Filter
Viser 20 produkter

Superlim

Superlim er en meget stærk og alsidig type lim, der er kendt for sin hurtige tørringstid og evne til at binde forskellige materialer sammen på holdbar vis. Afhængigt af typen af superlim kan du bruge den til at lime både træ, metal, keramik, gummi og plastik. Hos BAUHAUS finder du et stort udvalg af superlim, der er specielt formuleret til forskellige formål og materialer.

Hvordan virker superlim?

Superlim er en såkaldt cyanoacrylat-lim, der fungerer ved at reagere med fugtigheden i luften. Når limen påføres en overflade, vil den øjeblikkeligt reagere med fugtigheden i luften og danne en stærk binding. Jo mere fugt, der er til stede, desto hurtigere vil superlimen hærde. Derfor er det vigtigt at sørge for, at overfladen, der skal limes, er ren og tør, før du påfører limen.

Hvad kan superlim bruges til?

Superlim er velegnet til en lang række opgaver. De kan for eksempel bruges til at lime træ, metal, porcelæn, gummi, plastik og mange andre materialer sammen. Er du for eksempel kommet til at slå skår i en porcelænsvase, kan du nemt anvende superlim til at lime stykkerne sammen igen. Superlim er nemlig velegnet til at lime små dele sammen, da det hærder og danner en stærk binding på bare få sekunder.

Herudover kan nogle superlim også bruges til at fylde små revner og sprækker i materialer som træ og plast, så du opnår glatte overflader.

Sådan bruger du superlim

Skal du bruge superlim til dit næste projekt?For at få det bedste resultat bør du følge disse råd i forbindelse med brug af superlim:

 • Vælg den rette type superlim til dit projekt og materiale.
 • Læs og følg vejledningen på produktet.
 • Sørg for at fladerne, der skal limes, er rene, tørre og fri for fedt og olie.
 • Påfør et tyndt lag lim på den ene overflade.
 • Sæt de to overflader sammen under pres i et par sekunder, indtil limen tørrer og danner en stærk binding.
 • Brug klemmer eller vægte til større overflader, hvis det er nødvendigt.
 • Brug gerne handsker og undgå at få limen på huden eller i øjnene.
 • Hvis limen skal fjernes, kan du bruge acetone eller en særlig limfjerner.

Sikkerhedsforanstaltninger

Som med alle andre kemikalier er det vigtigt, at du behandler det med en vis forsigtighed, og at du tager de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. Når du bruger superlim, skal du undgå at få limen på huden eller i øjnene, da det kan forårsage irritation eller skade. Hvis du får lim på huden, skal du straks vaske området med varmt sæbevand og undgå at skrabe eller gnide området.

Det er også vigtigt, at du arbejder i et ventileret område eller bruger åndedrætsværn. Indånding af superlim kan nemlig forårsage irritation af luftvejene. Desuden bør du undgå at have åben ild i nærheden af superlim, da det er brandfarligt. Endelig bør du opbevare din superlim et sikkert sted og uden for børns rækkevidde.

Find forskellige typer superlim hos BAUHAUS

Der findes forskellige typer af superlim, der er velegnet til forskellige formål og opgaver. Hos BAUHAUS finder du et bredt udvalg, så du kan finde netop den superlim, der passer til dit projekt. Du kan blandt andet vælge mellem:

 • Fugelim
 • Ekstra stærk gellim
 • Universallim
 • Kontaktlim
 • Glaslim
 • Lim til plast

Med den rette superlim kan du for eksempel let reparere lettere beskadigede hverdagsgenstande med et transparent resultat, du ikke vil lægge mærke til. Herudover kan nogle superlim også anvendes i forbindelse med limninger og tætninger i huset, bilen, campingvognen og båden.

Skal du bruge andet lim?

Hos BAUHAUS finder du ikke kun superlim. Vores udvalg af lim indeholder nemlig mange forskellige varianter, herunder montagelim , trælim og speciallim . Hvis du er i tvivl om, hvilken lim du skal vælge, kan du med fordel læse vores guide under produktsiden til lim. Har du spørgsmål til et bestemt produkt eller har brug for yderligere vejledning, er du selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os.

Du kan enten henvende dig i dit lokale byggevarehus eller kontakte BAUHAUS’ kundecenter . Så sørger vi for, at du vælger den rette lim til dit projekt.

Superlim

Viser 20 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…