Indlæser

Pejse

(11)
Hos BAUHAUS kan vi tilbyde dig et sortiment af pejse i forskellige størrelser og designs. Det kan være meget forskelligt, hvilken slags model du skal have, og hvor stor den skal være. Det afhænger nemlig af flere faktorer ved din bolig, herund..

Viser 11 produkter

Montageservice
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
2.299,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
4.899,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
9.999,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
9.999,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
9.999,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect

Viser 11 produkter

Pejse

Hos BAUHAUS kan vi tilbyde dig et sortiment af pejse i forskellige størrelser og designs. Det kan være meget forskelligt, hvilken slags model du skal have, og hvor stor den skal være. Det afhænger nemlig af flere faktorer ved din bolig, herunder type, alder og energimærke.

Dertil afhænger dit valg af pejs også af din boligindretning, så pejsen giver et stilfuldt og sammenhængende udtryk til din bolig. Med en pejs kan du skabe et naturligt samlingssted for hele familien, så gå på opdagelse i udvalget her på siden.

Pejse med strålevarme eller konvektionsvarme

Når du er på udkig efter en pejs, så er der to forskellige måder, hvorpå de kan afgive varme. Det er nemlig ved strålevarme og konvektionsvarme.

Typisk er de lidt ældre pejse bygget op i ét lag, og de afgiver strålevarme. Sidepladerne er det eneste, der adskiller brændet fra omgivelserne i din bolig. Idet denne model kun er bygget op i et lag, så bliver den hurtig varm. Det er især de tætteste omgivelser på pejsen, der mærker dens strålevarme mest. Strålevarme er nemlig ikke den bedste måde at fordele varme jævnt ud i boligen.

Den anden måde at afgive varme på er konvektionsvarme. Som regel er alle de nyeste pejse bygget efter dette princip. Disse er bygget op i flere lag, og de har samtidig en kappe af jern omkring brændkammeret. Der er kanaler mellem de to lag af jern, hvor den varme luft kan cirkulere og komme ud.

Det er konvektionen, der sætter luften i bevægelse, og det gør, at varmen bliver bedre fordelt i din bolig. Med en mere jævn fordeling af varme behøver du ikke at tænke på, at møblerne tættest på pejsen bliver alt for varme. Du kan også se vores udvalg af brændeovne her.

Skal du vælge en elpejs eller en biopejs?

Hvis du gerne vil have en pejs, men ikke allerede har en skorsten eller vil installere en, så kan en skorstensløs pej være en mulighed for dig. I en skortensløs pejs bliver der ikke fyret med brænde, og derved undgår du de gener, der kan være forbundet med optænding i en klassisk pejs.

Skortensløse pejse fungerer på to forskellige måder, nemlig:

 • Elpejse: Elektriske pærer giver dig flammeeffekten
 • Biopejse: Afbrænding af ethanol eller bioethanol giver dig flammeeffekten

Elpejse og biopejse afgiver dog ikke nær så meget varme som en traditionel pejs, men du kan stadigvæk nyde dem for hyggens skyld. Nogle af modellerne er dertil meget mindre, hvilket gør dem lettere at håndtere og flytte rundt på.

I en elpejs sidder der i bunden 1-2 elektriske pærer, der giver et autentisk lys af flammer, mens stanniolstrimler i bevægelse er med til at give et mere realistisk udtryk af rigtige flammer. I en biopejs er det lugtfri ethanol eller bioethanol, der bliver brugt til afbrændingen. Derfor er forbrændingen også meget ren.

Uanset hvilken model du vælger, så kan du stadig skabe en hyggelig stemning derhjemme med både en elpejs eller en biopejs på samme måde som en traditionel pejs. BAUHAUS har lavet en guide til pejse og brændeovne, som du kan læse her.

Må du selv montere din pejs?

Der er ikke nogle regler, der forbyder dig i at montere din egen pejs. Alligevel vil vi anbefale dig at kontakte nogle fagfolk, der kan hjælpe dig. Det er nemlig vigtigt, at bestemmelserne bliver overholdt, og du er ligeledes forpligtet til at overholde visse retningslinjer som husejer.

Du kan altid søge hjælp og rådgivning hos vores kompetente personale i BAUHAUS. Alternativt kan du også kontakte din lokale skorstensfejer. Når du monterer en pejs, skal skorstensfejeren godkende installationen, før du tager pejsen i brug.

Det er ikke nødvendigt at søge om byggetilladelse ved montering af en pejs i enfamiliehuse. Men det kan være fornuftigt at underrette kommunen af hensyn til skorstensfejningen.

Køb din pejs online hos BAUHAUS

Efter du har fundet en pejs, der imødekommer dine ønsker, så kan du nemt bestille den direkte hjem til dig online fra BAUHAUS. Så kan du nemlig nyde en hyggelig pejs derhjemme. Vi leverer til din egen adresse eller til et BAUHAUS byggevarehus nær dig med vores Click & Collect service.

Hvis du gerne vil se nærmere på vores udvalg af pejse, så er du naturligvis velkommen til at besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus. Her kan vores medarbejdere give dig yderligere information og svare på dine spørgsmål. Så kan du nemlig være sikker på at få den helt rette pejs med hjem.

 

FAQ:

 1. Hvad er en pejs?
  En pejs er det gamle, norske ord for ovn. I Danmark betyder pejs og kamin et åbent ildsted med skorsten i huset. Det er sådan vi har fået varmen og lavet mad i århundreder. I dag kan du blandt andet få elpejse og biopejse uden brænde. En biopejs brænder nemlig ethanol eller bioethanol af. Dermed kan pejsen stadig være samlingspunktet hjemme hos dig.
 2. Er der regler for at have pejs i hjemmet?
  Hvis huset ikke tidligere har haft hverken pejs eller brændeovn, så har du pligt til at oplyse kommunen om, at du vil montere en pejs eller brændeovn. Du kan se i husets BBR-meddelelse, om der er allerede er tilmeldt en pejs eller brændeovn til dit hus. Her kan du også se, om der er andre varmeenheder ud over fyret i dit hus.
 3. Skal man vælge en brændeovn eller pejs?
  Du bør vælge en løsning, der passer til både de praktiske og æstetiske krav i dit hjem. Dertil er det en god idé at vælge en pejs eller brændeovn, der passer til rumstørrelsen, og som du nemt kan betjene. Hvis din stue er på 45 kvadratmeter, og dit hus er godt isoleret, så kan du passende vælge en ovn med effekt på 3 kilowatt.
 4. Er det farligt med en pejs i hjemmet?
  Som udgangspunkt er der altid forbundet visse farer med levende ild i huset. Eksempelvis kan gløder fra pejsen antænde omkringstående møbler. Der er dog taget højde for dette i de gældende regler og love om pejse og brændeovne - som du selvfølgelig skal følge. Typisk sker de fleste ulykker ved en forkert betjening af pejsen eller ved brug af fugtigt brænde.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.