Fladt tag: Alt du skal vide


Et fladt tag er for nogen noget af det smukkeste, og det giver også helt andre muligheder for indretning af loftet, end et traditionelt tag med høj hældning gør. Du kan både installere vandrette loftvinduer, og så vælger nogle også at anrette en tagterrasse på deres flade tag. Muligheder er der nok af!

Flade tage bliver i nogle tilfælde valgt fra, fordi de har en lav hældningsprocent, og derfor er der frygt for, at vand og skidt bliver liggende på taget. Det er dog ikke noget, du skal være bange for. Med hældningsgrader ned til 2 procent er nutidens flade tage konstrueret til fint at skille sig af med både regnvand og blade. 

Dermed skal du ikke frygte, at dit flade tag går til i fugtskader eller er beskidt altid. 

Flade tage: Genoplivet af moderne teknik


Tilbage i 50’erne og op til 70’erne var det meget populært at bygge huse med flade tage. Problemet dengang var, at tagene blev for flade. Der var for meget af det gode, og det gjorde, at regnvand og andet skidt ikke kunne løbe ned, og det førte i sidste ende til fugtskader på taget. 

De flade tage fik derfor et blakket ry, og op igennem resten af 1900-tallet blev der bygget færre og færre huse med flade tage. 

I dag er det dog anderledes. Moderne teknik og konstruktion har gjort, at huse med flade tage kan blive bygget med en hældning helt ned til 2 grader uden at få fugtskader.

Det er faktisk et dansk lovkrav, at danske flade tage skal have en minimumshældning på 2,5 centimer per løbende meter. Så alle danske flade tage, der er konstrueret indenfor de sidste par år, er med garanti bygget med en god nok hældning til at være modstandsdygtigt overfor fugtskader. Hvis ikke hældningen er stejl nok, kan du få det udbedret relativt let. 

Det kræver blot, at der bliver lagt yderligere isolering oven på taget, som er med til at øge hældningen.

Relaterede produkter

To typer af flade tage: Varmt og koldt tag


Der er to måder, du kan isolere dit flade tag på – eller som fagfolk isolerer det på. Det kaldes enten for et koldt tag eller et varmt tag. Et koldt tag er kendetegnet ved, at isoleringen er placeret mellem de spær, der bærer taget. Isoleringen bliver så at sige en del af tagkonstruktionen. 

Men hvorfor hedder det så et koldt tag, spørger du. Isoleringen kommer til at danne den underliggende del af tagdækningen. Den del af taget ligger jo tæt på overfladen, og dermed vil den følge temperaturen udenfor. Om vinteren vil isoleringen på det flade tag altså være kold, fordi det er koldt udenfor, og derfor hedder det et koldt tag.

Det varme tag er faktisk bygget op på lidt samme måde, men så alligevel ikke. På et varmt tag er isoleringen placeret øverst under eksempelvis tagpappen. Konstruktionen er som regel i rækkefølgende tagpap, isolering, dampspærre, krydsfiner og spær. I det kolde tag lå isoleringen mellem spærene. 

Varmeisoleringen vil fremstå varm, fordi den er placeret uden på den bærende konstruktion. Desuden er denne type tag bedre beskyttet mod fugt. Dog er det varme tag ofte offer for kritik, da bæreevnen ikke er lige så god, som den er ved det kolde tag. Det egner sig bedst som tag uden trafik, altså uden en tagterrasse for eksempel.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto