandet blødgøres er den samme: med salt eller fødevaregodkendte salttabs til blødgøringsanlæg. Saltet påfyldes i blødgøringsanlægget efter behov, hvilket kan variere, da vandforbruget fra familie til familie svinger betydeligt. Af samme grund er valget af blødgøringsanlæg også betinget af boligens vandforbrug, fordi anlægget skal kunne desinficere den samlede vandmængde på daglig basis.
Hvor forskellen på blødgøringsanlæg også ses, er i, hvordan det valgte anlæg generelt vedligeholdes og saltet anvendes i blødgøringsprocessen, hvilket kan deles op i to kategorier: oplagring og regenerering.
Vælger du et blødgøringsanlæg med oplagring, samles kalken fysisk i anlægget, hvorfor du manuelt skal tømme det, når det er fyldt. Når blødgøringsanlægget ikke kan opmagasinere mere kalk, indikeres det typisk via lyd, en blinkede lampe eller igennem en app på din smartphone. Imens du tømmer blødgøringsanlægget for kalk, bør du også gøre det til en vane at tjekke, hvorvidt det er tid til at påfylde mere salt, så anlægget hele tiden fungerer optimalt.
Vælger du i stedet et blødgøringsanlæg med regenerering, renses anlægget automatisk for kalk, når du tilsætter salt, hvorfor det er let at vedligeholde. Med denne type blødgøringsanlæg bliver du også gjort opmærksom på, hvornår det skal vedligeholdes via lyd, lampe eller app, hvorefter det kun skal fyldes op med salt. Nogle blødgøringsanlæg fortsætter med at være tændt, imens de regenererer, hvorimod andre slukker under processen, hvilket kan tage 25-45 minutter alt efter modellen.
Hos BAUHAUS sælger vi blødringsanlæg fra flere producenter, men er du særligt interesseret i BWT-blødgøringsanlæg, kan du let danne dig et overblik over deres modeller og finde den rette for dig i vores praktiske guide.