Ensidig taghældning: Alt du skal vide


Hvis du ønsker højt til loftet og en masse lys i dit hjem, så er det en ensidig taghældning, du skal vælge. Taget vil - som navnet antyder - kun hælde til den ene side. Hældningen starter fra den ene ende og fortsætter så over taget og til den anden. Dermed er der tale om en ensidig taghældning. 

En ensidig taghældning giver huset højt til loftet i den ene ende og knap så højt i den anden. Dog ikke sådan, at der er decideret lavt til loftet, bare knap så højt. Men netop at der er så højt til loftet gør, at der er plads til store glaspartier og flotte facader. Her kan der komme masser af lys ind, og det er især lyset og rummeligheden, der gør, at mange vælger at bygge et hus med ensidig taghældning. 

Ensidig taghældning er i mange tilfælde et godt alternativ til et hus med et fladt tag. Vi ser også, at mange nybyggede huse har ensidig taghældning - især de huse, der står med rene linjer og skarpe kanter i kubisk stil. 

Relaterede produkter

Det skal du vide, inden du bygger et hus med ensidig taghældning 


Når du bygger et hus, hvor hældningen er ensidig, er det egentlig “bare” at bygge den ene side af huset højere end den anden. Hvis altså det med at bygge var så simpelt igen. For når du gør det, så kræver det, at du bruger mere mørtel, flere mursten og en større zinkplade, end du ville gøre ved et normalt fladt tag. Det koster altså mere, med andre ord. 

Taget i sig selv er ikke den store videnskab, da det består af tagplader, tagpap og listedækning. 

De fleste mennesker, der vælger et hus med ensidig taghældning, går som regel ikke på kompromis med hverken design eller arkitektur. Derfor er de øgede omkostninger ved den højere mur nok heller ikke det, der skal stå i vejen for at lave den ensidige taghældning.

Det vigtigste er dog, at den høje side peger mod syd, så I kan få mest muligt ud af solens stråler, som kommer fra vest, når det bliver eftermiddag og aften. Det er faktisk også let at indrette et hus med ensidig taghældning, da temperaturen vil være lettere at holde kold i den lavere ende. Her kan I med fordel placere soveværelse, gæsteværelser eller andet, der ikke er køkken eller stue. Det er sandsynligvis i stuen og i køkkenet, at I samles, så her skal være lyst og varmt.

Dog skal du vide, at der ikke bliver plads til et loftrum, hvis du vil have et hus med ensidig taghældning. Så dine gamle cykler og andet, du ikke kan skille dig af med, kan altså ikke flytte ind på 1. sal, den findes nemlig ikke på dit hus. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto