Hvad koster det at flytte hjemmefra?


At flytte hjemmefra er en stor begivenhed for mange unge mennesker. Forældrene kan nok ikke holde tårerne tilbage, og de unge mennesker tager for alvor skridtet ind i deres voksne liv. At flytte hjemmefra er både en stor beslutning og en stor ting for mange. Men det er også en bekostelig begivenhed. Der er nemlig mange udgifter forbundet med at flytte hjemmefra. 

De fleste flytter i en lejebolig, når de flytter hjemmefra. Her skal der betales depositum og forudbetalt leje, og det er mange tusinde kroner, der skal betales på en gang. Derudover skal der også betales for selve flytningen, hvis ikke venner og familie kan give en hånd med. 

Derfra er der mange månedlige udgifter, der skal betales, og det er heller ikke småpenge. Læs med herunder, hvis du vil have det fulde overblik, hvad det koster at flytte hjemmefra. 

Har du brug for flyttekasser, bobleplast og transportudstyr til din flytning? Bestil alt, du skal bruge til din flytning nemt og enkelt her.

Forudbetalt husleje, forsikring og alle de udgifter du skal betale, når du flytter hjemmefra


Inden du flytter ind i din nye bolig, skal du betale mange penge. Det er især for at få lov til at overtage dit lejemål. Her er det normalt, at du betaler flere måneders husleje forud. Ofte er der tale om, at du skal betale seks måneders husleje samt den første måneds husleje, inden du flytter ind. Altså i alt syv måneder. Sådan er det især i de store byer, hvor der er rift om boligerne. 

Bor du lidt længere ude, eller har din udlejer en anden tilgang, kan det være knap så mange måneder, du behøver at betale forud. 

Grunden til at du skal betale forud er, at din udlejer skal have en forsikring for, at der kommer penge i kassen. Halvdelen går som regel til depositum, og den anden halvdel går til at dække udgifterne i tre måneder, såfremt du opsiger lejemålet. Her kan du enten få dele af pengene igen, hvis du fraflytter, og udlejer lejer boligen ud igen inden de tre måneder, eller også kan du bo “gratis” i de sidste tre
måneder.

Du skal også være forsikret, når du flytter hjemmefra. Hvis du er heldig eller er under 21, så bliver du dækket af dine forældres forsikring. Men ellers skal du selv betale. Det skal du løbende hver måned som en af dine faste udgifter, men du skal oprette og betale for din forsikring, inden du flytter ind. 

Hvis du betaler vand og varme aconto, så skal du også betale det, inden du flytter ind. Det er en beregning, din udlejer laver, som svarer til det forventede forbrug. Det skal du også betale løbende som en af dine faste udgifter. Forbruger du mindre, end du betaler for, får du penge tilbage til sidst. 

Husk, at når du flytter, skal du melde din flytning. Læs mere om det her.

Relaterede produkter

De praktiske udgifter når du flytter hjemmefra


Når du flytter, skal du enten betale nogle flyttefolk for at flytte dine ting eller leje en flyttevogn og gøre det selv. Hos BAUHAUS kan du leje en trailer eller flyttevogn til din kommende flytning. På den måde har du et køretøj, hvor der er plads nok til dine ting. 

Det er billigere at leje en vogn og gøre det selv. Så har du nogle venner eller familie, der kan hjælpe dig, kan du ved at leje en flyttevogn eller trailer få dine ting fragtet til din nye bolig hurtigt, nemt og billigt. 

Når du flytter hjemmefra, får du nok heller ikke lov til at tømme dine forældres hus for møbler og inventar. Derfor skal mange købe nye møbler til deres nye bolig. Og så koster det at flytte altså hurtigt mere, end man lige tror. Men møbler er vigtige, så det skal du være opmærksom på. 

Derudover er der bare rigtig mange ting, du skal købe. Der følger mange uforudsete udgifter med, når du flytter hjemmefra. Køkkenudstyr, støvsuger, shampoo, skraldeposer, toiletpapir og alt muligt andet, som ingen længere køber for dig. Derfor kan du passende ønske dig mange af de ting, du ved, du får brug for, når du er flyttet hjemmefra. Det kan gøre det lidt billigere og mere overkommeligt. Fordi svaret på, hvor meget koster det at flytte, afhænger også i høj grad af, hvor meget du har med dig. Jo mere du har med, jo færre udgifter og penge skal du af med.

Du kan med fordel lægge et budget, så du er sikker på, at du har råd til den kommende flytning, og det hele kan gå op i sidste ende. Du kan også bruge vores huskeliste til din flytning, så du ved, at du husker det hele.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto