Beskæring af blommetræ: Det skal du vide


Har du et flot blommetræ i din have, og vil du gerne beskære det bedst muligt? Så er du kommet til det rette sted. Det er nemlig ikke bare sådan lige at udføre korrekt beskæring af blommetræ, hvis du ikke ved, hvordan du skal gøre det. Det vigtigste, når du skal beskære dit blommetræ, er, at du gør det med træets sundhed og vækst for øje. Du skal altid beskære dit blommetræ, så det har de mest optimale betingelser for at vokse og dyrke lækre blommer.

Men uanset hvor godt du gør det, så vil din beskæring af dit blommetræ altid forsinke den næste blomstring eller reducere den. Det betyder helt konkret, at du får færre blommer i op til to sæsoner efter, at du har beskåret dit blommetræ.

Men det kan være nødvendigt og i sidste ende gøre, at dit blommetræ er mere sundt og i det lange løb producerer flere blommer. 

Timing er vigtigt for korrekt beskæring af blommetræ


Det første, du skal have styr på, er tidspunktet for beskæring af dit blommetræ. Det er nemlig ikke uvæsentligt, og det har faktisk stor betydning for, hvor godt dit blommetræ heler og kommer sig efter beskæringen. Blommetræer er i forvejen ikke de bedste til at hele.

Sensommeren - august og september - er det bedste tidspunkt, du kan beskære dit blommetræ på. Det er det faktisk med de fleste frugttræer, så blommetræet er ikke som sådan særligt på den front. Det minder jo lidt om en operation, når du skal beskære dit blommetræ. Og de varmere temperaturer om sommeren gør, at der er mindre risiko for komplikationer. Med andre ord går der ikke så let svamp i “sårene”, og der opstår heller ikke frostskader på blommetræet. 

For at være helt præcis, skal du vente med at beskære dit blommetræ, indtil du har høstet dine blommer. Så er du på den sikre side.

Hvis du kommer for langt ind i efteråret, så er der større chance for, at dit blommetræ bliver angrebet af svamp efterfølgende. Og deri ligger også en risiko for vanris med nye skud. Vanris er et andet ord for “forkerte skud”, hvor der efter beskæring vokser grene og skud ud fra en stamme. Det er ikke kønt, og det er ikke godt for træet. 

Hvis du beskærer dit blommetræ om vinteren, er der den åbenlyse risiko for frostskader. Men det medfører også en øget risiko for vanris, ligesom der gør, hvis du beskærer det i foråret. Så hold dig til sensommeren, når du skal beskære dit blommetræ. 

Ejer du et appelsintræ? Bliv klogere på de flotte appelsintræer her.

Relaterede produkter

Sådan udfører du korrekt beskæring af blommetræer


Et korrekt beskåret blommetræ har en rund form i toppen med et naturligt fald, der mest af alt ligner en svamp eller paddehat. Det er den form, du skal forsøge at skære dit blommetræ i.

Når du skal i gang med beskæringen, er det vigtigt, at du vælger de rette grene på dit blommetræ. Du skal ikke bare skære tilfældigt. Du skal beskære de grene, der er gamle, slidt eller beskadigede. Det er bedst for træet. 

Du kan også gå målrettet efter at beskære vanris fra tidligere beskæringer. Disse fejlskud bruger dit blommetræ unødvendig næring på at gro, så dem kan du roligt beskære.

Men du skal være meget påpasselig med at beskære dit blommetræ for meget. Et blommetræ har nemlig sværere ved at hele end mange andre frugttræer, og derfor kan for megen beskæring være rigtig hårdt for det at komme igennem. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto