Filtrer på...

Brændsel
Rating
Tilbudsvarer
Produkttype
Pris
DKK
Varemærke
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 21 produkter
Filter
Viser 21 produkter

Brændsel

Alt du skal bruge til at fyre op i din brændeovn, pejs eller pilleovn

For at få det fulde potentiale ud af brændeovnen, pejsen eller pilleovnen, må du fodre den med brændsel af høj kvalitet. Det gør selvfølgelig heller ikke noget, hvis prisen på brændet tilmed er superskarp. Derfor forhandler BAUHAUS et bredt udvalg af billigt kvalitetsbrænde online, som du tilmed kan bestille hjem i lige så store mængder, du har behov for.

Ovenfor vil du finde alle vores produkter inden for træbrændsel. Blandt BAUHAUS’ online-udvalg kan du både købe lufttørret brænde, ovntørret brænde, træbriketter og træpiller. Derudover har vi også samlet alle de nødvendige remedier til selve optændingen, såsom forskellige slags optændingsblokke og lightere.

Med en brændeovn er du både sikret masser af hyggestunder og rigtig solid opvarmning af din bolig i de kolde, mørke efterårs- og vintermåneder. Typisk vil ovnen eller pejsen heller ikke kræve meget vedligeholdelse fra din side. Hvis blot du sørger for at fodre den med det rette brændsel, kan du læne dig tilbage og nyde godt af din prisbillige og effektive varmekilde.

Et bredt udvalg af tørret brænde, træbriketter og træpiller

Hos BAUHAUS har vi alt, du skal bruge til at fyre fornuftigt op i din brændeovn, pejs eller pilleovn. Vores store udvalg betyder, at du nemt kan få fat i lige netop det brændselsprodukt, der passer til dine behov og præferencer.

Hvis du vælger at bestille dit brænde online hos BAUHAUS, kan du desuden slippe for at slide og slæbe med fragten og i stedet få leveret det lige til døren. Vi leverer også brændsel i store mængder, så du ikke behøver at tænke på at købe nyt brænde hele tiden, men i stedet kan få fyldt dit lager op på én gang.

Alt vores almindelige brænde såvel som alle vores træbriketter og træpiller er af høj kvalitet og gennemtørret. På den måde er dit brændsel fra BAUHAUS klar til, at du kan bruge det, lige så snart det lander på dit dørtrin.

Hvilken slags brænde er bedst?

Hvorvidt det er den ene eller andens slags brændsel, der er bedst – dvs. mest bæredygtig, sund og økonomisk fordelagtig – er et spørgsmål, som mange stiller sig selv. Og med god grund, for der findes rigtig mange valgmuligheder derude på brændselsmarkedet.

Er du blevet brændeovnsejer for nylig, eller vil du af andre grunde gerne vide mere om de forskellige slags brænde, der findes? Så læs med her, hvor vi guider dig til, hvilken type brændsel, der fungerer bedst til din ovn og dine behov.

For det første skal du være opmærksom på, at der findes tre typer brænde:

  • Almindeligt pejsebrænde, som er kløvet og tørret træ i forskellige sorter
  • Træbriketter af sammenpresset savsmuld og spåner
  • Træpiller fremstillet af hårdt komprimeret savsmuld

Alle tre typer brændsel finder du online her hos BAUHAUS.

Om du skal vælge træpiller, træbriketter eller almindeligt brænde afhænger blandt andet af, hvilken slags ovn du har.

Som navnet mere end antyder, er det træpillerne, du skal have fat i, hvis du ejer en pilleovn. Træpilleovnen er speciallavet til pillerne og er derfor ikke kompatibel med andre former for brændsel, medmindre der er tale om en hybridovn, som både kan bruge træpiller og normalt brænde. Har du derimod en almindelig brændeovn eller en pejs, kan du i stedet købe tørt, kløvet træ. I det tilfælde kan det klassiske brænde nemlig altid anvendes.

Træbriketterne er en type brændsel, der passer til de fleste af markedets brændeovne. En væsentlig forskel på brændebriketter og almindeligt pejsebrænde er, at brændebriketterne skaber en højere opvarmning af ovnen, når du fyrer med dem. Hvis din brændeovn ikke er lavet til at kunne holde til så høje temperaturer, kan varmepåvirkningen på sigt ødelægge den. Tjek derfor altid med producenten, om din brændeovn kan holde til træbriketter, inden du anskaffer dig et læs af denne slags brændsel.

Hvis brændeovnen, som i de fleste tilfælde, er lavet til at kunne klare brændebriketter, er der til gengæld intet i vejen for at bruge dem som dit foretrukne brændsel. Der er nemlig en række fordele ved at fyre med træbriketter. Her følger et par af de væsentligste eksempler:

  • Det er en billig type brændsel med meget høj brændværdi
  • De er nemme at håndtere og opbevare på grund af deres kompakte størrelse
  • Træbriketter er en pålidelig slags brændsel, som, i kraft af deres komprimerede form, brænder ensartet og kontrolleret hver gang

Det klassiske kløvede og tørrede brænde er en af de typer brændsel, som rigtig mange foretrækker. Det er ikke så underligt, for pejsebrændet har også mange gode egenskaber:

  • Det pynter og ser hyggeligt ud, både når det ligger i brændekurven, og når det senere brænder bag ovnens glas
  • Det tørrede pejsebrænde kan du fyre med i alle brændeovne og pejse
  • Almindeligt tørt brænde er en mere miljøvenlig form for brændsel, da det brænder renere end brændebriketter

Hvilken træsort har højest brændværdi?

Men hvilken træsort bør du så fyre med, hvis du beslutter at bruge almindeligt kløvet og tørret træ som brændsel? Det korte svar er, at det er helt op til dig at afgøre, hvad du foretrækker.

Uanset om der er tale om løvtræ, ask, bøg eller en fjerde sort, vil et kilo af hver have stort set samme brændværdi, forudsat at det er helt tørt.  Når du vil finde frem til dit foretrukne pejsebrænde, står det dig derfor frit for at prøve dig frem blandt de forskellige træsorter.

Dog vil et kilo brænde ikke fylde det samme uanset træsorten, fordi visse sorter har en højere massefylde end andre. Hvis du putter en tungere brændeknude i ovnen, vil den altså brænde længere end et lettere stykke træ af samme størrelse.

Vælg rent, ubehandlet og tørt brændsel til brændeovnen

Der findes mange tilbud og valgmuligheder, når det handler om brænde til brændeovn og pejs. Det er derfor ikke underligt, hvis det virker uoverskueligt at vælge, hvad der skal være dit go to-brændsel, når du fyrer.

Uanset hvilken slags brændebriketter eller almindeligt brænde, du ender med at bruge til din hyggelige varmekilde, er det allervigtigste at huske, at der skal være tale om tørt og rent, ubehandlet træ. Når det er på plads, er du godt på vej til en optimal brug af din brændeovn.

Det er vigtigt, at det træbrændsel, du fyrer op med, er rent – altså ikke er blevet behandlet med kemiske produkter af nogen art. Årsagen er, at træet ellers kan frigive forurenende stoffer ved afbrændingen, hvilket kan være sundhedsskadeligt og potentielt skabe farlige brande. Ligeledes kan det være farligt at bruge plastikgenstande, mælkekartoner, magasiner og lignende til optænding eller brændsel.

Koks og kul er heller ikke noget, du bør putte i din brændeovn, både fordi det er meget forurenende, og fordi de høje temperaturer, der i så fald skabes, med tiden vil kunne ødelægge din ovn. Brug i stedet godt og rent brændsel af træ, som det du finder online hos BAUHAUS.

Når du fyrer med tørt, godt træ, gør du dig selv og din omverden en tjeneste. Hvis dit træbrændsel er fugtigt, vil det nemlig brænde dårligere, og den lave forbrændingstemperatur betyder, at træet afgiver mere forurenende, sundhedsskadelig røg. Derfor skal nyfældet træ altid lufttørre i et år eller mere, før det må tages i brug som brændsel. Og man anbefaler, at fugtighedsgraden på træ, der skal fyres med, ikke overstiger 18%.

For at du trygt og med det samme kan anvende det brændsel, du køber hos BAUHAUS, har vi sammensat et bredt og billigt udvalg af kvalitetsbrænde, der både er tørret og ubehandlet, til dig.

Hvordan opbevarer jeg bedst mit brænde?

Opbevaringen af dit brændsel er også en rigtig god idé at overveje, uanset om du anvender almindeligt tørret pejsebrænde, træbriketter eller træpiller.

Når du har modtaget brændslet, er det vigtigt, at du sørger for, det forbliver tørt. Opbevar derfor så vidt muligt dit brænde i et godt læ. Det kan både være i et brændeskur, i garagen eller i carporten. Hvis du anvender carporten, bør du dog være særlig opmærksom på, om dit brændsel faktisk ligger helt tørt og i fuldstændig læ.

Får dit brænde for meget fugt, risikerer du, at det enten bliver ubrugeligt eller usundt at anvende. Hvis du opbevarer det under et halvtag, skal du ligeledes sørge for, at det ikke ligger utildækket og sårbart for vejrforholdene.

For træbriketter gælder de samme retningslinjer i forhold til opbevaring. Træbriketter skal også stå tørt og overdækket, for eksempel i garagen eller i et brændeskur. Også i dette tilfælde bør opbevaring af brændsel i carporten snarere være en nødløsning, fordi briketterne her hurtigt kommer til at få fugt.

Hos BAUHAUS kan du både købe carporte med indbygget skur, brændeskjul og brændeskure, så du kan opbevare dit træbrændsel mest optimalt og få så meget som muligt ud af det. For at være helt sikker på, at det, du putter i din brændeovn, ikke overstiger den anbefalede fugtighedsgrad, kan du anvende en træfugtmåler, som du også finder blandt BAUHAUS’ sortiment af brændsel og brændselstilbehør.

Træpillerne er lidt nemmere at have med at gøre i forhold til opbevaring. Denne type brændsel opbevares nemlig bedst i de poser, de bliver leveret i. Hvis du har mulighed for det, er det en fin idé også at opbevare pallerne med træpiller under en form for overdækning.

Da træpillerne oftest er emballeret med en særlig heldækkende plastikfolie, så der ikke kan komme vand ind til selve sækkene, kan de dog også sagtens stå udendørs uden yderligere overdækning. I så fald skal du bare tildække den palle med træpiller, du har taget hul på, og bære eventuelle åbne poser indenfor.

Køb dit brændsel online hos BAUHAUS

Er du på udkig efter billigt brænde af høj kvalitet? Så er du kommet til det rette sted. Hos BAUHAUS finder du et bredt udvalg af brænde online. Vi har mange forskellige typer af træbrændsel. I denne kategori har vi både ovntørret og lufttørret pejsebrænde, træbriketter, træpiller samt optændingsblokke, du kan bruge til selve optændingen – alt sammen til meget attraktive priser.

Blandt vores store udvalg af brændsel til din brændeovn eller pejs finder du en række af forskellige slags træsorter. På den måde kan du vælge netop den slags brænde, du foretrækker, når du handler online hos BAUHAUS.

Opdag også, hvad der ellers gemmer sig i vores online trælast. Måske har vi lige de byggematerialer eller andre produkter i træ, som du står og mangler.

Bestil alt i træ hos BAUHAUS i dag, og glæd dig til at modtage din bestilling inden længe. Vi leverer inden for få dage, og vi giver altid 30 dages fuld returret på alle vores produkter.

Har du spørgsmål til køb af brændsel, remedier til optænding eller vores brænde til salg hos BAUHAUS? Lad væres kyndige team i kundesupport besvare alle dine spørgsmål – så du kan føle dig helt tryg ved at lægge din bestilling af brænde hos os.  Du er også meget velkommen til at læse endnu mere om optimal brug af dine brændeovn og korrekt opbevaring af træbrændsel i BAUHAUS’ store guide-univers.

Vi glæder os til at høre fra dig og til at sende dit kvalitetsbrænde godt afsted til dig. Når du bestiller fra os, kan du snart fyre op i brændeovnen med tørt, rent og lækkert brænde fra de bedste leverandører.

Brændsel

Viser 21 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto