Svævende hylder: Alt, du skal vide


Svævende hylder eller svævehylder er en praktisk løsning, du kan udnytte i dit hjem. Hvis du hænger svævende hylder op, vil du spare gulvplads i det pågældende rum, da hylderne hænger frit på væggen. Du sparer selvfølgelig også plads på væggen ved undgå brugen af hyldeknægte.

Du kan i langt de fleste tilfælde lave din helt egen svævehylde, og det er faktisk slet ikke så svært. Så længe du har styr på ophænget til svævehylden, skal din svævende hylde nok ende med at sidde både godt og stabilt på din væg. 

Men i de fleste tilfælde er det nemmest blot at købe hylde og ophæng.

Hvorfor skal jeg vælge en svævehylde?


Du skal vælge svævende hylder, hvis du gerne vil have en elegant løsning i dit hjem. Hvis du ikke vil have hyldeknægte og ophæng men bare selve pladen, som hylden egentlig består af. Det får du med svævehylder, som hænger på væggen uden synlig hjælp.

Men ligesom alle andre hylder, så får din svævende hylde selvfølgelig hjælp. Inde i selve hylden er der lavet plads til, at beslaget, som du skruer godt fast til væggen, kan passe i.

Og netop det med at “passe i” - eller passe ind - er det, du skal overveje, når du skal have sat svævende hylder op. For hvilke svævehylder passer ind i din stil?

Udvalget er stort, især hvis du vil lave din egen hylde. Er du til det helt klassiske look, kan du vælge en eller flere hvide svævehylder. På den måde falder de godt ind i resten af din boligs indretning, såfremt den også er præget af en klassiske og strømlinet stil.

Det er faktisk de færreste hjem, at en hvide svævehylde ikke passer ind i. Så har du svært ved at beslutte dig, kan du gå med den hvide. 

Men hvis du vil have mere kontrast ind i hjemmet, og alle dine vægge er hvide, er det måske en idé at vælge sorte svævende hylder. 

Relaterede produkter

Gør det selv: Lav dine egne svævende hylder


Hvis du selv laver din svævehylde, er mulighederne som nævnt nærmest uendelige. Her kan du vælge en hylde i træ. Du kan endda bare skære en træstub over og hænge op på væggen. Den behøver hverken at være lige eller firkantet. Du kan selv præge din stil i hjemmet med dit valg af svævende hylder. 

Nogle vælger sågar at lave svævende hylder i glas, men det kræver, at glasset er stærkt nok til at kunne bære de ting, du vil have stående på hylden. 

Principperne er lidt de samme, hvis du skal lave dit eget skab med indbyggede hylder.

Det er også blevet populært at lave sine egne bogkasser. Om du vil klassificere en bogkasse som reol eller svævehylde, det lader vi være op til dig. Men det er et alternativ til det klassiske hvide valg, som er standard for de flest svævende hylder, du kan købe.

Det vigtigste, når du laver dine egne svævende hylder, er, at du har helt styr på beslagene.

 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto