Anmeld flytning: Alt du skal vide


Hvis du skal flytte, er der en række regler og bestemmelser, du skal overholde. Først og fremmest skal du melde din flytning til folkeregistret. Det har du fem dage til, efter du er flyttet. Men det er ikke det eneste, du skal registrere samt tage stilling til. 

Alt afhængigt af din situation kan der være meget andet, du skal forholde dig til. Det kan være, det er første gang, du flytter hjemmefra. Det kan være, du har børn, der skal flytte med. 

Der er meget at forholde sig til, når du flytter. Vi hjælper dig med alt det, du skal have med, når du skal melde flytning. 

Du skal melde flytning, når du flytter bopæl


Når du flytter, skal du melde din flytning til kommunen. Det har du fem dage til, fra den dag du bor på din nye adresse. Det vil sige fra den første nat du sover i dit nye hjem. Du melder din flytning digitalt, så det er ikke noget med, at du skal stille op nede ved kommunens borgerservice. Du klarer det hele over computeren. Og du kan melde flytning for både dig og resten af din husstand. 

Når du melder flytning, bliver du også bedt om at vælge læge. Her kan du beholde din nuværende læge eller vælge en ny. Det er gratis at skifte læge, når det sker i forbindelse med en flytning. Dog skal der være åbent for tilgang af nye patienter hos lægen. 

Du skal også give dit elselskab besked om, at du er flyttet. Det skal du gøre senest to måneder før, du flytter. Du hæfter for forbruget på din gamle adresse, indtil det er registreret, at du er flyttet. Hvis du ikke giver dit elselskab besked, så risikerer du at skulle betale for strøm to steder. 

Relaterede produkter

Husk at få meldt flytning, når du flytter hjemmefra


Hvis du skal flytte hjemmefra, skal du også have meldt flytning. Kommunen skal vide, at du har skiftet bopæl, så dem skal du melde flytning til. Igen har du fem dage til det, fra den dag du har boet på din nye adresse. 

Derfra er det også vigtigt, at du melder flytning til din arbejdsgiver, dine abonnementer, sports- og fritidsaktiviteter, din bank og din tandlæge. Hvis der er andre vigtige instanser, som sender dig post eller bør vide, hvor du bor, skal du også informere dem. 

Hvis du er under 18 år, skal dine forældre godkende din flytning ved borgerservice, og det er således deres ansvar at melde din flytning. 

Det er vigtigt, at du husker at melde flytning til din kommune. Hvis du ikke gør det eller gør det for sent, kan du få en bøde på 500 kroner. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto